hank píše:Tempotaxi píše:Jen připomenu, že chci mít na kolejišti jarní přírodu. To znamená, jaké použít barvy, odstíny a v jakých podmínkách co roste.
Lidi, od kterých jsem se v 60. - 80. letech učil, znázorňovat jarní přírodu na kolejišti zásadně nedoporučovali. To je tvrdý oříšek i pro školeného výtvarníka.
Ano, což je problém.
Většina pidi lidí na kolejišti má klobouky, kabáty, což jsou doplňky jarní nebo podzimní.
Nechci mít na kolejišti polonahé pidi lidi v různých akcích, jak si každý dnes dává na kolejiště.
Jarní příroda je právě pěkná, ale je opravdu problémová, je zde celá paleta barev.
Letní příroda je zase plno odstínu zelené, což je jednoduché na ztvárnění, ale na mně to dělá dojem, že jsem v tunelu.
Podzimní příroda je také pěkná, ale je zde zase plno odstínů od hnědé až po červenou, což je problém namíchat ten správný odstín.
Zásadní problém je, že stejný keř, strom nebo i tráva má v různých podmínkách trochu jinou barvu, tedy odstín.
Mám dvě možnosti, buď si vegetaci vyrobit sám, nebo si ji koupit. Dříve jsem to vyráběl sám a výsledek nic moc. Dnes je toho plno ke koupi a to v různém provedení.
Stačí jen vzít, takový smrk. Výrobců a malovýrobců je pomalu ke dvaceti a každý ten smrk vyrábí jinak a přitom každý je velice pěkný. Ale ta cena je až někdy dost zavádějící.
Děda maloval obrazy, tak jsem se o barvách něco naučil, ale pořád vím, že nic nevím.
Už slyším jeho kázání.
Když maluješ blondýnu, vlasy, jakou dáš barvu?
Já bych dal odstíny od bílé až po tmavě žluté.
Ale děda by tam dal ještě barvu modrou, zelenou, červenou, protože on ty barvy tam vidí a pak je to namalované dokonale.