Novinky H0 2025

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2025

Příspěvekod Kulsud » pát 04 črc, 2025 7:03 pm

StandaR píše:
Kulsud píše:No MTB, snaha se cení.

Tahle snaha byla potřeba před 10ti lety třeba, když byla na trhu nekonečná žízeň po Ds/Da.. Takhle mi to přijde jako smutný hrr hrr na trh, protože roco se vyprodá. Já obvykle mtb fandím, například nedávné kroky s digitalizovaným osvětlením ve vozech jsou super, ale tohle opravdu mělo přijít mnohem dřív, kdyby se vrhnuli na ty rybáky, udělali by líp :roll:

Souhlas
Kulsud

Příspěvekod Mcx » sob 05 črc, 2025 3:45 pm

Levnější a jednodušší varianta Ds - ok, viditelně trochu lepší než z odlitku, ale hned vedle Vase má hodně viditelnou chybu na čelnici - svislé sloupky dělí čelnici na tři stejné díly a zde je to něco jiného, no a tím že je to vázáno k Ds ... tak to není vhodné ani na předělávku, protože bočnice se zdá být ok.
Mcx

Příspěvekod lubz » sob 05 črc, 2025 5:51 pm

Na této 2 soupravě mě vadí hlavně princip, "kup Ds (po těch je obecně hlad) a k tomu Ti vnutím jiný viz, o který sice asi nestojíš, ale zkusím, jak moc chceš právě ten služebák".... Tak to ne, pane Báňa, u mne tento styl nefunguje. Neshlédl jste se u nejmenované firmy, která také takto skládá svoje "lukrativní" sety?
H0 ve výstavbě
lubz

Příspěvekod vvitty » sob 05 črc, 2025 6:44 pm

lubz píše:Na této 2 soupravě mě vadí hlavně princip, "kup Ds (po těch je obecně hlad) a k tomu Ti vnutím jiný viz, o který sice asi nestojíš, ale zkusím, jak moc chceš právě ten služebák".... Tak to ne, pane Báňa, u mne tento styl nefunguje. Neshlédl jste se u nejmenované firmy, která také takto skládá svoje "lukrativní" sety?

Z firemniho mailu :
[Potrebuju 10 uhlaku ale pak by mi prebyvaly Dska].

Rekl bych ze po prvni vlne se za prve objevi volne prebytky z obou stran na vymenu a za druhe treba i dalsi koncept setu...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Mcx » sob 05 črc, 2025 7:21 pm

Tady pohled na čelo Vase model/skutečnost,těžko soudit podle fotky zda je správné rozměrové rozložení sloupků bočnice - výkres, čelnice je s rozložením sloupků úplně mimo a čelník je taky posunutý až před čelnici - tak to není, kde by byla palcovka pro uzavření čelnice ?? - je to zjednodušení + chyby na maximum .....
a mít to správně je tak jednoduché !
U Ds jsou špatně nárazníky s velkým talířem - ty tam nepatří
Vase_01.jpg

Vase_02.jpg

Vase_03.jpg
Mcx

Příspěvekod Jirka Černý » sob 05 črc, 2025 7:28 pm

Všechny tyhle problémy by řešilo zaplavení trhu vagóny Ds od Roco, ale zatím to vypadá že někde něco selhalo.
Jirka Černý

Příspěvekod Milan.D. » ned 06 črc, 2025 8:34 am

Proč ten Vase má proboha všechny nápisy žluté? Řekl bych, že si chtěli zlevnit potisk, když použijí jen žlutou, ale ta bílá tam je taky, na černém poli na tiskopisy a staniční nálepky. :roll:
Milan.D.

Příspěvekod Mcx » ned 06 črc, 2025 11:23 am

Jirka Černý píše:Všechny tyhle problémy by řešilo zaplavení trhu vagóny Ds od Roco, ale zatím to vypadá že někde něco selhalo

Tak to netuším o čem mluvíte :D to bude asi scifi, navíc se to týká více Vase než Ds
Mcx

Příspěvekod M&T » ned 06 črc, 2025 11:28 am

Ale veď Roco predsa služobáky ide vyrábať. Časom ich bude určite dostatok. A nechápem, prečo keď sme na to čakali 20 rokov tak by sme už nemohli počkať nejaký ten mesiac, rok na tú správnu verziu, ktorý chceme. Lebo Roco bude určite vyrábať aj ďalšie modifikácie, verzie.
A čo sa týka Vase - no, ono je to kreslené v 3D klasickým MTB štýlom ... majú nejakú fotku, tak to namaľujú štýlom "takto nejako by to mohlo byť". Nejaké presné výkresy, pravítko, meter, mierka ... to sú veci ktoré sa v tejto firme jednoducho neriešia .... Má to 4 nápravy, červenohnedú farbu a nápis ČSD a to musí stačiť ...
M&T

