Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
chphoto píše:To jsou SCOM verze? To by se sice dalo použít, ale MGP má trochu jiný systém. Nad SCOM jsem kdysiuvažoval, ale MGP mi přišlo nyní lepší. Právě taky chci, aby se "jen" dalo zasunout a fungovat. Uvidím, jak mi to bude vycházet, v 3Dčku si navrhuju ty držáky a snad to nebude moc vysoké, aby se to dalo schovat do panelu a nekoukalo ven, nebo aby to nehrozilo poškozením při přenášení panelu.
jipol57 píše:Jen tak pro inspiraci, můj systém jsi viděl? Třípinový konektor v šachtě. viewtopic.php?f=1&t=11830&p=311581#p311000
Jirkátor píše:Pokud se nemýlím, tak kolejiště děláš na základě MGP. Já jsem od pana Němečka koupil návěstidla se šachtou pro SCOM, ale nechal jsem si jen vytáhnout dráty a šachtu si sám osadil vlastním návěstním driverem MGP. Ten je sice o 1mm širší, než by bylo potřeba, ale když ho dáš uhlopříčně a zakápneš vteřinovým lepidlem, tak se tam v pohodě vejde. Pod kolejištěm pak jen rozpojíš oba konektory a návěstidlo i se soklem vytáhneš.
chphoto píše:Nevyhnutelné se opět stato, to co jste mi zde někteří ríkali, se stalo pravdou. Ano, jsou to na pevno usazená návěstidla.Včera se "záhadně" jedno zlomilo a přestalo fungovat. Sice se k tomu nikdo nepřiznal, ale tuším, kdo a jak (manželka). A v tuto chvíli jsem se rozhodl pro to, co jste mi radili, tedy mít návěstidla demontovatelná. Sice to bude strašné práce vše upravit a předělat, ale nedá se nic dělat, nechci přijít o další návěstidla a výměna na panelu je problematická.
Takže sice práce navíc, ale přináší to i jisté výhody. Jednak lze něco upravit (takže pokud má někdo nápad k návěstidlům, se s nim) a už jen řeším, jakým systémem to udělat. V zásadě mám na výběr 2 možnosti a to zabudovat LED dekodér přímo k návěstidlu a vyndávat tento komplet (něco jako je verze SCOM od Němečka) a nebo mít v patici jen konektor a k němu připojit přímo diody a dekodér by zůstával napevno v kolejišti jako součást "patice" do které se bude náběstidlo zasouvat. Systémově to bude tak, že v kolejišti bude napevno zalepený jeden kus (pro jednoduchost kulatý) a menší tubus se bude dovnotř zasouvat. Uvnitř bude ten konektor, nebo konektor s dekodérem.
A tak řeším, které řešení zvolit. Na počet kontaktů je to vcelku jedno, v obou případech je potřeba 6 kontaktů (i když by u dekodérové verze stačily 4), ale u návěstidel to jinak nejde, u 5-ti světelného vjezdového to je 6 vodičů vždy. Takže kvůli velikosti asi verze kolíkové lišty s roztečí 1.27mm, klasická velikost 2.54 jedině jako 2*3, 6 vedle sebe by se nevešlo.
Takže bych poprosil o Vaše názory, jakou verzi zvolit - jestli jen propojení, nebo propojení i s dekodérem. A samozřejmě i další postřehy jsou vítány.
sidlo píše:Lépe se s tím manipuluje, než se v šachtě trefovat na konektor.
Uživatelé procházející toto fórum: wendycrx a 3 návštevníků