Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
hank61 píše:Osobně vidím hlavní příčinu v tom, že čím dál tím více lidí přestává považovat češtinu a její pravidla za něco důležitého, co mimo jiné vypovídá i o člověku samotném
Střelec píše:Problém je v několika rovinách:
4) v klesající úrovni vzdělávacího systému, o kterém rozhodují různí aktivisti snažící se zrušit známkování [bla bla bla]
HonzaM píše:Tak to zřejmě je. Co si myslet třeba o tomhle: na kulise by mohli být koleje metra? To totiž není překlep, ale neznalost, protože i a y na klávesnici nesousedí, bylo to tak napsáno vědomě. Bohužel mi připadá, že je příspěvků s takovými a podobnými chybami čím dál víc.
HonzaM píše:Předmětem tohoto diskuzního fóra je železniční modelářství a železnice, ale to snad není důvodem aby se zde nepoužívala čeština jakou jsme se (snad) všichni učili ve škole. Občas žasnu jak vůbec někdo něco takového co se tu objevuje mohl napsat.
Dan Buchtela píše:To je bohužel bolest celého inernetu a už nejden jeho. Například chyby ve shodě podmětu s přísudkem v množném čísle středního rodu lze běžně slyšet i ve veřejnoprávních médiích... Rve mi tu uši, ale nic s tím nenaděláme...
HonzaM píše:Tak to zřejmě je. Co si myslet třeba o tomhle: na kulise by mohli být koleje metra? To totiž není překlep, ale neznalost, protože i a y na klávesnici nesousedí, bylo to tak napsáno vědomě. Bohužel mi připadá, že je příspěvků s takovými a podobnými chybami čím dál víc. Předmětem tohoto diskuzního fóra je železniční modelářství a železnice, ale to snad není důvodem aby se zde nepoužívala čeština jakou jsme se (snad) všichni učili ve škole. Občas žasnu jak vůbec někdo něco takového co se tu objevuje mohl napsat.
Michal Šuhajda píše:...od doby co k přístupu na DF používám především mobil...
hank píše:Michal Šuhajda píše:...od doby co k přístupu na DF používám především mobil...
Mobily = zhouba civilizace.
Trainmaniak píše:
Kvíz: Víte, jak je to s psaním čárky před slůvkem "než"? :) I v tom se dějí stále chyby, dokonce i v titulcích článků např. na Novinkách... To jen pro doplnění, neb jsem si všiml poslední Prckovy věty: "Opravdu si myslím, že většina místních páchá chyby spíš z nepozornosti, než z neznalosti."
Tento příspěvek jsem po sobě četl několikrát, tak snad to bude čisté... :D
prcek píše:Au, čárky byly vždy má slabost. Kupodivu jich většinou udělám víc, než je potřeba. (tady imho před než má být
Tato zrovna ne, ale některé mé chyby lze přičíst na vrub několikeré editaci příspěvku, kdy měním formulace, rody, životnost atp. a potom už funguje autorská slepota.
Trainmaniak píše:prcek píše:Au, čárky byly vždy má slabost. Kupodivu jich většinou udělám víc, než je potřeba. (tady imho před než má být :-)
Před "než" má být, ale jen v některých případech. A v tom Tvém zrovna ne. :) Vysvětlení ->
czhunter píše:Střelec píše:Problém je v několika rovinách:
4) v klesající úrovni vzdělávacího systému, o kterém rozhodují různí aktivisti snažící se zrušit známkování [bla bla bla]
Oblíbený argument na téma "kam ten svět spěje" - až na to, že empiricky vypozorováno nejvíc hovadsky píší lidé, kteří (horko těžko) absolvovali základní školu zhruba před 30-40 lety (takzvaní "SDÍLEJTE NEŠ TO SMAŽOU!!!!!!")
Zjevně už tehdy stálo to vzdělání za velký kulový.
Sandy píše:Když vidím napsané nebo slyším "je to vo tom","mějte krásný den", "směroplatné", "akorát", "vleze se", tak se mi otvírá kudla v kapse a jejich uživatelé u mne klesají na nejnižší příčky pomyslného žebříčku.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků