Nakousl jsem to už vedle, ale docela mě to trápí, takže to zkusím i tady a třeba se tu najde někdo kdo řeší podobnou věc.
Po docela dlouhé úvaze a zkoumání jsem se rozhodl pro TC, zatím vlastním v10 bronz. Nejsou to stovky hodin, ale už jsem něco nainvestoval do naučení poskládání layoutu a rozchození no a pak ejhle TC končí.
Takže téma které jsem považoval za uzavřené, musím znovu otevřít a přezkoumat všechny možnosti, v novém světle a opětovném hledání se objevili nové parametry výběru, které jsem dříve uplně nekontroloval, ale teď jsou docela v popředí.
A) životnost softwaru. Je software "onemanshow", poběží i za 20 let ? bude se o něj někdo starat. Budou lidi mít možnost se o něj starat i bez hlavních vývojářů ?
B) narazím na limity české návěstní soustavy? Dovolí mi to věrohodně simulovat epochu VI autobloky ?
C) je SW dostatečně přesný stačí mi detekce cca po 1,5m tak jak jsem to měl v plánu s TC? Umí kalibraci?
Ve hře jsou pro mě momentálně 3.
1) TC V11 Gold, pouze za předpokladu, že potvrdí že verze 11 bude bez nutnosti autorizačních serverů (jinak NOGO)
+ TC trošku znám
+ Asi nejsofistikovaněší SW, umí vše co budu kdy potřebovat
+ pěkné UI
---- mrtvý SW, muže ho vyřadit změna windows, nebo cokoliv jiného a endešlus nebo nutnost solo PC pro kolejiště
- žádná ofiko podpora
- cena
2) iTrain
+ vypadá podobně jako TC
+ ve vývoji zlepšuje se
+ vizuelně OK, pár lidí se tomu zde věnuje
- nevím jak je to přesně stou návěstní soustavou a jestli to je pro mě limit nebo ne
- ale co za 5-10 let ? bude tu?
3) JMRI
+asi taky umí vše co budu potřebovat
+ česká soustava v tom šlape ? myslím

+ uživatelsky motiované bez závislosti? dává tomu "teoreticky nekonečnou" podporu?
-neintutivní starší UI
-není tak vyvoněný ale funguje
Tak tahle na to zatím koukám, a přešlapuju a zkoumán než znova vyberu.