Předně prosím všechny zdejší puritány, aby asi rovnou tuto moji odpověď přeskočili a ignorovali

Moc děkuji za tipy, ale obávám se, že do stavby vlastní lokomotivy mám ještě spoustu času. Zatím se vlastně stále ještě s modelářstvím seznamuji a hlavním mým cílem je zatím dotažení toho mého segmentoviště do nějakého koukatelnějšího stavu, než růžové krajiny, která stále výrazně převládá. Co se týká vozidel, tak zatím jezdím s tím co je oficiálně v prodeji a co se mi líbí. Moc tedy neřeším jestli taková či onaká lokomotiva či vagón se mohl na té trati vyskytnout. Jelikož jsem chtěl mít i nějaký ten stavební vlak, tak jsem si loni pořídil onu 111-ku, která byla startovka, tedy bez spousty potisků, takže není problém si na ní dát cokoliv jiného a udělat si z ní co potřebuji. Obdobně jsem vyřešil pár vagónů, které jsem si udělal ze stavebnic od SDV. Neříkám, že se někdy nedopracuji k tomu co třeba ty a sám se také pustím do vlastních vypiplaných modelů, ale zatím to není na pořadu dne. Už jen to, že jsem se pustil do stavebnic a zkouším barvení/obtisky beru jako velký bonus.
Každopádně moc děkuji za odkazy ke koupi vlastních papírů pro tisk vlastních obtisků v jiných než bílých barvách. Tohle je určitě něco co bych mohl vyzkoušet a asi i zkusím. Zatím sice nemám tiskárnu, ale to se už kvůli dětem a vzrůstajícím školním požadavkům, stejně v brzké době bude muset změnit.
Když už jsi nakousl vlastní obtisky, tak zde mám tedy ještě jeden dotaz a sice jejich přilnutí k povrchu. U několika se mi totiž stalo, že se mi po aplikaci třeba druhý den sami odloupli. Vrátil jsem je tedy zpět a společně s ostatními je přelakoval. Dotaz tedy zni, čím by to mohlo být, že nezůstali na modelu?
Každopádně moc děkuji.