Trochu jsem se přeorientoval jinam a to na výhybková návěstidla. Rozhodl jsem se pro funkční návěstidla a pořídil jsem jich pár kousků od od
pana Berky. Vyzkoušel jsem si to na nečisto a zdálo se mi, že to bude jednoduchá práce. To bylo až do chvíle, kdy jsem se pokusil návěstidlo nainstalovat na první výhybku na levém zhlaví odbočné stanice, viz obrázek:
Jako obvykle platí dvakrát měř a jednou řež a jako obvykle jsem na toto pravidlo zapomněl.

Samozřejmě jsem se dopustil chyby a neprověřil jsem si průjezdný profil a nainstaloval výhybkové návěstidlo dle návodu na vnější stranu oblouku. Až poté jsem provedl zkoušku průjezdnosti. Samozřejmě, že to nedopadlo dobře. Prostě poloměr 310 mm navazující na výhybku v kombinaci s rychlíkovými vozy nemůže při standardní montáží výhybkového návěstidla dopadnout dobře. Takže co teď. Vše rozebrat a demontovat. Pokus montáže návěstidla na vnitřní stranu oblouku dopadá ještě hůře, neb vozy na tuto stranu vybočují ještě více. Takže jsem musel prodloužit pražce i táhlo od výhybky a návěstidlo dostat dále od koleje mimo průjezdný profil. Hrozná piplačka, zvláště když na to člověk blbě vidí.

Nakonec se nějak zadařilo a výsledek před instalací drátovodů a dokončení barevné úpravy návěstidla vypadá prozatím následovně:
Tyto problémy si ale člověk při plánování okruhu vůbec neuvědomí, ale také je fakt, že nedostatek místa by mi asi neumožnil to zrealizovat zásadně jinak.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail, TC, MP1