Vůz Silberling Kuhen vs Tillig

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Vůz Silberling Kuhen vs Tillig

Příspěvekod Mirek Moc » ned 28 pro, 2008 4:01 pm

Dostal jsem"od Ježíška" soupravu ARRIVA od Kuhen . Je to opravdu kvalita. Nemohu ale najít postup jak "otevřít" vagon pro instalaci osvětlení. Potřeboval by jsem provést úpravu sběru proudu z kol. V modelu je to tak , že sběr je prováděn ze všech 4 náprav z levé i pravé kolejnice. NEMÁTE NĚKDO ZKUŠENOST , NEBO POSTUP, JAK ODDĚLIT NÁSTAVBU OD PODVOZKU ?
Naposledy upravil Mirek Moc dne čtv 01 led, 2009 7:12 pm, celkově upraveno 1
Mirek Moc

Příspěvekod TTmili » pon 29 pro, 2008 9:16 am

Já dostal taky ale dvoupatrák ale myslím že to bude stejný. Proč by se piplaly s jiným systémem uchycení. V zásadě je to hodně podobný typu Y od BTTB sou tam čtyry packy kerý zapadaj do čtyř vybrání. Je problém je najít sám sem nad dvoupatrákem strávil dva večery než sem na to přišel :lol: . Tak snad se ti to povede dřív než mě.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Re: Vůz Silberling Kuhen - montáž osvětlení

Příspěvekod bamby » pon 29 pro, 2008 9:30 pm

.myslim,ze to bude stejny..A jestli ne,tak bych Te poprosil o fotku az nainstalujes to osvetleni jestli to uchyceni je stejny nebo ne..Diky :wink: Mira
bamby

Příspěvekod TTmili » pon 29 pro, 2008 10:36 pm

Mě osobně by zajímalo jen jakej je rozdíl mezi silberlinge od Tilliga a Kuehna? Kromě těch asi 120 korun. Jediný co vím je to že vozy Kuehn s novým spřahlem narozdíl od Tilliga dou nárazník na nárazník a taky že tillig dělá řídicí vůz v tom prvním provedení. Jinak má někdo i Tilligův. Já totiž nevím jaký si mám koupit.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Mirek Moc » úte 30 pro, 2008 10:38 am

Po zakoupení Železničního magazínu č.12, kde je 3 stránkový článek s mnoha obrázky, který porovnává vozy Silberling Kuhen a Tillig (info pro TTmili jaký vůz si koupit), jsem se odhodlal k otevření vozu.
Nejdříve je nutné vytáhnout hadici ze skříně, která spojuje skříň a rám -viz obr 1. Potom už jenom zasunout nehet do štěrbiny mezi rámem a skříní, odcvaknout na každé straně 4 západky(jak to psal TT mili), další jsou i na čelech , ale ty se vycvakli sami.

Vůz je již připraven na instalaci vnitřního osvětlení -sběr napětí z náprav, i připravené západky na desku s SMD diodami v dělících stěnách. Podle informací, které jsem získal, ho bude ho vyrábět jak firma Kuhen, tak pravděpodobně i pan Říha z Plzně. Tak já si zatím počkám.

Foto pro TTmili - nárazník na nárazník. Viděl jsem včera Silberling od Tilliga a osobně upřednostňuji Kuhen. Připojuji i větu z ŽM 12 - "Oba modely zpracovali jejich tvůrci patrně na hranici svých možností, výrobek firmy Kuhen lze považovat za absolutní špičku v dané kategorii".
Obrázek, Obrázek, Obrázek, Obrázek
Mirek Moc

Příspěvekod TTmili » úte 30 pro, 2008 7:50 pm

Tak je známo že se starými spřahli se nikdy na nárazníky nedostanem. Já používám nová spřahla a u dvoupatráku je mezera skutečně nepatrná. Pokud máš nová spřahla tak to zkus.
P.S. nemohl bys mi to ze ŽM ofotit a poslat na mail.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod BaWiS » úte 30 pro, 2008 8:40 pm

Hej lidi, super že jste to tu rozebrali, protože taky mě to brzo bude čekat - samozřejmě, že od Kuehna :)

Jinak mě štve, že se ty řídící vozy vyrábějí s provedením těch "křídlových" dveří za čelem vozu a né uz ty modernější verze s normálními dvěřmi.

Jinak pokud by někdo ten člámek z ŽM obotil a hodil někde na web bylo by to super. :idea: :wink:
Kunčická garáž
BaWiS

Článek o vozech Kuhen

Příspěvekod Mirek Moc » stř 31 pro, 2008 8:38 am

Článek oskenuju, a rád Vám ho na e-mail pošlu, ale nebudu porušovat autorské práva zveřejňováním na tomto diskuzním foru. Kdo chcete pošlete mi požadavek na e-mail.
Mirek Moc

Zpět na Velikost TT (komunita TT)