DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Příspěvekod Martin70 » stř 02 črc, 2025 3:05 pm

Deathlosopher píše:
Depo HCV píše:Inovace od MTB -

_www.mtb-model.com.jpeg

Ví někdo, o kolik budou tyto vozy dražší oproti původním verzím bez osvětlení? Jde mi hlavně o vozy Bt. I bez osvětlení nejsou tyto vozy zrovna nejlevnější...

Dnes jsem četl na FB příspěvěk od AMB Modely, že cena bude stejná.
https://www.facebook.com/AMBModely
"Teď od července MTB Model do vozů Bix, Btn, Btn, BRa, a Bt dodává DCC osvětlení interieru a koncové osvětlení. Cena zůstává stejná a osvětlení bude instalované. Na webu výrobce je u těchto vozů značka DCC".
A ještě jedno průběžné doplnění pro ty co nemají FB. Dotaz zákazníka : "Bude nějaká možnost se dostat k sólo osvětlení bez nákupu vagonu?" Současná odpověď pana Daleckého z AMB Modely : "Já předpokládám, že určitě ano, Já určitě objednám."
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Deathlosopher » stř 02 črc, 2025 7:49 pm

Martin70 píše:
Deathlosopher píše:

_www.mtb-model.com.jpeg

Ví někdo, o kolik budou tyto vozy dražší oproti původním verzím bez osvětlení? Jde mi hlavně o vozy Bt. I bez osvětlení nejsou tyto vozy zrovna nejlevnější...

Dnes jsem četl na FB příspěvěk od AMB Modely, že cena bude stejná.
https://www.facebook.com/AMBModely
"Teď od července MTB Model do vozů Bix, Btn, Btn, BRa, a Bt dodává DCC osvětlení interieru a koncové osvětlení. Cena zůstává stejná a osvětlení bude instalované. Na webu výrobce je u těchto vozů značka DCC".
A ještě jedno průběžné doplnění pro ty co nemají FB. Dotaz zákazníka : "Bude nějaká možnost se dostat k sólo osvětlení bez nákupu vagonu?" Současná odpověď pana Daleckého z AMB Modely : "Já předpokládám, že určitě ano, Já určitě objednám."

Děkuji mockrát, to je super zpráva, to jsem fakt nečekal. A to samostatné osvětlení do dřívějších Bt se bude taky hodit. :-)
Deathlosopher

Příspěvekod radula63 » čtv 03 črc, 2025 7:54 am

_www.mtb-model.com.jpeg

Na obou stranách až s novou generací plošných spojů. NIKOLIV HNED OD 7/25 u všech dodávaných vozů. Aktuálně se zpracovávají i starší desky s doplněnou DCC malou destičkou a tam bude jen osvětlení na jednom čele! (viz. aktuálně vyráběné H0 020 vozy). Avšak interier bude pod F5 a koncová světla pod F1 (ne jako dřív, že pod F0 se konce ovládaly i s interierem). Dekodér bude umět krátkou i dlouhou DCC adresu i analogový režim.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Depo HCV » čtv 03 črc, 2025 11:48 am

PROČ ????
model MTB
H0_CD_830_157.jpg
a
skutečnost této řady - velikost oken
830_159.jpeg
830_159.jpeg (146.25 KiB) Zobrazeno 976 krát

830_152.jpeg
830_152.jpeg (81.35 KiB) Zobrazeno 972 krát

Další zmršenina od MTB ........... :oops: :oops:
Depo HCV

Příspěvekod jirie123 » čtv 03 črc, 2025 1:35 pm

Tak dlouho to budou prznit, až to vyrobí Němci nebo Rakušané. :lol:
jirie123

Příspěvekod M&T » čtv 03 črc, 2025 2:05 pm

Ako by povedal samotný modelársky mág p. Báňa ... kvôli posraným oknám sa predsa nebude namáhať ... kupujte čo vyrobím, a keď to konečne niekto vyrobí poriadne tak tým potom zaplňte modelbazar a aukro, kde to aj za značne zníženú cenu bude de facto nepredajné ....
M&T

Příspěvekod PavelGregora » čtv 03 črc, 2025 2:14 pm

Ono je to naprosto jednoduché. Pokud značná část lidí kupujících modely ani neví, jak vypadá skutečná lokomotiva, kterou má model reprezentovat, tak si MTB vždy najde kupce. Navíc ušetří čas a finance při výrobě formy. Ale nemusíme zoufat. U našich sousedů moc dobře vědí, že je u nás stále dost i těch, kterým záleží na kvalitě, a tak nám stejné modely vyrobí, i když tu MTB chrlí zmetky rychlostí blesku. A nesmím opomenout jednu nejmenovanou tuzemskou firmu, která také umí. Mnohdy dokonce lépe než u Roco a Piko. Jen toho moc nedělají.
PavelGregora

Příspěvekod M&T » čtv 03 črc, 2025 4:25 pm

Mimochodom, na FB ROCO sa objavilo video s pripravovanou E469. Myslím, že sa máme na čo tešiť.
M&T

Příspěvekod dorix » pát 04 črc, 2025 8:24 am

Kdyby ty stejnosměrné elektriky nejezdily v Polsku, nikdo nám nic nevyrobí. Pro malinký léta stagnující český a slovenský trh se to nevyplatí.
dorix

Příspěvekod George V. » pát 04 črc, 2025 8:36 am

A laminátky jezdí taky v Polsku?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod M&T » pát 04 črc, 2025 9:55 am

dorix píše:Kdyby ty stejnosměrné elektriky nejezdily v Polsku, nikdo nám nic nevyrobí. Pro malinký léta stagnující český a slovenský trh se to nevyplatí.

Neviem, na čo sú dobré takéto náreky. Pre modelára je podstatné čo sa vyrábalo, vyrába a bude vyrábať a v akej kvalite. Dôvody prečo sa výrobca rozhodol práve pre ten.ktorý model ma vonkoncom nezaujímajú ... kľudne nech to je aj preto, lebo šéf marketingu PIKO spáva so sekretárkou generálneho riaditeľa ČD ...
M&T

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)