auta HO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: auta HO

Příspěvekod lubz » sob 02 kvě, 2026 12:14 pm

Ahoj, myslím, že zadní dělená okna jsou moc velká, ale může zkreslovat foto. A já pamatuji jen černé, v počátcích výroby snad ani jiná barva nebyla. Ale jinak adept do 60-80tých let
H0 Stožec-Tusset 3. - 4.epocha - ČSD + DB bez uznání II.WW - ve výstavbě
TT miniovál BTTB
lubz

Re: auta HO

Příspěvekod fousek » sob 02 kvě, 2026 1:25 pm

Zadní okna se mi zdají být v pořádku. Monstrózní byla i na reálném voze. Taky s nimi byl neskutečně dobrý výhled při couvání.

Ohledně barev: Tatra 603-3 byla lakovaná z výroby jen jednobarevnými laky. Samozřejmě 90% bylo černých. Tahle tmavě modrá je hodně reálná. Pak bylo také dost stříbrných (2.barva v pořadí), krémových a nějaká okrová. Další varianty by se daly dohledat podle reklamních fotek. Vozy si teoreticky mohl koupit i soukromý zájemce (i když za cenu vily v Praze), takže si barvu mohl i vybrat. V zásadě jakoukoliv. Viděl jsem i zlatou metalízu.
Samozřejmě předchozí modely byly i dvoubarevné. Ale v 70. letech toto už nebylo v módě. Max vinylová střecha. Ale to je pro jiné vozy. No a pak nelze vyloučit samo-domo úpravy u soukromých majitelů, co si je koupili z nějakého podniku. Při výměně karoserie při GO mohl být lak jakýkoliv. Bylo i dost černých, co jim majitelé udělali stříbrnou nebo bílou masku.
fousek

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)