Bazar modelové železnice

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Bazar modelové železnice

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 21 úno, 2026 9:39 am

lubz píše:Pane kolego, to Piko 47541 je laminátka S 499.1023 v TT a jen jednoduchým zadáním do vyhledávače zjistíte, že: je model 6.300,- super tip 6.432,- a např. 2 děti 6.614,-. Tož tak :o

Tak pane kolego, nejprve byste si měl ujasnit parametry. Ve svém prvním postu jste uvedl, že na BMŽ je zvuková laminátka za 6500, což je tedy tato. https://www.bazarmodelovezeleznice.cz/p ... tka-csd-tt
Když jsem napsal, že zvuková laminátka se prodává za cca 9.500 ,tak napíšete, že jednoduchým zadáním zjistíte, najdete ceny kolem 6.500. :lol:
No to je sice fajn, jenže jde o anologové modely,nikoliv digi se zvukem, což je dost podstatný rozdíl.
A na tom vašem supr čupr webu se digi se zvukem prodává za 9782,- Kč . :mrgreen:
A ne, nejsem nikterak spřízněn s BMŽ, jen nemám rád zasvěcené komentáře, které jsou úplně mimo.

Ahoj všem,

už delší dobu jsem nebyl na BMŽ - p.Horský a nestačil jsem se divit některým "bazarovým" cenám. Např. Roco M152 s vagónem analog za 5.500,- , Piko zvuková laminátka za 6.500,- a zvukový Sergej Piko za 7 táců. Uniká mi snad něco? Když u některých e-shopu to jsou ceny za nové zboží.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod prcek » sob 21 úno, 2026 10:17 am

Už to tu proběhlo několikrát v různých případech (různé bazary, výrobci, prodejci, aukro, ...)
* Ceny všeho rostou.
* Dokud to někdo za tyto ceny bude kupovat, klesat nebudou.
* Pokud se vám cena zdá příliš vysoká, nekupujte.
* Pokud se vám cena zdá příliš výhodná, buďte obezřetní.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod Ivan » sob 21 úno, 2026 11:31 am

lubz píše:Pane kolego, to Piko 47541 je laminátka S 499.1023 v TT a jen jednoduchým zadáním do vyhledávače zjistíte, že: je model 6.300,- super tip 6.432,- a např. 2 děti 6.614,-. Tož tak :o

A co sem.treba dát konkrétní odkazy?
Jedná se o skutečné stejné katalogové číslo?
Existuje i dost sběratelů modelů, kterým nestačí stejný csd model, ale chtějí mít sadu komplet dle katalogových čísel. Před cca 2 lety jsem takovému sběrateli prodal jednoho kocoura Tillig a fakt jih měl asi 40.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 21 úno, 2026 12:18 pm

Ivan píše:

A co sem.treba dát konkrétní odkazy?
Jedná se o skutečné stejné katalogové číslo?
Existuje i dost sběratelů modelů, kterým nestačí stejný csd model, ale chtějí mít sadu komplet dle katalogových čísel. Před cca 2 lety jsem takovému sběrateli prodal jednoho kocoura Tillig a fakt jih měl asi 40.

Tak teď jsem na to znovu koukal a je v tom pěkný bordel. 47541 se zvukem se v současné době skutečně u dobrých prodejců nabízí od 6.000 -7.300.
https://www.masinky.cz/produkt/48736-TT ... /index.htm
https://www.masinky.cz/produkt/48736-TT ... /index.htm
Kdežto 47549 cca za 9900
https://www.masinky.cz/produkt/55690-TT ... /index.htm
https://www.ben-zerba.cz/e-shop/cz/deta ... -zvuk.html
Srandovní je, že ty zmiňované dvě děti mají tu první stále za raketu :lol: https://www.dvedeti.cz/pi47541
Ještě zajímavější je, že u obou čísel prodejci uvádí, že se jedná o novinku z roku 2024 :shock:
Aniž bych chtěl tedy nějak obhajovat pana Horského, tak si úplně nemyslím, že brouzdá po internetu a sleduje, zda některý s prodejců zlevnil tu kterou lokomotivu.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod lubz » pon 23 úno, 2026 11:50 am

to : Miroslav lengyel - nemyslím tím brouzdání po.Horského po netu a sledování cen, jen mě zaráží, že ceny bazarových modelu jsou vyšší než u nových v některých e-shopech...
H0 Stožec-Tusset 3. - 4.epocha - ČSD + DB bez uznání II.WW - ve výstavbě
TT miniovál BTTB
lubz

Příspěvekod Ivan » pon 23 úno, 2026 3:03 pm

lubz píše:to : Miroslav lengyel - nemyslím tím brouzdání po.Horského po netu a sledování cen, jen mě zaráží, že ceny bazarových modelu jsou vyšší než u nových v některých e-shopech...

Však modely dnes už fungují částečně jako investice. Nesehnatelné kousky se dají často prodat i za násobek původní ceny.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod lubz » pon 23 úno, 2026 4:35 pm

Ivane, ty investice Vám neberu, ale já se bavil o běžně nyní sehnatelných modelech, které výrobci chrlí v tisícových sériích. Tak to asi NEE
H0 Stožec-Tusset 3. - 4.epocha - ČSD + DB bez uznání II.WW - ve výstavbě
TT miniovál BTTB
lubz

Příspěvekod Jirka Černý » úte 24 úno, 2026 5:09 am

Ano, někdy je model na bazaru i dražší než stále sehnatelná funglovka v obchodě, ale ani sleva typu model co je v obchodě za 10500 je na bazaru o 500 levněji mně nepřesvědčí, raději si 500 připlatím a mám funglovku.
Jirka Černý

Předchozí

Zpět na Modelářské obchody a výrobci