ACME ŠKODA X62, X63, X71, X72

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ACME ŠKODA X62, X63, X71, X72

Příspěvekod Pawlik » sob 19 pro, 2020 10:32 pm

Všiml si už někdo, že mašinky nemají čela ve stejné výšce?
Může za to vylepšení, které zajištuje tříbodové uložení skříně na podvozky - chybějící podložka na krytu převodů podvozku o tloušťce 0,8 mm.
Náprava není složitá, stará platební karta má shodnou tloušťku.

Kulisy se mi povedlo rozhýbat až po četném obrušování kdečeho. Asi nejvíc drhne šachta o čelník skříně. Tam je prostě kolize.
I přes některé nedostatky je to model, který mi udělal ohromnou radost.

20201219_224848.jpg
Pawlik

Příspěvekod romanero » ned 20 pro, 2020 12:25 pm

Peršing je podle fotek krásný. Nýty, pantograf, sklíčka světel vem čert, černá střešní okénka a skříň klimatizace jsou větší škoda, ale budiž. Co ale nemůžu překousnout je informace, že zvuková verze obsahuje projekt 150/350. Peršing je moje zvuková srdcovka a jestli ACME chce za zvuk jiné lokomotivy +3 tisíce, tak za mě je to fatální nedostatek, přes který peršing nejede. Přezvučit u Jacka to nepůjde. Vy, kdo jste koupili zvukovou verzi, jste s tím v pohodě? Já mám lokomotivu objednanou k vyzvednutí a tímhle mi ta investice celá zhořkla.
romanero

Příspěvekod novk2007 » ned 20 pro, 2020 12:59 pm

Já si myslím tohle . A podlě mě to i tak vypadá že jsou ty masinky spíchnute horkou jehlou jako kdyby pospíchaly s uvedením do prodeje otázkou je proč najednou tak hyper rychle. Že by nějaký jiný výrobce chtěl uvest tyto lokomotivy do výroby nebo potřebujou peníze ?.Těžko říct. Od roku kdy je prezentovaly v katologu mám pocit že to byl rok 2017 tak až do tohoto roku nebyli schopni v Norimberku nic představit . V katalogu byla jen počítačová simulace a to bylo vsechno . Letos sice představily Bastarda ,ale to bylo asi tak to jedine. Až pak v září se zde objevily prvni fotky 162 z nějakeho veletrhu .Nevím jak dlouho trvá příprava zvukoveho projektu ,Ale aby to stihly do Vánoc tak vzali to jedine co měli . Tím to vypadá že opravdu pospíchaly . A jak zde pan Dalecký dával fotky lokomotiv na porovnání tak ČS Train kastle ktere vznikly někdy v Roce 1994 tak bohužel předčí v detailech i Acme která formy dělala o čtvrt století pozdějc. Neuvěřitelne. A jestě jedna věc když mě přisla do ruky první lokomotiva od Acme tedy
350 001 Červeno kremova tak jsem měl doma od Pana Sefčika ze Slovenska kastli Slovenske Coca Coly 363 ČS Train . tak jsem si to zkusil jen tak ze srandy nasadit na pojezd z Gorily. Pasovalo to jak poklice na hrnec . naprosto přesně . Byl jsem z toho naprosto okouzlen. Bohužel v současnosti doma kastli od ČS Train nemam abych si to znova ověřil . Možná jsem tu kastli nějako kdysi upravoval na pojezd Piko to už nemohu říct. neb si již nevzpomínám
novk2007

Příspěvekod xmatejx » ned 20 pro, 2020 1:48 pm

romanero píše:Přezvučit u Jacka to nepůjde. Vy, kdo jste koupili zvukovou verzi, jste s tím v pohodě? Já mám lokomotivu objednanou k vyzvednutí a tímhle mi ta investice celá zhořkla.

Ale houby, proč hned tak fatalisticky...

řešení 1: koupíte si digitál 69311 a ZIMO dekodér a od pana Smutka si necháte do adekvátního ZIMO dekodéru natáhnout projekt pro Peršinga. Výměna dekodérů a prodej LS5 s projektem 150/350 na ebay, aukru atd. Co je na tom nestandardního?
řešení 2: koupíte si analog 60311 a od pana Smutka adekvátní ZIMO dekodér s projektem pro Peršinga a la bod 1. Instalujete/necháte instalovat reprák s ozvučnicí. Co je na tom nestandardního?
řešení 3: počkáte, až se najde někdo, kdo zvukový projekt k 163 udělá pro LS5 a následně si jej necháte do DCC natáhnout. Co je na tom nestandardního?
xmatejx

Příspěvekod Jacek » ned 20 pro, 2020 2:03 pm

jen upřesním:
řešení 2 je vyloučeno, nezabývám se prodejem dekodérů

je tu však řešení č. 4: objednáte si u prodejců model s ozvučením Jacek. A nemusíte se o nic starat.
např. https://www.itvlaky.cz/ho-elektricke-lo ... -e--60311/
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod xmatejx » ned 20 pro, 2020 2:29 pm

Jacek píše:jen upřesním: řešení 2 je vyloučeno, nezabývám se prodejem dekodérů

ad řešení 2: "a la bod 1" = koupit dekodér a poslal jej Jackovi... omlouvám se, byl jsem líný to znovu psát, předpokládal jsem, že to bude jasné.

ad řešení 4: za podmínky, že modelů bude dost. Zaznamenal jsem informaci, že na FB již itvlaky avizoval, že se nedostane možná ani na všechny předobjednávky. Ale FB nepoužívám, nemohu informaci ověřit. Osobně bych proto spíše doporučil jít cestou řešení 1. Po dobu pár týdnů bude mít pan kolega ve vzduchu "oběživo" ve formě jednoho LS5, než jej prodá.

doplnění: jeden eshop, který zveřejňuje skladová množství v reálném čase online, měl v pátek ve zhruba 20 hodin modelu 60311 k dispozici 32 kusů. V sobotu kolem 13. hodiny to bylo již pouze 8 kusů a dnes jsou to 3 kusy. Ty DCC se ale prodávají ale výrazně pomaleji. Současně je ale třeba říci B - velký počet eshopů ještě zřejmě ani nenaskladnil, odhaduji, že se modely objeví na jejich webu až v průběhu pondělka. Názvy zde asi uvést nemohu, tak si to musí každý najít sám.
xmatejx

Příspěvekod milan3791 » ned 20 pro, 2020 5:37 pm

ahoj. Mám objednaného ozvučeného peršinga a zároveň mám doma neozvučeného banána bez DCC. Půjde prohodit dekodér? Tuší prosím někdo? Elegantně by to vyřešilo problém se zvukem :)
milan3791

Příspěvekod JaroHo » ned 20 pro, 2020 6:10 pm

má to mít stejnou patici mtc 21 pim
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod romanero » ned 20 pro, 2020 8:53 pm

xmatejx píše:Co je na tom nestandardního?

Třeba to, že chci za 9.200 Kč postavit peršinga na koleje a užívat si jízdu se zvukem. Ne tady podnikat tyhle šaškárny, které mě budou stát další peníze..
romanero

Příspěvekod Jacek » ned 20 pro, 2020 9:32 pm

romanero píše:Třeba to, že chci za 9.200 Kč postavit peršinga na koleje a užívat si jízdu se zvukem. Ne tady podnikat tyhle šaškárny, které mě budou stát další peníze..

Pak se musíte spokojit s továrním zvukem. Chcete-li lepší, kvalitnější zvuk, musíte pro to něco udělat. Má tedy nějaké šaškárny podnikat autor, protože chcete něco navíc zdarma :?:
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod romanero » pon 21 pro, 2020 9:41 am

Ne autor, ale výrobce. A nechci to zadarmo, ACME si řeklo o 9.200 Kč, což nevypadá na charitu.

Pánové, přijde mi to, nebo tady ACME ještě obhajujete za nedodělek v hodnotě 3.000? To tam mohli dát rovnou zvuk parní lokomotivy, pro člověka, co chce slyšet peršinga to vyjde nastejno.

Btw. kdo objednával na místním shopu jako první pod čarou, tak se může těšit, svoji objednávku jsem zrušil (což mě netěší). A objednal jsem se zvukem od vás, Jacku. Takže ještě necelý litr navrch. Veselé Vánoce.
Naposledy upravil romanero dne pon 21 pro, 2020 9:53 am, celkově upraveno 1
romanero

Příspěvekod JaroHo » pon 21 pro, 2020 9:50 am

Vzhledem k tomu že zvuk do ani jedné mašiny acme nechci, zatím, tak mě to nijak netrápí a kdo si objednal zvuk, no tak dost zariskoval.Ja bych šel cestou poslat DCC Jackovi, nikam jinam a ne jinak.Vychazi to možná ještě laciněji a bude to rozhodně blíže skutečné lokomotivě.A zvukovky pokud se vám to nelíbí , vraťte a ať si s tím zvukem výrobce dělá co chce.M152 s DCC zimo se dalo krásné vyresit ale toto?Reklamace a nazdar.
DR5000, Z21app,2x myš, kolejiště ve výstavbě
JaroHo

Příspěvekod xmatejx » pon 21 pro, 2020 12:03 pm

elvis.jarous píše:A zvukovky pokud se vám to nelíbí , vraťte a ať si s tím zvukem výrobce dělá co chce.M152 s DCC zimo se dalo krásné vyresit ale toto?Reklamace a nazdar.

No, nechci dělat ACME advokáta, ale pokud není v popisu modelu výslovně uvedeno, že je model opatřený zvukem lokomotivy řady 163/162, obávám se, že to není reklamace, ale vrácení zboží. Z tohoto důvodu je lépe objednávat přes eshop, kde je vyšší míra ochrany spotřebitele.
Nemyslím si dále, že kterýkoliv obchodník odmítne vzít zrovna tento model zpět, resp. zrušit objednávku. Za jednak výměnu DCC může provést na svoje náklady a model opatřit Zimo dekodérem se zvuky pana Smutka a originální dekodér LS5 nemusí ani prodávat. Stačí, že pro příští várku 150/350 objedná více analogových verzí. Drtivá většina obchodníků sama digitalizuje a ozvučuje, takže to opravdu nevidím jako problém. Možná by dohoda mohla směřovat i tímto směrem, záleží na tom, jaké má pan kolega s daným obchodníkem vztahy. Nicméně jeho zahořklá reakce je sice z jedné strany pochopitelná, modely ACME skutečně patří spíše k těm dražším, ale na druhou stranu k modelařině se arogance tohoto typu moc nehodí. Trh zde nefunguje, zrovna moc vybírat si nemůže, jak dlouho se na výrobu těchto modelů čekalo, se obecně ví, takže s trochou nezbytné osobní iniciativy je třeba počítat. To prostě k této branži patří.
xmatejx

Příspěvekod Ruda72 » pon 21 pro, 2020 12:27 pm

xmatejx píše:
elvis.jarous píše:A zvukovky pokud se vám to nelíbí , vraťte a ať si s tím zvukem výrobce dělá co chce.M152 s DCC zimo se dalo krásné vyresit ale toto?Reklamace a nazdar.

Nicméně jeho zahořklá reakce je sice z jedné strany pochopitelná, modely ACME skutečně patří spíše k těm dražším, ale na druhou stranu k modelařině se arogance tohoto typu moc nehodí. Trh zde nefunguje, zrovna moc vybírat si nemůže, jak dlouho se na výrobu těchto modelů čekalo, se obecně ví, takže s trochou nezbytné osobní iniciativy je třeba počítat. To prostě k této branži patří.

Tak přesně s tímhle zásadně nesouhlasím. Už 30 let tady máme naštěstí trh a přesně tyhle poznámky a názory vedou výrobce k tomu, že si dělají co chtějí. Začal jsem opět modelařit asi před 4 lety a nestačil jsem se divit, jaký socík a bordel v téhle oblasti funguje. V žádném jiném oboru podnikání jsem se s tímto dlouho nesetkal. Většina prodejců je v pohodě, ale výrobci si dělají co chtějí. Ovšem tohle chování jim umožňují přesně výše citované názory. Plně chápu zákazníka, který chce za 9000 Kč řádný a plně funkční výrobek. Na tom snad není nic divného. Přece není možné přijmout tezi, aby si někdo koupil za 9000 výrobek, s kterým pak bude různě laborovat. Výrobci by to konečně měli pochopit. Bohužel to není jen případ italského ACME ...
Ruda72

Příspěvekod xmatejx » pon 21 pro, 2020 1:11 pm

Ruda72 píše:Tak přesně s tímhle zásadně nesouhlasím. Už 30 let tady máme naštěstí trh a přesně tyhle poznámky a názory vedou výrobce k tomu, že si dělají co chtějí. Začal jsem opět modelařit asi před 4 lety a nestačil jsem se divit, jaký socík a bordel v téhle oblasti funguje. V žádném jiném oboru podnikání jsem se s tímto dlouho nesetkal. Většina prodejců je v pohodě, ale výrobci si dělají co chtějí. Ovšem tohle chování jim umožňují přesně výše citované názory. Plně chápu zákazníka, který chce za 9000 Kč řádný a plně funkční výrobek. Na tom snad není nic divného. Přece není možné přijmout tezi, aby si někdo koupil za 9000 výrobek, s kterým pak bude různě laborovat. Výrobci by to konečně měli pochopit. Bohužel to není jen případ italského ACME ...

Toto již je ale hodně OT...

Omlouvám se, ale s čím konkrétně nesouhlasíte? Že neexistue trh? To ale potom pravděpodobně modelaříte v jiném světě, než já. Tři roky se čekalo, než ACME vyrobilo model avizovaný na rok 2017. Nevšiml jsem si, že by od té doby praskaly regály obchodníků pod Pešingy H0 dalších výrobců. Vyrábí se notoricky méně, než uspokojí poptávku. To je prostě fakt. U modelů předloh z kolejišť v ČR, SK a ČSSR to platí dvojnásob, protože jsme pro zahraniční producenty druhořadým trhem. Nevšiml jsem si, že by se tu prali o české zákazníky a měli jsme již pětkrát vyrobeny všechny základní řady tažných od několika výrobců, jak je tomu třeba u švýcarských nebo německých modelů. Nebo nesouhlasíte s tím, že si to má pan kolega nechat líbit? Ale fajn. V obchodě si s obchodníkem mohou zanadávat... a? Obchodník vytáhne z vitríny Peršinga od Roco nebo Piko a dobrá věc se podařila?

Dokud nebude fungovat trh, tedy konkurence, tedy výběr pro zákazníka, má pan kolega pouze dvě možnosti - koupit nebo nekoupit. Možnost výběru mezi modely ( = trh) neexistuje. Takže pokud se mu to nelíbí, nikdo ho nenutí si model "za skoro 9000 Kč" kupovat. Modely Peršinga se dříve nebo později prodají všechny. Může potom sedět doma, u kolejiště, bez Peršinga ACME s hrdým pocitem, jak to té zlé bezohledné firmě, co si ho dostatečně neváží, natřel. Okay.

Opravdu nechápu podobné komentáře.

Ještě jednou omluva za off topic.
xmatejx

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)