Jirkátor píše:S něčím takovým bych byl spokojený, i kdyby to jen stálo ve vitrýně a vůbec to nejezdilo. Krásná práce.
Já jinak jsem za model rád, že je, ale jsou i jiná technická řešení, ale vybral jsem zrovna ta, která nejsou ideální, ale lehce proveditelná na kancelářském stole s minimem technického vybavení.
Samostatné podvozky 8nápravový jezdí v pohodě.
Každé dvojkolí je upravené, nákolek je zeslaben a je změna i rozchodu, aby dvojkolí prošlo v pohodě srdcovkou.
Částečně na vině je usazení dvojkolí, jejich vzdálenost od sebe, výška dvojkolí a jejich vzájemná souosost. Stačí nějaká deseti do + nebo do – a výslední výsledek na konci je třeba až 0,5 mm.
Což je problém, který jsem neměřil.
Další problém je vana, která tlačí na podvozky. Usazení všech čepů je volné, chtělo by to třeba mít menší vůli na čepech, aby podvozky nešli vanou vyvracet směrem ven nebo pozvedávat třínápravový podvozek nad koleje.
Těch příčin může být více, ale model jezdí, že občas se něco stane, mně štve, ale to je na postavení nového modelu pokud mám vychytat všechny mouchy.
Továrně by byl podvozek, bez těch všech děr v rámu vozu, ale ten pohled na otáčení dvojkolí stojí za to a proto je to takhle postavené.
Bohužel papír a plast není ideální.
Postavit model jedině kovový.