Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Střelec píše:U návrhu "Dvě zastávky" je za kulisou angličan? S obyčejnou křižovatkou by to byla za chvíli nuda...
-vera- píše:Když už Milan nemůže vydávat další díly, tak si vysnil aspoň fiktivní titulní stránku publikace.
hank píše:Mohl bych pro inspiraci poprosit o obrázek té přepravy mléka? Sešly se mi tu nějaké modely, které by si takový malý projekt zasloužily...
hank píše:Děkuji.
Udělal jsem si bleskovou rešerši zdrojů na internetu a zjistil jsem toto: Architektura té zarazické mlékárny byla velice podobná dalším objektům dnes už neexistujících rolnických družstevních mlékáren na Moravě z dob císařpána a I. republiky; našel jsem např. mlékárny v Chudobíně u Litovle, v Trnávce u Mor. Třebové nebo ve Vrbátkách u Prostějova.
Třeba se mi podaří ukecat někoho z obvyklých podezřelých, aby to zařadil do svého lasero-paličského výrobního programu...
Edit: Skutečný motorový vůz M 134.001 byl vyroben v plzeňské Škodovce jako jediný kus své řady v r. 1933. Do stavu ČSD nikdy nebyl převzat, nicméně od srpna 1933 ho výrobce zapůjčil k provozním zkouškám, které spočívaly ve vozbě nočních sběrných vlaků s kusovými zásilkami včetně konví s mlékem na trase Plzeň - Domažlice - Klatovy - Plzeň, často s jedním nebo dvěma vozy řady Zsb. Kdy přesně tyto přepravy skončily a kdy se vůz vrátil ke svému majiteli, není mi známo; byl sešrotován pravděpodobně ještě před r. 1939.
Ivan píše:Jestli myslíš KB, tak já už to vzdal. Podklady poslal, nakonec ani nestaženo.
-vera- píše:A nedá si pokoj a nedá![]()
![]()
.
-vera- píše:A nedá si pokoj a nedá![]()
![]()
.
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník