jipol57 píše:Zlámalík: Bohužel jsem takový asociál, že nemám účet YT. Ani FB a podobné. Ještě tak diskuze, a hlavně tato, která je pro mě velkým přínosem. Díky za ní.
Vyděržajtě, už se pracuje na nové verzi fóra, tam půjde prolinkovat a přímo v příspěvku zobrazit video třeba i z Google fotek.
jipol57 píše:Jako že dejme tomu, pěti kroky enkodéru nastavím na budíku rychlost 50, v normálním režimu, tak v "posunu to bude rychlost 25. Ono se při té aktivaci Posun, taky změní barva těch čísel v budíku.
Jakože co krok, to 10 km/h? To mi nedává smysl... K čemu jsou pak křivky v dekodérech? Mám 128 stupňů, z toho v polovině otočení knoflíku jede model menší, než třetinovou rychlostí. To pak jedině mít v ovladači zadanou podobnou křivku, jako v dekodéru a pro Posun ji přepočítat na polovinu. Stupně enkodéru bych raději viděl třeba jako 0,5 - 1 - 2 - 3 - 5 - 8 km/h ... Pak nemusím nic přepínat.
Ona debata o modelové rychlosti je tak do anarchistických kroužků... Ale chápu, Bedlisch říká, že jsem "kochač" a ne "jezdič"