DISKUZE - Novinky H0 2026 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE - Novinky H0 2026 (komentáře)

Příspěvekod JarPi » pon 06 dub, 2026 5:59 pm

Díky za zkušenost. Takže, jestli dobře rozumím vaší zkušenosti, tak to asi nebude fatální problém, spíš se to časem srovná. Stejně si u mě moc nezajezdí - mám pouze statickou sbírku.
JarPi

Příspěvekod M&T » stř 08 dub, 2026 2:15 pm

Polomáčaná rakaňa je už doma. Jedná sa o podarený model, farby aj potlač trafilo PIKO na výbornú (škoda, že tieto farby nemal aj E499.2 od ACME).
Oproti prvému modelu sú tam samozrejme rozdiely :
- iné prevedenie primárneho vypruženia
- pružinové sekundárne vypruženie
- iné kryty nasávacích mriežok
- malé hrbíky pri reflektore - ale to vyzerá ako dosadzovací diel a asi sa bude dať vybrať a nahradiť mriežkou v prípade potreby - ale nepôsobí to vôbec rušivo (toho som sa obával, lebo tento doplnok sa mi na skutočných mašinách vôbec nepáči a hyzdí ten tvar - subjektívny názor mojej osoby :-) )
Svetlejší odtieň necháva viac vyniknúť maskám podvozkov ako aj lúčovým kolesám.
No proste krásny model. Možno kúpim ešte jeden a dorobím tam oranžový pruh ... :-)
M&T

Příspěvekod jipol57 » sob 11 dub, 2026 6:50 pm

M&T píše:
jipol57 píše:Jestli vědí, že střídavé, měly větší kšilty nad okny

Aj keby vedeli, tak pochybujem, že to niekto v MTB bude riešiť. Ako je u nich zvykom (použijúc ich štýl komunikácie) ... "kvôli posraným šiltom predsa nebudú robiť novú formu" ....

Tak tušení se stalo skutkem. Nepochopili, že rozdíl E a S, není jen v barvě. https://mtb-model.com/index.php?page=pr ... meritko=H0
Snad od PIKO to bude lepší.
jipol57

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)