Zdravím přátelé,
po nějakém čase jsem se zase trochu vrátil k centrále TCS a vývoji nových věcí. RS-BUS už mám v podstatě nějak odzkoušený a teď mě hodně zaujal
RailCom. Hodně dlouho jsem se mu vyhýbal právě z důvodu nedokončené dokumentace, jak tu bylo zmíněno. Tak jsem se to pokusil všechno nastudovat a taky jsem prošel celé tohle vlákno. Bohužel detailům kolem LocoNetu a TC moc nerozumím, ale podstata je mi asi jasná. Já jsem si zkusil vytvořit na nepájivé pole schéma z dokumentace (
https://www.nmra.org/sites/default/file ... _12_10.pdf - Figure 3), ale na RXD nevidím žádné data. Na výstup jsem zapojil ještě optočlen, co jsem našel doma PC847, při přímém zapojení analyzátoru Saleae na GND mi to házelo zkrat. No je to asi ten stejný problém, jak jste psali s USB a Arduinem.
A teď teda můj dotaz, když jsem vytvořil to RailCom okno v DCC a zapojil zmíněné schéma, pak položím lokomotivu na koleje, musím něco ještě udělat? Lokomotiva svítí, jezdí, i zvuky fungují. Jedná se o nového Roco brejlovce. V CV29 je RailCom zapnutý, když jsem si to dal vyčíst. Zatím nemám žádný SW, který by detekoval ty pakety, jen to chci vidět na analyzátoru a pak se tím budu dál zabývat.
Takto nějak vypadá můj DCC signál:
Předem děkuji za rady od lidí, co se tedy dostali trochu dál.
Vilém