Moderátor: Michal Dalecký
Petr_J píše:Jelikož Pilštyk patří k mým oblíbeným lokomotivám, pořídil jsem si jeden kousek jakožto můj vůbec první model od MTB. Jízdním vlastnostem nemám co vytknout, jezdí velice kultivovaně, vše funguje, kinematiky chodí dokonale. Ovšem povrchová úprava mě opravdu nepřesvědčila. I když jsem měl možnost vybrat z několika kusů, vždy se našel nějaký nedostatek. Nakonec to vyřešilo odbarvení, nový nástřik, obtisky a tabulky od BV model. Původní zůstal pouze rám a podvozky. Stejně jsem chtěl celočerveného.
look23 píše:Petr_J: Jak provádíš odmaštění před nástřikem základovky na model? Dík
Pawlik píše:Ty laky Gunze jsou tedy ty "céčkové"?
Já používám ku spokojenosti akrylové barvy, ale s těmi akrylovými transparentními laky mám zatím jen trápení (aktuálně Tamiya). Teď jsem přestříkával Brejlovce a s výsledkem nejsem úplně spokojen - odrazivost světla je sice stejná jako u továrního laku ROCO, ale má to celkem hrubý povrch. Naředěné to bylo dost, možná to chtělo použít zpomalovač schnutí, aby se to stihlo slít v jednu vrstvu.
Nevím, do jaké míry je to rukama (je třeba dále experimentovat a najít správný způsob) a do jaké míry vlastnostmi akrylového laku. Díky.
Petr_J píše:Jelikož Pilštyk patří k mým oblíbeným lokomotivám, pořídil jsem si jeden kousek jakožto můj vůbec první model od MTB. Jízdním vlastnostem nemám co vytknout, jezdí velice kultivovaně, vše funguje, kinematiky chodí dokonale. Ovšem povrchová úprava mě opravdu nepřesvědčila. I když jsem měl možnost vybrat z několika kusů, vždy se našel nějaký nedostatek. Nakonec to vyřešilo odbarvení, nový nástřik, obtisky a tabulky od BV model. Původní zůstal pouze rám a podvozky. Stejně jsem chtěl celočerveného.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Adam_B, Google [Bot], jipol57, Jirka Černý a 6 návštevníků