Příspěvekod Jirka Černý » ned 06 črc, 2025 2:01 pm

Mcx píše:
Jirka Černý píše:Všechny tyhle problémy by řešilo zaplavení trhu vagóny Ds od Roco, ale zatím to vypadá že někde něco selhalo

Tak to netuším o čem mluvíte :D to bude asi scifi, navíc se to týká více Vase než Ds

Model RO 6200141 se objevil jen velmi krátce a už je vyprodaný, nedostupný. Počítal jsem že ho normálně koupím bez objednání, no nestalo se. Naštěstí to pro mně není njak zásadní kus. Teoreticky by mi ten set od MTB docela vyhovoval, ale musel bych to vidět.
Jirka Černý

Příspěvekod M&T » ned 06 črc, 2025 2:23 pm

Jirka Černý píše:
Mcx píše:

Model RO 6200141 se objevil jen velmi krátce a už je vyprodaný, nedostupný. Počítal jsem že ho normálně koupím bez objednání, no nestalo se. Naštěstí to pro mně není njak zásadní kus. Teoreticky by mi ten set od MTB docela vyhovoval, ale musel bych to vidět.

Už dlhé roky prakticky u všetkých výrobcov funguje systém, že sa vyrába podľa objednávok u obchodníkov + niečo navyše. Model je ohlásený už dlhodobo a už dlho sa dal bez problémov objednať. Na základe toho sa vyrobil určitý počet kusov. Každý obchodník bral určite aj niečo navyše. Ale ak sa mu po objednaní u výrobcu zbierali ďalšie objednávky, tak aj voľné kusy sa postupne viazali na objednávky. Obchodníci samozrejme mohli doobjednať u výrobcu, ale akonáhle sa všetky už vyrobené kusy rezervovali pre obchodníkov, tak už ani obchodník nemôže doobjednať - lebo nemá čo.
Výroba už dlhé roky funguje na báze určitých modelov. To nie je tak, že obrovská továreň neustále chrlí všetky modely z katalógu. Takže sa naplánuje výroba niekoľkých modelov v určitom čase. Po ich vyrobení sa kapacity (ľudské, strojové) presunú na ďalšie modely ...
Samozrejme, ak je o model veľký záujem a rýchlo sa vypredal, tak výrobca dorobí ďalšie série. Ale to zas treba naplánovať kedy bude na to vo výrobných kapacitách voľný slot a aké budú objemy doobjednávok od obchodníkov.
Takže jediné čo v tomto systéme zlyhalo ste žiaľ vy - že ste model, u ktorého sa predpokladala veľmi dobrá predajnosť, neobjednali v na to určenom čase.

Ad "objevil jen velmi krátce". No neviem, ja ho mám objednaný od 16.1.2025, čo je cca pol roka. To nie je vôbec "krátko" ...
M&T

Příspěvekod Jirka Černý » ned 06 črc, 2025 2:45 pm

Mé selhání je celkem logické, protože svět modelové železnice je z obchodního hlediska velmi specifický a to jak s novými tak bazarovými věcmi. Navíc jsem k ČSD přeběhl z ÖBB což je miláček výrobců a podobné komplikace tam nebývají.
Jirka Černý

Příspěvekod Vážňas » ned 06 črc, 2025 5:02 pm

Jirka Černý píše:Model RO 6200141 se objevil jen velmi krátce a už je vyprodaný, nedostupný. Počítal jsem že ho normálně koupím bez objednání, no nestalo se. Naštěstí to pro mně není njak zásadní kus. Teoreticky by mi ten set od MTB docela vyhovoval, ale musel bych to vidět.

Dle informací H0-moduly Roco udělá další dvě várky, aby se pokryla poptávka.

Co jsem se poptával u masinek.cz na Kladně, tak u nich se poslední kus první várky ČSD prodal toto pondělí dopoledne, kdy Roco ohlásilo jejich distribuci k prodejcům. ČD jim nějaké zbyly, ZSSK Cargo taky. Něco bude k mání z nevyzvednutých objednávek, ale to budou jednotky kusů...
ČSD od UIC čísel po "čtyřkové brejlovce"
Vážňas

Příspěvekod jipol57 » ned 06 črc, 2025 6:35 pm

ZSSK Cargo, ještě teď není vyprodaný ani u výrobce. https://www.roco.cc/rde/produkte/wagen/ ... cargo.html
jipol57

Příspěvekod vvitty » ned 06 črc, 2025 6:39 pm

Dovolim si pripomenout existenci vlakna kde lze mnohem lepe plakat nad tim co kdo udelal blbe (vcetne zakazniku co si vcas nepredobjednali) :
viewtopic.php?f=15&t=15187&start=210
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)