Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Barbucha píše:chameleon píše:co vlečku k průmyslovému objektu (č. 9) zaústit přímo do hlavní koleje před trojcestnou výhybku? Trochu by se ulevilo posunu v depu, k plynárně a naftě, a další "zaústěnou tratí" by to možná ještě víc oživilo posun ve stanici
Dík za podnět. Toto jsem měl původně, ale pak jsem se vyděsil, protože by byl problém vytvořit izolované úseky. Takto mám celý posun na vlečky na jeden ovladač, a dvě trati taky na vlastní ovladače. Je to analog a budou celkem tři ovladače.
Michal Šuhajda píše:Ještě mám připomínku k těm výškám. Odhadem je to od kóty 0,00 k -5,00 cca jeden metr na obou stranách. 5cm /m je moc! Pro hlavní trať neuvažuj stoupání přes 3,5cm/m ani ve skryté části, jinak ten krásný šestivozový rychlík nevyjede. Ve viditelné bych nešel přes 1,5-2cm/m aby hlavní trať nevypadala jako tobogán. U sklonů platí, že čím míň tím líp.
Barbucha píše:Jejda, tak už je vás vícPokusím se s tím něco udělat. Ty tratě jsem zkoušel vykřížit výhybkami, ale vzalo to moc místa ze staničních kolejí a nevypadalo to nic moc. Mrknu na to výškově, mám z toho trochu obavy. Nerad bych, aby z toho byla kistna půl metru vysoká. Proto se snažím dostat do dvou výškových úrovní.
Rozměry jsou maximální, už teď, když vidím, jaké to bude monstrum, tak mě to trochu děsí.
Trojcestné nejsou nic moc, chjo, asi to taky vyměním
Nejdůležitější jsou stejně ty vlečky ....
Petr Zatrepalek píše:No ze začátku jsem si to o digitálu myslel taky! Pak vzhledem k mojí orientaci na ČSD epocha III a IV stejně zjistil, že co si neudělám nemám (s ohledem na nabídku výrobců...) a s ohledem na úroveň detailů těch DCC nových modelů s možností zvukových a jiných efektů, to vše v porovnání se starými "paskvily" od Pika z let 70 a 80 - pánové analogfilové prominou
- už byl přechod k DCC předem daný! Nicméně pokud je priorita hlavně jak zabavit děti aby si mohl tatínek taky zařádit, tak plně chápu Barbuchovo rozhodnutí!
Petr Zatrepalek píše:Já zatím "mám" jen rozpojovadlo ruční - tj špejle.....
Uživatelé procházející toto fórum: Vítek57 a 3 návštevníků