Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Michal Šuhajda píše: ..... nápad s angličanem je typickou ukázkou jak nemá vypadat zhlaví ve skutečnosti ani v modelu. .....
Michal Šuhajda píše:To chameleon: nápad s angličanem je typickou ukázkou jak nemá vypadat zhlaví ve skutečnosti ani v modelu.
Sorry, ale ten Žatec je trochu mimo mísu. Moje výtka nesměřovala k potížím s umístěním angličana v hlavní koleji, např. u spojky mezi kolejemi, proti tomu nic nemám, ale vytýkal jsem zaústění dvou různých tratí do větví angličana. To je pitomost a na tom trvám. Mmch. na lokálkách se angličani vyskytovali minimálně, většinou až po přestavbách. Je to dáno dobou vzniku, i náročností angličana na údržbu.Jarda H. píše: Dovolím si Michale oponovat a připomenout třeba to, co tady psal už (mám dojem že) Pája - dva angličani ve zhlaví stanice Žatec-západ ! Jsou dobře vidět, když se jede trasa Žatec-Most a silniční most vede přes koleje - pohled na zhlaví směrem do stanice je zřetelný !
Já osobně bych to za prohřešek v plánku nepovažoval (zase ty kompromisy)
taky že je.. já bych tam radši nacpal tunel..Michal Šuhajda píše:nemíchej jablka s hruškami. Podle stejného mustru se můžeme dostat k tomu, že 100metrů mezi stanicemi je pitomost..
v tomto případě by se ale kolej téměr zdvojnásobila, proto ten návrh, i když ne šťastný, to přiznávám..Michal Šuhajda píše:Nicméně mi přijde lepší mít správné zhlaví a koleje dlouhé 25metrů než mít koleje dlouhé 30m za cenu blbě udělaného zhlaví.
Michal Šuhajda píše: Sorry, ale ten Žatec je trochu mimo mísu. Moje výtka nesměřovala k potížím s umístěním angličana v hlavní koleji, ..... ale vytýkal jsem zaústění dvou různých tratí do větví angličana. To je pitomost a na tom trvám. .....
diego.dan píše:Nechci panikařit,ale tu třícestnou výhybku Tillig už asi nedělá (Ti82230).Včera jsem ji zkoušel najít ale bezvýsledně.Ani Tillig ji nemá v nabídce.Poraďte tedy prosím adekvátní náhradu nebo co s tím?Je zajímavé,že ve Wintracku je.
Díky
Petr Zatrepalek píše:Ještě k tomu angličanovi - a co úvraťová stanice Dubí? Tam je anglán na zhlaví hned u vjezdu jak vyšitej!!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků