PacoMouseCYD

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: PacoMouseCYD

Příspěvekod fulda » pon 27 dub, 2026 2:08 pm

Ještě bych možná doplnil pro lidi co neradi nakupují v číně, že pod označením NMMiner V2 SOLO BTC miner lze koupit tady v čechách displej v barevné krabičce. Nevím jak v případě tohoto shopu, ale velmi často tam bývá právě verze s konektorem pro externí anténu.
Mají je skladem, takže je člověk může dostat celkem rychle. A ty ostatní komponenty bych tam očekával taky.
Navíc je displej rovnou v základní krabičce a dokonce mají dvě barvy.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Hýta » pon 27 dub, 2026 3:51 pm

Pokud by někdo skládal PacoMouseCYD ze stejných součástek jako já, tak jsem na printables uložil upravenou krabičku:
https://www.printables.com/model/170294 ... case/files

Úpravy:
- poloha otvoru pro SD kartu
- polohy otvorů RESET a BOOT
- otvor pro encoder
- otvor pro stylus
- a další drobnosti.
Přílohy
PMCYD_01.jpg
Hýta

Příspěvekod fulda » pon 27 dub, 2026 4:39 pm

Nedá mi to, když vidím ten ohnutý konektor.
Tyhle konektory se velice snadno vyletovávají. Prostě z boku dloubneš pod ten černej plast (z boku, protože je tam díra), plast stáhneš a pak vyletovávám jednu nožičku za druhou, to už jde snadno.

Ale jinak krabka dobrá. Koukám, že máš jinej tvar pastelky.
Isaac ještě do dírek pod tlačítka udělal takové hříbečky jako hmatníky.
fulda

Příspěvekod jipol57 » pon 27 dub, 2026 6:28 pm

Děkuji Fuldovi, za vysvětlení, jak je to s těmi jízdními stupni. Centrála si pamatuje poslední stav, a to do doby, než příjde změna z MM (u mě).

O update, samozřejmě, ani naznačovat. Jen potichu doufám, že moje přání padlo na úrodnou půdu. A co se týká displeje, nezdá se mi špatný, ale samozřejmě, na všem se dá něco vylepšit.
jipol57

Příspěvekod Hýta » úte 28 dub, 2026 4:50 am

fulda píše:Nedá mi to, když vidím ten ohnutý konektor.
Tyhle konektory se velice snadno vyletovávají. Prostě z boku dloubneš pod ten černej plast (z boku, protože je tam díra), plast stáhneš a pak vyletovávám jednu nožičku za druhou, to už jde snadno.

Ale jinak krabka dobrá. Koukám, že máš jinej tvar pastelky.
Isaac ještě do dírek pod tlačítka udělal takové hříbečky jako hmatníky.

Jsem původem strojař, takže tu elektrotechniku jedu trochu punkovým způsobem :-) Nenapadlo mě, že se toho konektoru můžu takhle elegantně zbavit, tak příště.
Hýta

Příspěvekod Ivan » čtv 30 dub, 2026 12:45 pm

Zboží mi jede ve dvou balíčkách, jedno pod odesílatelem přivezla česká pošta.

Pak se mi ještě objevil záhadně v zásilkovně aplikaci balíček od "HK client", myslíte, že je to ono? Alík mi ještě info neposlal.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod jipol57 » čtv 30 dub, 2026 1:21 pm

Pozor na nevyžádané balíčky. Je toho teď plno. Zvlášť s dobírkou. Ale i bez, a potom se domáhají placení.
jipol57

Příspěvekod fulda » čtv 30 dub, 2026 2:55 pm

jipol57 píše:Ale při těch 28 jízdních stupňů, 1. krok nastaví na budíku 12km/h, a ručička skočí skoro do 1/4, dráhy. To je záměr, nebo to tak vyšlo, nebo ještě programový bug?

Asi bych se mohl vyjádřit i k tomuto problému. Je to takový důsledek toho, že při 28 jízdních stupních jsou 4 stojící stupně. A proto posun na první jízdní znamená vlastně posun o 4 stupně a tím pádem je tam takový větší posun.
Problém celé situace je, že pro testování používám DR5000 a ta poněkud debilně neustále propaguje lokomotivu se 128 stupni. Takže se to dost mizerně ladí a tím pádem se mi to ani ladit nechce.
fulda

Příspěvekod Ivan » čtv 30 dub, 2026 3:07 pm

jipol57 píše:Pozor na nevyžádané balíčky. Je toho teď plno. Zvlášť s dobírkou. Ale i bez, a potom se domáhají placení.

Proto se právě ptám, zda to může být ono nebo podvod. Dobírka to není.
Snad ještě pošle avízo obchod, zatím mám jen info v aplikaci zasilkovny, že budou doručovat.
Ivan

Příspěvekod JenikPluto » čtv 30 dub, 2026 3:46 pm

Ivan píše:
jipol57 píše:Pozor na nevyžádané balíčky. Je toho teď plno. Zvlášť s dobírkou. Ale i bez, a potom se domáhají placení.

Snad ještě pošle avízo obchod, zatím mám jen info v aplikaci zasilkovny, že budou doručovat.

