Při dokončování tohoto projektu mě začala nahlodávat myšlenka jeho možného rozšíření. Tak ji hodím do placu.
Uvažované rozšíření samostatným "blokem", tak aby to byly odnímatelné dvě věci oddělené fyzicky (příčná oboustranná kulisa) i atmosférou, ale mohli fungovat i jako jeden celek. Levá část Pomezí, je konstrukčně hotova včetně SN za kulisou (fialová), to je dáno bez dalších změn a v původním rozměru.
Nová pravá o stejné šíři, prodloužena na 130cm, opět se SN(oranžová za kulisou. Zde jsem čerpal zase z návrhů Milana minikolejišt, líbili se mi třebas Liščí,Stínky,Huntířov. Nakonec jsem se jen inspiroval a zvolil jsem dvoukolejnou mezilehlou staničku s napojením vlečkového "areálu". Předpokládám provoz krátkých souprav, dvousé vagony i u Os. Od budovy-dopravní kolej s krátkou kusou pro drobnou příležitostnou nakládku, druhá kol. manipulační a dlouhá kusá manipulační pro odstavení a obměnu vozů z vlečky. Rád bych někam ještě malou remízu, ale nějak není nápad kam? Propojení celků je ve SN pravou oranž. vyhýbkou, tím je z toho smyčka, té jsem se původně bránil, ale proč nakonec ne.
Co se týče provozu, zde prosím jsem laik, čili si nechám rád věcně poradit. Moje představa variant:
1. Chci zajezdit jen v Pomezí - tak pak celá pravá strana je jedno velké SN jako smyčka, co odjede z Pomezí, má se jak vrátit zpět. MOs + krátky Mn.
2. Provoz jen v pravé části - trochu limitní(provedením již hotového fialového SN), ale dá se jezdit tam a zpět s ruční přehozením mašin na soupravě, případně se dají využít krajní šturcy v SN pro druhé lokomotivy, dále možnost křižování v mezilehlé a posunu na vlečkách.
3. Provoz na obou segmentech by bylo kombinací, mimo jiné MOs bude čekat v mezilehlé na Os, který zde staví, lidi mohou přestoupit na MOs, který pendluje jako přípoj do Pomezí. Plus obměna nákladní zátěže. Atd. SN část může krátkými šturci simulovat jen provoz MOs do Pomezí přes odbočku z jiné fiktivní tratě.
Jak říkám, nekamenovat, GVD jsou pro mne španělská ves.
Co nechci:
- konstrukčně měnit levé hotové Pomezí včetně jeho dvojkolejného SN,
- nerozšiřovat ani pravé SN o další kolej na úkor viditelné části, skryťáky jsou o šíři 100mm.
- v nové mezilehlé nepřidávat další vyhýbku, aby to byla tříkolejná stanice, podle mne je to takto provozně bohaté na jednu osobu dost

A dopravní kolej má takto skoro 600mm.
Jestli to budu realizovat a nebo dám úplně nový projektík časem, uvidím. Ale když už mne to napadlo, tak proč se nepodělit

HO(N),DCC,ep.II.-III.