Pokud chceš něco zkoušet a jak vidím sny tě neopouštějí

, tak si jako první postav tréninkový "kopec" se zhlavím na 5 kolejí a otestuj si jakou výšku kopce, jaké sklony na zhlaví, části kolejí ....nezapomenout že se musím i kopec od směrových kolejí objet.
Tady je polský skryťák s kopcem, bohužel si už nepamatuji jak se jmenuje, ale je to někde od Baltu, 5 směrových, 4 odjezdové/vjezdové kopec je vzadu s budkou a objíždí se vpravo na výtažnou, ve sklonu je to až do oblouků za výhybky. Ale jestli to fungovalo nevím.
Podstatné je vyřešit výšku kopce + sklony ve vztahu ke konkrétnímu zhlaví, tak aby vozy průměrné dojely cca max. 100 cm do koleje, takže i ty koleje budou muset být v mírném sklonu aspoň část této délky. Nemůžeš to mít sešup dolů a pak rovina... to neee, to musí pomalu klesat i na kolejích aspoň 100 cm, můžeš třeba udělat směrovou skupinu niže ať nemusí být kopec tak vysoký.....
Stejně jak ve skutečnosti musí pak dojít ke stlačování - tříděných vozů - tedy odvěsů jak se jim říká, výhodnější je nemít kopec - tedy z 0 na třeba 5 cm a pak zase dolů to zakružení koleje přes kopec - to je taky oříšek ... musí být jen tolik kolik snesou vozidla...., an nebo tu výtažnou na zvýšenou a ze strany výtažné jen malý kopeček a pak teprve dolů. Protože budeš muset řešit jak odvěšovat ???? to je oříšek - jednou bude odvěs jeden vůz pak tři vozy, kdy odvěšovat a jak aby se to nespojilo a aby to nebylo už natáhlé z kopce pak to skoro nejde......
No já si s tím hrál naposledy v roce 1976, koleje Pilz a jen malé pokusy, ... no moc to nešlo a před nějakými roky jsem zkoumal nakloněnou rovinu při které v přímé koleji jede průměrný vagon rozumnou rychlostí a tím jsem skončil - ale to jsem spíše zkoumal odpor vozidla při jízdě
No, je to na dlouhé výzkumy než poprvé "kopnout do terénu", aby to mělo alespoň minimální šanci na úspěch a to zda samostaně nebo se stanicí to je ..... až daleko potom.
ten kříž pod kopcem je tam zbytečný - vjezd z kopce na odjezdovou skupinu