horak píše:OK, takže ak som správne pochopil, tak v prvom kole stačilo vyčítať nastavenie CV900 a vyššie - priradenie funkcií z pôvodného dekodéra mSD3 a následne tie isté hodnoty stačilo "namlátiť" do rovnakých CV v ZIMO dekodéri. A to SUSI fungovalo rovnako ako originál, hej?
Příloha man_susi_1.31.pdf je dlouhodobě nedostupná.
V první řadě děkuji za "off-line" verzi manuálu k SUSI, já našel jen webovou verzi a link z DCCWiki na NMRA stránky již nefunguje.
Je to mnohem triviálnější, funkce toho SUSI dekodéru se automaticky namapovaly k "master" dekodéru, takže do něj nebylo třeba nic přenášet. Samozřejmě funkce zůstaly stále přiřazeny ke stejným tlačítkům.
Podle mne si "master" dekodér těch SUSI-CV vůbec nevšímá, jen všechny příkazy poslušně kopíruje i na SUSI (kromě toho, že je také sám zpracuje). To se projeví tak, že, že když mám např. ve zvuk.projektu "master" dekodéru na F6 nějaký zvuk (nebo je to funkční výstup), tak se na F6 přehraje tento zvuk a současně se v Albatrosu rozsvítí světlo v budce (to zařizuje SUSI-dekodér v lokomotivě). Podobně fungují i ostatní funkce na F1, F6, F12 atd.
Jak přesně funguje čtení CV od 900 a výše, to nevím, ale musí se logicky číst z toho SUSI-dekodéru, nikde jinde nejsou uloženy. A určitě to nějak funguje, protože např. software ZPP-Konfig, který komunikuje s programátory od ZIMO (např. MXULFA), má volbu "přečíst i SUSI CV (od 897)". Proto jsou pro SUSI vyhrazené CV od 897 do 1023, kam už běžné dekodéry nezasahují.
Změna CV900 a vyššie bude potřeba pro změnu mapování "SUSI-funkcí" na jiná tlačítka podle zvyklostí v Petrově projektu. Zatím jsem k tomu nenašel odvahu, ale snad to půjde a nemá to Märklin/Trix napevno, což prý je jejich dobrým zvykem.
Největší problém se zatím rýsuje to FA3 jako výstup rázů páry, to je v ZIMO skutečně napevno do FA4 (což je spíš problém u ZIMO, že to nejde konfigurovat), my bychom to potřebovali do FA3. Vše ostatní snad půjde vyřešit a nastavit. Předpokládám, že i v nových dekodérech MS to bude takto stejně. Bohužel nemám staženou aktuální verzi kompletní dokumentace k MS-dekodérům a dnes nějak nefunguje u ZIMO jejich web.
V krajním případě, když to nepůjde "softwarově", by se musela udělat úprava na desce v tendru, např. prohodit mezi sebou FA3 a FA4. A nebo kdo si potrpí na echt čisté řešení, tak navhnout novou desku, která není vůbec složitá, je na ní minimum součástek.
Pokud by nešly přemapovat SUSI-funkce změnou CV, znamenalo by to pro Petra udělat nějakou kompromisní verzi zvuk.projektu, kde by zůstaly SUSI-funkce tak jak je má Albík nyní. Firmware v procesoru SUSI-dekodéru nepřeprogramujeme.
Když jsem si na několika místech v manuálu k MX-dekodérům ZIMO přečetl postěžování, , jak si Märklin dělá co chce a nejen že nedodržuje standardy rozhraní, ale ještě i to své "jinak" každou chvíli mění, tak považuji za zázrak, že ten ZIMO dekodér v jejich modelu vůbec nějak funguje.
A ještě slíbené obrázky: