Malá Paka - kolejiště na okno

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště na okno

Příspěvekod PajaF » čtv 27 led, 2022 9:56 pm

Ja tam byl o vikendu na zimnim taboreni u Rysaka.

A v sobotu jsme si udelali vylet po lomech.

Par fotek mam taky.
PajaFt
PajaF

Příspěvekod RadekH0 » čtv 27 led, 2022 10:03 pm

Takže nejspíš to opravdu udělám celé znovu, širší, o kousek vyšší a s okýnky. Mně by to pomohlo v tom, že bych nemusel simulovat zbytky rezavého upevnění "trychtýře", jen bych vyseknul okýnka ve zdi a zaplácl je vegetací.

Jestli tu zeď vypreparuješ ven, tak si jí nech na pokusy. Decentní graffity po vandalech je na takovým místě ideální.

Radek
Měřítko TT, epocha: V./VI.
DCC
RadekH0

Příspěvekod Sandy » čtv 27 led, 2022 10:06 pm

Zlámalík píše:.......
V jedné verzi jsem to zvažoval, ale prostě já tam ten Košťálov chci a chci a chci! :lol: Jde jen o to, co dát okolo, aby to nevypadalo tak, že lom se zakusuje do portálu tunelu a současně, aby to nebylo mimo měřítko, že na jedné straně okna je celá Malá Paka a na druhé jen zeď v lomu...

Hele, a co takhle tu cestu dát pryč.
Místo ní z pravé strany povede po hraně opěrné zdi zbytek polní drážky k původní násypce. Z ní může zůstat jen to horní betonové torzo.
A v blíže neurčené době přistavěli "Košťálov?
Lom je vpravo mimo záběr...
Sandy

Příspěvekod Zlámalík » čtv 27 led, 2022 10:49 pm

Sandy píše:
Zlámalík píše:.......
V jedné verzi jsem to zvažoval, ale prostě já tam ten Košťálov chci a chci a chci! :lol: Jde jen o to, co dát okolo, aby to nevypadalo tak, že lom se zakusuje do portálu tunelu a současně, aby to nebylo mimo měřítko, že na jedné straně okna je celá Malá Paka a na druhé jen zeď v lomu...

Hele, a co takhle tu cestu dát pryč.
Místo ní z pravé strany povede po hraně opěrné zdi zbytek polní drážky k původní násypce. Z ní může zůstat jen to horní betonové torzo.
A v blíže neurčené době přistavěli "Košťálov?
Lom je vpravo mimo záběr...

Jo, to je taky možný scénář. Ty myslíš tu drážku vytáhnout vodorovně z pravé strany? Třeba takto?

Snímek obrazovky 2022-01-27 233559.jpg

Blbý je, že ten svah vpravo je dost krpál a nevím, jak se tam vejdu - ono to na té fotce vypadá dost placatější, než je. Nad tu velkou pravou zeď bych musel udělat další, aby se tam drážka nějak rozumně vešla a bojím se, že to pak bude "zazděné". Už teď doufám, že to vpravo ještě nějak ztlumím, natož tam dávat zeď další. Jo, byla by to zase další železnice, to by asi bylo zajímavý, jen by to bylo moc násilně natlačený k té hraně, tam by asi nikdo drážku nestavěl resp. nechal by si na ni víc místa (položením vlečky víc dopředu k divákovi).

Asi se mi nejvíc líbí jak to teď navrhoval Radek, byla by tam cesta, ale dávno zarostlá. Já tam chtěl pěšinku, on navrhl rezavou bránu a bordel, což víc odpovídá realitě. Každopádně ta "dálnice" co tam teď je, je jen barevný podklad kvůli dalšímu zpracování, to takhle svítit určitě nebude.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Sandy » čtv 27 led, 2022 11:11 pm

Jo, takhle.
Stará opěrná zeď je porostlá převislou zelení. Zbytky polní drážky se ztrácejí v náletové zeleni.
Muselo to být takhle. Protože vepředu byla původně druhá kolej (dnes nahražená dopravním pasem) a terén spadal do údolí (s potokem).
Zbytky druhé koleje bych klidně naznačil vlevo od nové násypky. Jen malý ztracený kousek.
A prostor za drážkou bude zarostlý vzrostlou zelení a zamaskuje "díru" pro přesuvnu.
Sandy

Příspěvekod Zlámalík » pát 28 led, 2022 12:37 am

Zlámalík

Příspěvekod hopeter » pát 28 led, 2022 3:34 pm

Jirko ta úzká od Auhagenu není podle mě moc povedená. Chtěl jsem ji dát na Čertův mlýn a když jsem ji vybalil tak jsem ji zase zabalil a vytisknul jsem si svoji úzkou...
Jinak ta úzká železnice místo cesty by tam pasovala.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Zlámalík » pát 28 led, 2022 6:18 pm

Honzo díky, já se na to u Aleše v krámě podívám. Tuším, že to bude "sehr plastisch". Funkční to ale nebude potřeba, třeba to v těch keřích nebude vadit. Mě spíš napadla jiné věc - využít tu ideu drážky na pilířcích a nadstavit to nad tu dlouhou kamennou zeď. Příjezd po ezavém mostě zprava na kamennou vykládací rampu a dál zbytek něčeho vlevo od ní, kousek... Ty točny s výjezdy proti rampě, co jsem čmrknul výše, jsou samozřejmě funkčné ptákovina, to mi došlo obratem.

Teď se asi trochu točím v kruhu, takže to nechám uzrát a budu se věnovat dodělání tratě kolem tunelu a pak hlavně násypce. Mezitím mě třeba napadne, jak to elegantně vzadu vyřešit. Nic tam není nalepené, vše je jen opřené, takže se dá do všeho "rejpat". On to bude pohledově "druhý plán", pozornost vždy strhne ta násypka, která bude vpředu. Díky ale za všecky tipy a rady.
Zlámalík

Příspěvekod Ivan » pát 28 led, 2022 11:31 pm

Jirko, skoro si říkám, že nejlepší bude, když na pár dnů vypneš internet, postavíš to, a pak už jen nafotíš skvělé fotky, kterými nás tady omráčíš. Protože jinak Ti do toho budeme i nadále vrtat a budeš topořád předělávat :mrgreen: .
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Dusan » sob 29 led, 2022 8:25 am

Asi tak nějak... :lol: sleduji z povzdálí, ale tohle "zeštíhlení" námětu tomu prospělo.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod bambulak » sob 29 led, 2022 8:28 am

Tento projekt sleduji od počátku. Každý krok je pečlivě promyšlen, ale teď mám pocit, že se moc kombinuje. Nebude vše co se plánuje vypadat přeplácaně? Nemůže tam být něco jednoduchého? Stanice je krásně opravená, ale je spousta míst kterým vládne zub času. Pravou stranu kolejiště bych viděl jako odstavnou kolej. Kdysi to byla nějaká vlečka, tak tam je ještě stará váha, která funguje jako rozpojovač. Je tam jedna nebo dvě staré rezavé lampy, které jsou možná nefunkční a nad zdí, která je ve špatném stavu a značně porostlá mechem, hledí srnky. U koleje jsou naskládané staré dřevěné pražce a rezavá marska plná spojek, která ještě nebyla odhalena. U váhy může být pokrouceny stojan na zarážky. Toť můj pohled.
patláma TT paprťála
bambulak

Příspěvekod Zlámalík » sob 29 led, 2022 2:08 pm

Ivan píše:Jirko, skoro si říkám, že nejlepší bude, když na pár dnů vypneš internet, postavíš to... Protože jinak Ti do toho budeme i nadále vrtat... :mrgreen: .

Tak teď jsi přesně vystihl moje pocity. Ne, že "kašlu na vás, udělám si to po svým", ale těch skvělých nápadů je tolik, že by to vydalo na několik kolejišť :-D A důležitý je to nepřepísknout, nedat všechny na jeden panel. Protože kdo říká, že se nedá postavit alternativní díl, který se tam bude vyměňovat??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pro kolegu bambulaka: ta moderní násypka tam bude, tu chci od začátku, pod ni se budou vozit sypáky pro štěrk a sama ta věc je tak šílená, že se jí nedokážu vzdát :D

Ale jsem rád za nápady, protože díky vám všem jsem to mohl dotáhnout do současné podoby.
A jdu radši něco dělat.
Zlámalík

Příspěvekod Fox » pon 31 led, 2022 7:56 am

Pozoruji postup a ani nedutám... ale teď dutnu: ohledně té drážky (modrá malůvka viz výše): mrkni na obrázky tady: https://www.stummiforum.de/t179978f64-Kiesbahn.html. Tam je pěkně vidět, jak by to mohlo vypadat :idea:
TT, DR5000, Z21, iTrain...
Fox

Příspěvekod Zlámalík » pon 31 led, 2022 9:13 am

Fox: no to je paráda! To bych ale viděl jako extra segment a drážku samozřejmě funkční i s oběhem písku. Protože to by byl hřích to tam mít jen nalepený.
Kočku tady mám a ty enderácký placatý mikrospínače, co jsou na jedné fotce zespodu, taky! A zbytek je brnkačka. Takže děkuju za tip a ukládám "na budúce" (a odteď mi to nedá spát) :D
Zlámalík

Příspěvekod Fox » pon 31 led, 2022 9:19 am

Jo, inspirace dobrá. Já myslel zatím jen tu fotku, na které je vidět naložené vozy nahoře nad šupnami - na té opěrné zdi. Tenhle detail by mi tam právě pasoval (kradu):
38419236le.jpg
TT, DR5000, Z21, iTrain...
Fox

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště