nákladní vozy II. epochy

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: nákladní vozy II. epochy

Příspěvekod UncleFardy » čtv 16 říj, 2025 8:46 am

Děkuji, tak to jsem si pěkně naběhl. Tillig jeden z těch novějších typů dělá, ale na dost zkráceném pojezdu (prostě na pojezd z dob pana Zeukeho po drobné modernizaci k horšímu napasovali danou skříň) a Hädl nemá v aktuální nabídce nic vhodného ze svého výrobního sortimentu, tak jsem si koupil tyhle dva, neb předloha je reálná. No nic, zaarchivuji je pro nějaký příští nápad.
UncleFardy

Příspěvekod marian_r » čtv 16 říj, 2025 2:37 pm

crop je Tvoj kamarát

crop.jpg
marian_r

Příspěvekod radeksindy » čtv 16 říj, 2025 2:52 pm

Nic jiného se nedá čekat. Většina se jako u nás stavěla pro soukromé firmy (pivovary, přepravy masa atd.), tam byla co série to originál. Míra unifikace se zvýšila až v meziválečném období, tam se tak dá začít mluvit o typech.
radeksindy

Příspěvekod UncleFardy » pát 17 říj, 2025 10:29 am

Nevím, co je to crop :-) Ale jestli to souvisí s tou fotkou, tak jsem se divil, proč je tak monstrózní. Model vyfotím. Fotka má strašně moc gigabajtů. Umístím ji na FB, čím 95 % gigabajtů zmizí. Pak ji stáhnu zpět do mobilu. Nato píšu příspěvek a k němu fotku přiložím. Tento postup mi naprosto vyhovuje. Někdy se v něm zobrazuje veliká. Někdy je malá, někdy se dokonce vloží v režimu, kdy se u ní zobrazuje číslo udávající počet jejího zobrazení návštěvníky vlákna. Nikdy jsem nepochopil, jak se k tak různým nahodilým výsledkům dospěje stejným způsobem tvorby příspěvku, ale je mi to úplně jedno. Zde bylo cílem ukázat typ vozu, což se povedlo. Pokud chci ukázat něco jiného a fotka je neostrá, tak udělám novou. Vím že na FB je jakési vlákno, kde nějaký ...... cenzuruje všechny fotky, které nodpovídají asi stovce pravidel, jak má byt fotka správně zkomponovaná, ale tojsem si zablokoval, aby na mě už nikdy nevybaflo. Ještě nikdy jsem nefotil nic s železniční tematikou a s cílem, aby fotka vypadala jakoby ji dělal Tono Stano. :-)
UncleFardy

Předchozí

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů