Hele

v mem pripade nejde o obhajobu nejakeho vyrobce, spis po dotazu o SNAHU o zjisteni toho, co se realne deje.
Post co citujes zahrnuje WiFi MultiMaus, ktera (predpokladam) komunikuje jinym LAN (Z21 ? - ten post to naznacuje) protokolem nez LocoNet/LAN. Jestli je to pripad celkoveho zapojeni i kolegy - je to konecna, "multi-protocol" DR5k opravdu neni. Ale pokud jsem pochopil kolegu rostikatora, tak je se stavem spokojeny "jenom nefunguje detekce obsazeni" ... coz je jiny pripad, ktery (snad) nevyzaduje vice protokolu na LAN. Jenom korektni zpracovani toho jednoho.
V tomhle pripade navic pracuju i "pro sebe", protoze kombinaci DR5k + DR5088 mam(e) v klubu (resp. budeme mit, az to zapojim - ale bohuzel uz je DR5088 koupena, a pevne s ni pocitam kvuli detekci ID souprav), a tak trochu jsem doufal ze nebudu zavisly na fyzickem umisteni centraly a ovladaci(ch) stanice(i), coz se s USB pripojenim dela blbe.
U tebe je zas jak cerveny hadr na byka pripominka, ze programatori JMRI nejsou ani bohove ... a ve vetsine vlastne ani programatori-remeslnici - z cehoz plyne tuna veci, ze kterych vstavaji vlasy na hlave a NEKDE V NICH muze (a uz hodnekrat bylo) certovo koptyko. At uz se to tyka DR5k, Nano-X nebo programovani dekoderu.
Nerikam ze JMRI je spatne, jen jsem poprosil slusne (a v SZ) rostikatora, zda by mohl venovat casu overeni. Tak neprskej predcasne.