Zatím zdárně probíhají zkoušky sjízdnosti. Systém lepíků funguje, ty nekritické tam nechávám, kritické (vykolejení) řeším hned a odstraňuji takže jich tam tolik nemám.
Bylo zapotřebí upravit výšky stoupání (poladit výšky matkami), někde přidat spojku, někde dolepit koleje, doříznout zapomenuté DO, nic zásadního.
Co pro mě byla obrovská úleva, že po důkladném vyčištění kolejí se zlepšil provoz o 1000%. A jezdí to bez zádrhů a zasekávání mašin. Po stavbě, i když na první pohled byli čisté a leskle, byly všechny jak jetel a jízda opravdu nebyla příjemná, až jsem se bál že mám někde blbě rozvody. Po důkladném vyčištění (žlutý hadřík na bázi kůže z DM a IPA), po každém půl metru každé kolejnice vyměnit plochu hadříku, to jezdí jak víno. Dalo mi to spoustu podnětů k řešení k celkové udržbě kolejiště, ale to bude časem téma samo o sobě.
Když to začalo jezdit vytáhl jsem vše co mám v digitálu a zjistil, že multimaus už je mi najednou hodně málo. Takže sem zase aktivně začal řešit TC a začínám tomu přicházet na kloub. Takže ted už testy postupně přesouvám do řízení z PC nikoliv ručně. TC jsem měl na 100let starém laptopu a nabíhalo to cca 12minut, to už nebylo únosné, a tak jsem pořídil 15m USB a propojil centrálu s hlavním PC, když už jsem tahal rozvod přidal jsem 2x HDMI, jedno pro informační tabuli (telka) a jedno pro budoucí dotykový monitor pro ovládání. Pak jsem přidal J+K, a P+Q k nekonečné koleji kterou mám pod monitorem.
Pohled na informační tabuli, zde nebude finální řízení, ale zatím dočasné
Pohled na aktuální layout v TC.
Teď je v plánu postupně zprovoznit pár testovacích "řádů". Až budu spokojený se sjízdností, začnu na viditelné trati a stanici Hrubá skála.