DISKUZE - Novinky H0 2026 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE - Novinky H0 2026 (komentáře)

Příspěvekod JarPi » pon 06 dub, 2026 5:59 pm

Díky za zkušenost. Takže, jestli dobře rozumím vaší zkušenosti, tak to asi nebude fatální problém, spíš se to časem srovná. Stejně si u mě moc nezajezdí - mám pouze statickou sbírku.
JarPi

Příspěvekod M&T » stř 08 dub, 2026 2:15 pm

Polomáčaná rakaňa je už doma. Jedná sa o podarený model, farby aj potlač trafilo PIKO na výbornú (škoda, že tieto farby nemal aj E499.2 od ACME).
Oproti prvému modelu sú tam samozrejme rozdiely :
- iné prevedenie primárneho vypruženia
- pružinové sekundárne vypruženie
- iné kryty nasávacích mriežok
- malé hrbíky pri reflektore - ale to vyzerá ako dosadzovací diel a asi sa bude dať vybrať a nahradiť mriežkou v prípade potreby - ale nepôsobí to vôbec rušivo (toho som sa obával, lebo tento doplnok sa mi na skutočných mašinách vôbec nepáči a hyzdí ten tvar - subjektívny názor mojej osoby :-) )
Svetlejší odtieň necháva viac vyniknúť maskám podvozkov ako aj lúčovým kolesám.
No proste krásny model. Možno kúpim ešte jeden a dorobím tam oranžový pruh ... :-)
M&T

Příspěvekod jipol57 » sob 11 dub, 2026 6:50 pm

M&T píše:
jipol57 píše:Jestli vědí, že střídavé, měly větší kšilty nad okny

Aj keby vedeli, tak pochybujem, že to niekto v MTB bude riešiť. Ako je u nich zvykom (použijúc ich štýl komunikácie) ... "kvôli posraným šiltom predsa nebudú robiť novú formu" ....

Tak tušení se stalo skutkem. Nepochopili, že rozdíl E a S, není jen v barvě. https://mtb-model.com/index.php?page=pr ... meritko=H0
Snad od PIKO to bude lepší.
jipol57

Příspěvekod Jirka Černý » úte 14 dub, 2026 1:57 pm

Někdo už to věděl, někdo to vytušil podle inzerátů na bazarech a je to tady. Lavina Rybáků. Tedy není to pro mně zrovna stěžejní model, ale když tak koukám na kvalitu provedení a přecejen na Československé kolejiště rozhodně patří. Jo, myslím že jsem si právě zdůvodnil nákup celého setu.
Jirka Černý

Příspěvekod M&T » úte 14 dub, 2026 2:06 pm

Jirka Černý píše:Někdo už to věděl, někdo to vytušil podle inzerátů na bazarech a je to tady. Lavina Rybáků. Tedy není to pro mně zrovna stěžejní model, ale když tak koukám na kvalitu provedení a přecejen na Československé kolejiště rozhodně patří. Jo, myslím že jsem si právě zdůvodnil nákup celého setu.

Tento koment nemá chybu ... :-) Dôvod sa vždy nájde ...
M&T

Příspěvekod Kerberos » úte 14 dub, 2026 2:38 pm

Aaaa...

Jak si mám zdůvodnit nákup všech tří setů...???
Kerberos

Příspěvekod julius.chabada » úte 14 dub, 2026 2:41 pm

Kerberos píše:Aaaa...

Jak si mám zdůvodnit nákup všech tří setů...???

Nákupom troch papagájov.
julius.chabada

Příspěvekod jirie123 » úte 14 dub, 2026 7:12 pm

Jo, tak jste mi trošku pomohli objasnit jak to s těmi sety bude.
Dva pětivozové bude prodávat El-H0 (jeden III. ep. a druhý IV. epocha) a jeden čtyřvozový ze III. epochy Roco.

Případně mě opravte :wink:
jirie123

Příspěvekod sidlo » stř 15 dub, 2026 5:58 am

jirie123 píše:Dva pětivozové bude prodávat El-H0 (jeden III. ep. a druhý IV. epocha)

Rozmáhá se nám tu takový nešvar. Chtějí to podojit, tak budou prodávat zvýhodněný set 5-ti vozů.
sidlo

Příspěvekod lubz » stř 15 dub, 2026 7:10 am

To sídlo: ANO, je to bohužel tak, zatím tedy neznáme cenu za kus u žádného výrobce, abychom měli pro srovnání ceny za set...Ale už to bylo dříve, kdy český výrobce na 3 se nám snaží prodat Daak či Ds s absolutně šíleným 4 osým Vsa. Čest těm prodejcům, co sety rozeberou a nabízí i jednotlivě. :D
H0 Stožec-Tusset 3. - 4.epocha - ČSD + DB bez uznání II.WW - ve výstavbě
TT miniovál BTTB
lubz

Příspěvekod M&T » stř 15 dub, 2026 7:27 am

sidlo píše:
jirie123 píše:Dva pětivozové bude prodávat El-H0 (jeden III. ep. a druhý IV. epocha)

Rozmáhá se nám tu takový nešvar. Chtějí to podojit, tak budou prodávat zvýhodněný set 5-ti vozů.

