lubbik píše:Vidím, že nejsem jediný, komu se mašina sama rozjela. Já díky tomu neplánovaně vyzkoušel hned po vybalení metrový volný pád z kolejiště, mašina se rozletěla naplno bez zvuku a projela kusou kolej, jak ze špatného filmu... Světe div se, na mašině praskla pouze spojka mezi tendrem a vycvakl se kryt dekodéru na tendru. Tomu říkám blbu vzdorný model. Každopádně u modelu za tolik zlaťáků to zamrzí...
Pánové,
v zájmu zabránění zbytečných škod u dalších kolegů při nevyžádaných rozjetích lokomotiv a jejich akceleracích na maximální rychlost, nechtěl byste někdo z vás, kdo již tenhle model máte, sepsat a vložit sem pro ostatní "polopatistický návod", jak na Albatrosovi umožnit pouze protokol DCC?
Čili jak ty ostatní zbytečné rušivé možnosti (dle bolestných zkušeností škodlivé) deaktivovat?
Připadá mi, že by se to snad mohlo dát nastavit v
CV 50 (...?)
Ale jistý si tím nejsem, ještě ten model nemám, a tak jsem se zatím jen zběžně díval po hodnotách
CV z materiálů na internetu.
Je to řešitelné (jenom) přes
CV 29 ?
Ohledně
CV 50 jsem totiž našel toto:

- CV_50_Alternativni_protokoly.png (3.78 KiB) Zobrazeno 2695 krát
Podle této MATRIXové dokumentace by se měl uživatelsky nahodit třetí nejméně významný bit, čili
CV 50 nastavit na hodnotu
4... (?)
Prosím někoho, kdo ten model již vlastní a to "nebezpečné" tovární nastavení již umravnil, o vyjádření k tomuto problému - doufejme, že snadno řešitelnému.
Za všechny stávající a budoucí uživatele už předem díky.
___
P. S.
prcek a
Sandy:
Děkuji za pochopení ironie i bez smajlíků, a
Sandymu též za dobrý nápad s losováním "O zlatého Čurdu" :--)
jipol57,
novk2007,
Pawlik,
lubbik a
A2C (snad jsem nikoho neopomenul):
Díky vám všem za zprávy ohledně ochozů lokomotivy a za fota.