Ahoj, od posledního příspěvku jsem přepracoval plánek podle doporučení s diskuze. Zahrnul jsem do plánu kolejovou spojku a snížil úhel zhlaví ta, abych pořád mohl rozumně rozdělit segmenty. Od M. Šuhajdy jsem dostal doporučení (za což moc děkuju) na přehození VB na druhou stranu "k divákovi". Nejdříve jsem se tomu bránil, nakonec to tak udělám.
- Přijdu sice o vhled do čekárny, získám ale místo pro umístění zhlaví
- získám logičtější napojení vleček
- Místo budovy "Ledečko" použiju nižší "Ledeč nad Sázavou" (LVII/H) od KB model, aby bylo lépe vidět na staniční koleje. Tím bude stanice trochu na motivy Zruče n. S.
- vlečky počítám dvě, jedna do asi pivovaru (zaujala mě nová budova pivovaru od resinové modely), druhá nějaký neurčený malý výrobní podnik, volná skládka bude u skladiště (nejspíš kkStb 25/H)
- rád bych zachoval výtopnu, pravděpodobně typ CXXXVII/P "Rokytnice"
- sýpku jsem odstranil
- ve stanici je 6 kolejí + 1 výtažná. Z toho 4 dopravní, 2 manipulační. Kolej výtažnou k pivovaru bych případně napojil přímo na kolej č. 5.
- minimální oblouky jsou na výhybkách (kolejová spojka) 505 mm. Na pravém zhlaví (od VB) je to pak 600 mm). ostatní poloměry na výhybkách jsou 750mm (1ks) a výš
- na pravém zhlaví jsou použité 15°výhybky, na levém pak 12°
- poloměry oblouků jsou 750mm a výš
Je to několikátá varianta, ale odstranil jsem asi všechny věci, které to komplikovaly s tím, že to na mě stálé působí uvěřitelně.
Koncovou stanici jsem neměnil, ta vypadá myslím dobře a i ve skutečnosti působí dobře.
Teď ještě rozmyslím SN, hlavně počet kolejí. Mám zatím jen takový rychlý návrh a princip.
Jinak aby to nebylo jen o plánech, teď pracuji na pořádném osvětlení místnosti. Jestli bude dávat tento plán smysl, začnu rozkreslovat rámy a postupně pořizovat i materiál a koleje, abych mohl co nejdříve začít se stavbou.