Podojiť môžete leda tak kravu. Tá firma išla s kožou na trh a tak je len logické, že sa snažia aspoň o vrátenie investície. A my ako modelári by sme takéto firmy, ktoré pre nás pripravili ŠPIČKOVÝ model, mali podporiť (samozrejme v rámci možností). A možno vzniknú ďalšie skutočne kvalitné modely ...
Ale niekto holt radšej podporí arogantného výrobcu hračiek ...
M&T

Příspěvekod sidlo » stř 15 dub, 2026 7:51 am

OT
Pokud je dnes někdo příznivcem fotbalu, tak se musí smířit se skutečností, že jednotlivé ligy prodávají práva pouze na část své ligy (základní, vyřazovací, finále...) a každá národní liga prodá práva někomu jinému. Sice maximalizují zisk, ale vedlejším produktem je že malí kluci nemají zájem o fotbal protože ho nevidí v televizi.

Modelářské kroužky pro děti se potýkají s nedostatkem dětí. A rodičům těch dětí co přijdou se bojím říci, že souprava čtyř vagonků s parní lokomotivou bude stát 12 + 8 tisíc Kč. To vše bez kolejí, centrály a ovladače. Medián měsíční mzdy v našem kraji je 39.986 Kč. Takže rodičům to neříkám, protože se bojím se aby mi s dětmi neodešli. A dítě, které doma nemá mašinku a jezdí pouze s půjčenou v kroužku, vydrží chodit tak maximálně jeden rok. V jiných kroužcích je to podobné.

A tento stav pomalu vzlíná i do dospěláckých klubů. Když nejsou děti, tak nemá kdo vyrůst k dospělým.

Následujeme cestu fotbalistů, hokejistů...
sidlo

Příspěvekod jipol57 » stř 15 dub, 2026 8:24 am

sidlo píše:Rozmáhá se nám tu takový nešvar. Chtějí to podojit, tak budou prodávat zvýhodněný set 5-ti vozů.

Ty sestavy, od EL-H0 plně vyhovují, a myslím že každému. Zvláště pro mě IV. epocha. Různá čísla vozů, a taky ta přeznačená 1.třída na Be. Jako dítě si pamatuju, že jsem v nich jezdíval. Semišové čalounění, říkalo se jim blešáky.
I kdyby je prodávali samostatně, tak bych si je vybral v této sestavě.

Edit: ještě reakce na poslední příspěvek. Bohužel, je to dnes drahý koníček. Není to jako za mého dětství, vagon 10 Kčs. A i tak jsem dostával jen na Vánoce.
Ale píšou, "Cenově zvýhodněný set". To znamená, že nevylučují prodej jednotlivě. Jen asi s vyšší cenou. A množstevní slevy, jsou běžná praxe.
jipol57

Příspěvekod look23 » stř 15 dub, 2026 8:59 am

jipol57 píše:...
Edit: ještě reakce na poslední příspěvek. Bohužel, je to dnes drahý koníček. Není to jako za mého dětství, vagon 10 Kčs. A i tak jsem dostával jen na Vánoce.
Ale píšou, "Cenově zvýhodněný set". To znamená, že nevylučují prodej jednotlivě. Jen asi s vyšší cenou. A množstevní slevy, jsou běžná praxe.

Vagonek 10 Kčs a jaký byl plat?! Neříkejte jen A, ale i B.
H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod jipol57 » stř 15 dub, 2026 9:11 am

Píšu, že si to mohli naši dovolit jen na Vánoce. A mašinky? Ty jsem míval 2. Prototyp T211, za 50 Kčs, a motoráček s vagonkem. Ten nevím kolik stál. Asi podobně.
Jo a málem bych zapomněl na začátek. BR80, se dvěma osobními, s oválem. To jsem dostal, když mi bylo 7. Nevím kolik to stálo. Ale nejezdila dlouho, tak jsem na ni skoro zapomněl.
Ještě porovnání s dneškem. Cena obyčejného vagonku se rovnala ceně kostky másla. 10 Kčs. A jestli si dobře vzpomínám, tak na nájem obecního bytu a veškerého inkasa, stačilo 500Kčs. Bez internetu :D .
jipol57

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)