S nejvetsi pravdepodobnosti to podvod je (HK client). Objednavky z Aliexpress (pokud si clovek u prodejce nevymini jiny zpusob dopravy) dorucuje uz nejakou dobu vyhradne Ceska Posta (spolupracuji primo s trzistem).

Jeste ad HK client - prvni, co vypadne z Googlu: ""HK client" (often appearing as HK Client, Pactic HK, or HK Excellent E-commerce) is associated with a widespread, fraudulent cash-on-delivery (COD) scam targeting consumers in the Czech Republic. Victims receive unsolicited, low-value goods (like cheap scarves or items never ordered) and are tricked into paying for them."

JP
JenikPluto

Příspěvekod jipol57 » čtv 30 dub, 2026 6:30 pm

fulda píše:... a tím pádem se mi to ani ladit nechce.
Je to takový důsledek toho, že při 28 jízdních stupních jsou 4 stojící stupně.

Hmm, to je smutné, ale žíly mně zrovna tohle netrhá. Raději bych ten centralstop, bez vypnutí. To by nemuselo být složité. Reagovat na něj umí, vyskočí hláška, a ťuknutím na ni, se vše zase rozjede. Půl je hotovo :D

Ale ty 4 stojící stupně, nějak nechápu. Vždyť čísilko na spodku budíku, ukazuje správný stupeň. 0-28. Každý krok enkoderu je jeden stupeň. Jen je zádrhel v přepočtu stupňů na ručičku a km/h, při nastavených 28 stupňů.
Při nastavených 128 stupňů, skáčou každým krokem 0,1,3 po dvou do 125. Ručička a km/h, přepočítávají lépe.
14 stupňů jsem nezkoušel.
jipol57

Příspěvekod Kavka_ » čtv 30 dub, 2026 8:29 pm

JenikPluto píše:
Ivan píše:

S nejvetsi pravdepodobnosti to podvod je (HK client). Objednavky z Aliexpress (pokud si clovek u prodejce nevymini jiny zpusob dopravy) dorucuje uz nejakou dobu vyhradne Ceska Posta (spolupracuji primo s trzistem).

Jeste ad HK client - prvni, co vypadne z Googlu: ""HK client" (often appearing as HK Client, Pactic HK, or HK Excellent E-commerce) is associated with a widespread, fraudulent cash-on-delivery (COD) scam targeting consumers in the Czech Republic. Victims receive unsolicited, low-value goods (like cheap scarves or items never ordered) and are tricked into paying for them."

JP

Zrovna mi pod označením odesílatele HK client přišel přes Zásilkovnu balíček z Aliespessu s mými bateriemi (nákup se mi rozpadl na 3 zásilky, tato část měla nejpozdější doručení) a rozhodně to bylo doručeno korektně, balíček mi patří a platit nechtěli (podklady k zásilce 15.4., doručeno 27.4.) - ostatní dvě části dorazily ČP.
TT, V. - VI. epocha, ČD
- kolejiště realizovaná na malých plochách neškodí v jakémkoli množství -
Kavka_

Příspěvekod Ivan » pát 01 kvě, 2026 5:06 am

Už mi přišlo i od Ali informace, že to budou doručovat. A stejně jak Kavka se jedná o baterii, která šla zvlášť, takže to bude ono. Jen nemají tolik propojené systémy jako s poštou, kde Ali napsal i číslo balíku pošty.

Takže už budu mít taky komplet díly. Mimochodem, nevšiml jsem si, že modul na nabíjení je v desce s 10 ks :mrgreen:
Ivan

Příspěvekod BohousP » pát 01 kvě, 2026 6:43 am

Ivan píše:Zboží mi jede ve dvou balíčkách, jedno pod odesílatelem přivezla česká pošta.

Pak se mi ještě objevil záhadně v zásilkovně aplikaci balíček od "HK client", myslíte, že je to ono? Alík mi ještě info neposlal.

HK client (alespoň u mne) bývají zásilky z Aliexpressu, nejčastěji nějaké přístroje nebo nástroje. Vozí je Zásilkovna do nejbližšího Z boxu (do dvou týdnů od objednání). Přišlo mi to už několikrát. Drobné zboží (více položek) chodí přes Českou poštou jako balík do ruky (10-14 dnů). A sólo drobnosti přes maďarskou nebo belgickou (dlouho, týdny...). Objednávám hodně, většinou technické "gadgety", pomůcky, moduly, nástroje a součastky.. Doposud žádné nevyžádané zásilky. Většina nákupů z AliExpressu bývá u mne přes dopravce Cainaio, výjimkou bývají lepidla nebo Li články. Ty občas jdou hodně exoticky (Gruzie, středoazijské státy... ) Asi nějaké omezení pro letecké společnosti.)
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod Hýta » pát 01 kvě, 2026 8:55 am

Měl bych ještě dotaz na znalejší v programování.
Pokud bych chtěl změnit (upravit k obrazu svému) ikony funkcí lokomotiv, znamená to upravit příslušné řádky v icon.h, je to tak?
Ikony mohou být pouze "černobílé" nebo lze využít více barev? Například pro označení koncových světel červenou.
A obvyklý postup je tedy připravit si ikony v bitmapovém editoru (32x32 px, formát bmp), potom přeložit do pole pro arduino a vložit do příslušných řádků?

Díky
Hýta

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi