Ferys píše:Drátovodné šachty slouží k vedení drátových táhel, kterými je mechanicky přestavována výměna. Tím pádem by tam neměly být elektromotorické přestavníky.
Přiznám se, že jsi mě touto poznámkou zaskočil. O elektricky ovládaných výhybkách jsme teď nenapsali ani slovo. Bavíme se jen o drátovodech k mechanicky stavěným výhybkám. Udělal jsem v realizaci nějakou chybu, z které jsi k tomu závěru došel?
Ferys píše:Jen ještě doplním, že závaží ručně a místně stavěné výhybky (např. z pomocného stavědla) mají černo-bílou barvu (černou stranou dolů ve výchozí poloze), ústředně stavěné výhybky mají závaží barvy žluté.
Závaží ještě nemám dobarvené, neb při montáži stejně nátěr vždy poškodím, takže závaží plánuji označit žlutě až nakonec.
Jinak poslední diskuze se točila spíše kolem umístění napínačů. Na webu jsem našel informaci, že napínač má být co nejblíže ke koncovému zařízení, ale nikde jsem nenašel info, že by nesměl být před odbočkou, pokud je zařízení těsně za ní. Jedinou výjimkou jsou mechanická návěstidla, kde napínač by měl být u paty návěstidla. Ale to vše již zde zmínil PajaF.
Jirkátor píše:Kašli na předpisy, vypadá to moc hezky.
No, díky velikosti panelu a nutným kompromisům to nikdy nebude odpovídat předpisům, ale chtěl bych je alespoň trochu respektovat. Prostě mi to nedá, dělat na modelu něco, co ve skutečnosti je vyloženě špatně. Tedy pokud již o tom vím.