DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: DISKUZE-Novinky H0 2025 (komentáře)

Příspěvekod Pomaranč » stř 05 úno, 2025 2:34 pm

Čo sa týka ponuky modelov ČSD z depom alebo domovskou stanicou zo Slovenska plne súhlasím. Je to veľká bieda. Za celý čas odkedy Roco vyrába Bautzeny Y, Okuliarniky a Bardotky nebolo ani jedno toto vozidlo zo Slovenska! Všetko je české. A to že sa vyrobí po jednom voze zo Slovenska čo zmysluplné z toho človek poskladá? Nič, keď napriklad Bai od Šikulov boli jedna z Popradu jedna z BA atď. Nič ucelené alebo aspoň trošku pri sebe. Ale Praha tam má niekoľko kompletných súprav v každej epoche.
Pomaranč

Příspěvekod A2C » stř 05 úno, 2025 3:47 pm

fousek píše:A2C: Otázkou je, jak aktivní je zastoupení Roca na Slovensku. Recept bych na to měl. Pokud nějaký obchodník uzná, že by byl zájem o nějakou slovenskou verzi, může objednat u výrobce limitovanou sérii, tak jak to třeba dělá třeba Elriwa. Taková V180.005 od Roca nebude k dostání nikde jinde, než tam.
PS: S tou BR218 je trochu nefér argument, snad jsme se za těch 15 let posunuli dál...
PPS: Já depa vůbec neřeším, takže když bude něco pěkného slovenského, klidně si to koupím.

Zastúpenie pre Česko a Slovensko je rovnaké, má to na starosti Slovák, pokiaľ sa nemýlim, tak z Bratislavy.
Ale Roco teraz nie je na programe dňa (no už sme sa dohodli, že si pokecáme zajtra).

Tu by to chcelo trošku vyrovnať stav. Ak by sme to brali na počet obyvateľov, tak 2 modely české, 1 slovenský. Ak by sme to brali na počet modelárov tak 5 modelov českých a 1 slovenský.
No stále by to bolo lepšie, než 100 modelov českých a 0 slovenských.

Na programe dňa je Igra a jej už by sa dalo povedať, že to vyzerá ako nacionalistické potláčanie Slovenských modelárov (slovenských staníc na modeloch) ak by som to chcel veľmi prehnať, čo samozrejme nechcem, pretože by som rád komunikoval diplomaticky.
Nechcem tým povedať, že keď máte 4 Pražské kompletné súpravy, tak chceme mať aj 4 Bratislavské kompletné súpravy v štýle Ba, Bai, Bai (8dv) Bac, Bra, Da, DFa v 3 aj 4 epoche.
Ale keď existuje 83 modelov celkom, tak mať až 7 v rôznych epochách je neuveriteľne nedostatočné.

Stačilo by spraviť po jednom voze v každej epoche a dajme tomu že by to bol mix všetkých domovských staníc. Bratislava, Trnava, Zvolen, Žilina, Poprad, Košice, Nové Zámky... stačí po jednom.
Nebude to dokonalé, ale bude to oveľa lepšie než teraz. Lebo ťažko mi môže jazdiť na trati Bratislava - Komárno voz s nápisom Pražská dráha, alebo depo Plzeň. To proste nie je možné.
Prečo by som potom mal kupovať taký "paskvil" ktorý by som s tým spravil.
Ale voz ktorý by mal na sebe slovenské nápisy (o to ide predovšetkým, keď už prevádzkujeme slovenskú trať) Bratislavskú dráhu, alebo Východnú dráhu napriek tomu, že by to na sebe malo depo Brno tam hravo prejde.
Ale nemôžem proste prevádzkovať na rýchliku či osobáku z Bratislavy do Zvolena Pražskú dráhu, depo Plzeň. To proste nejde.

Samozrejme, aj ja mám nakúpených množstvo českých vozov, teda nákladných, lebo proste to sa tu objaviť mohlo a aj sa to tu objavovalo. Nákladné vozy pendlovali po celej republike (celom OPW)
Ale osobné vozy boli niekam priradené a koniec.

Nato celý čas upozorňujem a pokiaľ sa tak nestane, tak proste voz od Igra nekúpim a ako je vidno, sú tu aj ďalší ktorý tento problém vnímajú rovnako.

Nehovorím, že nemám Bai, Da, Bac... mám ich, pokúpil som ich za smiešny peniaz, rozložil, prestriekal, preznačil a takto mám autentické vozy jazdiace z Bratislavy Nového mesta do Komárna začiatkom 60tych rokov.
IMG_20240624_002248.jpg

Je pre Igru problém robiť slovenské depá? No tak nech spravia zas stavebnice, bez nástreku, bez potisku (okná by potlačiť mali). Som ochotný ich kupovať po tých 30-35€ ako kupujem tieto hotové vozy. Aspoň ich nebudem musieť rozoberať.
Aj tak viem, že im to nemá kto skladať.

Pomaranč píše:A to že sa vyrobí po jednom voze zo Slovenska čo zmysluplné z toho človek poskladá? Nič, keď napriklad Bai od Šikulov boli jedna z Popradu jedna z BA atď. Nič ucelené alebo aspoň trošku pri sebe. Ale Praha tam má niekoľko kompletných súprav v každej epoche.

Presne na to narážam. Jednu slovenskú súpravu a hneď bude radosť väčšia, aj chuť vytiahnuť z peňaženky tie peniaze.
A naviac by mohli reflektovať na aktuálnu ponuku.
Ja stále nechápem, ako pri tom Albatrosovi od Trixu sa nevedeli zviesť a nevydali aspoň 4 vozy v 3ep. nech má človek komplet súpravu, či aspoň základ a potom do toho dodať ďalšie. Proste manažment tam asi spí.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Eury » čtv 13 úno, 2025 10:35 pm

Ahojte,
Chcel by som poprosit o radu.
Mam set ACME 55326 lehatok Regiojet. A niekde mi z vozna odpadol tento dielik. A neviem ani za nic najst kam patri. Viete niekto (kto mate ten set) poradit?
20250213_233303.jpg
Eury

Re: Novinky H0 2025

Příspěvekod novk2007 » pát 14 úno, 2025 5:09 pm

Tak Liliput každým rokem čím dál tím míň a míň.
novk2007

Příspěvekod hummus » sob 15 úno, 2025 7:43 pm

Ale tas na tom katalogu je napsáno jaro 2025, tak třeba ještě přijdou s něčím dalším.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod pavmar » pát 07 bře, 2025 6:30 pm

prosím máte někdo info kdy bude ACME? novinky? děkuji
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod novk2007 » sob 08 bře, 2025 10:37 am

Taky by mě to zajímalo . Příští měsíc startuje Intermodellbau Dortmund a zatím nic začátek března a zatím žádný ucelený katalog 2025 není jen ten preview
Naposledy upravil novk2007 dne ned 09 bře, 2025 6:09 am, celkově upraveno 1
novk2007

Příspěvekod M&T » úte 11 bře, 2025 5:15 pm

K ACME Novinkám :
350 Kakadu - OK - len nová séria, žiadna novinka ale keďže sa nedostalo na všetkých, OK
350 ZSSK Kakadu - Nie je novinka, ale len meškajúci model
363 ČSD - Celkom som nepochopil. Je to model z minulého roku a nemám pocit že by bol všade vypredaný.
Vozne ZSSK Blonski - OK, dobrá voľba, to chýbalo po tom, čo pred rokmi vydali verzie ČD (Apee, ...). Bistro bude zaujímavá novinka (komplet nová forma).

Čo mne u ACME chýba :
- pokašlali E499.2, tak mohli urobiť reedíciu - ale tento krát už správne
- E499.3/162 ČSD - Neviem prečo sa tomuto modelu vyhýbajú .... Dúfam, že sa ho nedočkáme až po 10-tich rokoch ako to bolo v prípade E499.2 (a aj to blbo) ...

V globále tento rok asi budem čakať len na E469 a hytlák od roco. Čo nie je zlá správa, lebo zostane viac našetrené a uvidíme na budúci rok ... čo nám prinesie ...
M&T

Příspěvekod fousek » stř 12 bře, 2025 9:39 am

Mě chybí 362 v Najbrtu 2.
fousek

Příspěvekod George V. » stř 12 bře, 2025 9:47 am

Mně chybí vůz Bbdgmee236, taky v Najbrtu 2 :D
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Dovi » stř 12 bře, 2025 10:29 am

Mně chybí Kafemlejnek a Hurvínek, ale ne v Najbrtu !! :-) :-)
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod look23 » stř 12 bře, 2025 7:02 pm

George V. píše:Mně chybí vůz Bbdgmee236, taky v Najbrtu 2 :D

U toho je stavebnice z 3D tisku.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod Martin70 » pát 11 dub, 2025 9:00 am

novk2007 píše:A další více fotek na Facebooku Železniční modelářství bez snobu.

Zapůsobilo na mě opět to "kouzlo" FB a netuším v jaké sekci a od jakého přišpěvatele tyto další fotky z výstavy najít. Poradí někdo? Tedy jsem tam právě nový, tak netuším zda se mě zobrazuje vše co tam je zveřejněno. Martin :)
Začátečník a obdivovatel H0, nyní bez kolejiště. Hledám informace a uvidím zda se pustím do stavby.
Martin70

Příspěvekod Jezevec Pepa » pát 11 dub, 2025 9:21 am

Martin70 píše:
novk2007 píše:A další více fotek na Facebooku Železniční modelářství bez snobu.

Zapůsobilo na mě opět to "kouzlo" FB a netuším v jaké sekci a od jakého přišpěvatele tyto další fotky z výstavy najít. Poradí někdo? Tedy jsem tam právě nový, tak netuším zda se mě zobrazuje vše co tam je zveřejněno. Martin :)

Očekávám, že máte FCB účet
Pak zadejte: Železniční modelářství bez snobu
a dáte vyhledat.

Pak by se Vám najde skupina "Železniční modelářství bez snobu"
(aby jste viděl obsah, může být podmínkou, že budete členem, ale to je na nastavení skupiny).

Snad jsem pomohl
Jezevec Pepa

Příspěvekod novk2007 » pát 11 dub, 2025 9:23 am

Nemusíte být členem můžou to vidět i lidi co ho nemají
novk2007

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)