Mohlo by se zdát, že se tu dlouho nic neděje, ale i když jsem na kolejiště 2 měsíce nešáhnul. Probíhají práce okolo.
1)Trochu jsem zase blbnul na mini(o tom bude samostatný příspěvek ve vláknu), a vzešlo z toho spoustu podnětů na úpravy dílny, a třídění materiálů, barev a nástrojů.
2) Tak jsem místo kolejiště budoval infrastrukturu, vzhledem k tomu kolik času se mi teď dostává (spíš nedostává

) Tak je potřeba eliminovat ztráty hledáním, přehrabovaním a mít vše pěkně po ruce.
V pracovně jsem si také dedikoval dvě plochy ohraničené paskou, kam nesmím nic odkládat. Ať sem měl stoly jakkoliv velké nikdy tam nebylo místo na pracovní plochu

tomu je teď konec. Ostatní věci se snažím poskládat do tematický krabiček, tak aby když jdu třeba pájet bylo vše v jedné. Přidal jsem další pracovní stolek a rozšířil poličky do výšky tak aby bylo ještě více úložného prostoru.
Přeházel poličky a dostupné produkty přetahal se skládku do dílny tak abych na ně viděl a věděl že jsou k dispozici, opět jsem produkty seskupil podle typů (lepidla, spreje, tmely,…).
3)Další věcí, která mě "zdržela" nebo posunula ? V kolejišti dál je model Hrubé skály z papíru.
Vytáhl jsme rodinu před vánoci, na výlet na Hrubici, že si to tam nafotím bez listí, a už je to taky nakej pátek co jsem tam sám byl. No a na vrátnici jsem zahlídl svatý grál

měli tam papírovou vystřihovánku 1:250. Tu jsem si naskenoval a 2x zvětšil na měřítko 1:125 k H0 to má daleko ale vedlo mě k tomu pár bodů
A)šířka modelu nemůže být delší než 80 cm jinak se mi tam nevejde takže bud zmenšit celé a nebo nezmenšovat ale ukrást z každé části něco.
B) Iluze perspektivy a vzdálenosti. Samotný zámek není v přímém kontaktu s ničím v HO a když i lidi uvnitř patřičně zmenším neměl by to být problém.
C) limity dostupného tisku, i když nakonec jsem si to nechal vyplotrovat na 200g papír v copycentru takže to padlo.
No a i když jsem si myslel, že to bude taková výplnovka a budu to dělat dlouho a postupně, jak jsem se dotoho dal, nechtělo mě to pustit. No a tak jsem to dodělal

Z hlediska pohledu papírových mistrů lepičů je to hrozná fušeřina, spousta míst mi nesedí(tady teda podezřívám bud tvůrce nebo tiskárnu, protože některé díly teda neseděli o centimetry) Ale pro mě je to další přiblížení skutečnému modelu, skvělý geometrický podklad pro budoucí stavbu a zdroj spousty informací, který bych jinak musel páčit z fotek, takže kvalitu lepení jsem moc neřešil. Z výsledku jsem nadšenej můžu krásně a přesně ladit budoucí pohledy, na co je ptřeba dbát nebo co naopak bude uplně skryté.