Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Vojtěch Vorel píše:Nikdy bych neřekl, že to řeknu, ale to modernější nádraží mi přijde osobně lepší - to staré se mi na takovouto stanici jeví příliš malé. Leda to udělat třeba jako v Pardubicích (pokud by na to bylo místo), kde původní stará budova nádraží slouží tuším telematikům (modrá budova u odstavných kolejí), ale fyzicky tam pořád je a vedle stojí nová rádoby moderní budova pro cestující a provozní zaměstnance.
Michal Šuhajda píše:Ahoj,
snažil bych se rozbít tu velkou plochu. Takhle to vypadá jak letiště, vím, že jsi psal, že ho plánuješ, ale takhle u nádraží to není ono![]()
Co ten prostor rozdělit, aby budil dojem uliční sítě. V příloze ja malůvka, kde jsem to zkusil nakreslit. Počítám s moderní budovou. Prostor před ní vytváří menší náměstí, z boku je parkoviště, nebo tam může být stání pro autobusy (šikmé). Bus se otáčejí okolo bloku Finančního úřadu. Ten je otočený a stojí samostatně. Hasit můžeš od nádraží nebo z ulice.
Vzhledem k tomu, že nemáš jinde na nádražích u kolejí vhodné místo, počítám s tím, že nákladní prostor u první koleje (od v.b.) bude sloužit jako překladiště pro celé přilehlé město. Dnes už je tam provoz malý, na podzim uhlí, občas nějaký ten vůz, ale prostor zůstal Od hlavní ulice (směrem do centra) je oddělen plnou neprůhlednou zdí, nejlépe cihelná zděná, nebo dřevěná ohrada. Pokud bys chtěl prostor u ulice ještě zaplnit, mohly by tam být třeba stánky (občerstvení, trafika apod.), které byly přilepené ke zdi. Tu starou budovu bych tam už necpal. Byla zbořena při modernizaci. Ale pokud na ní trváš, možná by se vešla mezi nakládku a moderní budovu. Ohledně nádražní budovy mi ten Radeberg přijde jako TT (velikost dveří ,oken) a celá ta budova je taková venkovská.
Trixt píše:Osobně se přikláním k možnosti před nádražím zrealizovat chodníky, trochu zeleně, stanoviště taxi apod. a rozbít to náměstí (velkou šedou plochu).
HonzaM píše:Podle mne bylo mnohem lepší když ta dvojkolejka zmizela v tunelu hned za nádražím, v tom zářezu působí při takto malém radiusu naprosto nepřirozeně a vlak složený z rychlíkových vozů bude vypadat jak skládací metr vložený do krabice. Byl výborný nápad nechat vlak zmizet než se začne lámat. Já bych nechal zmizet v tunelu i ten oblouk jednokolejky a město bych posunul spíš víc vlevo.
A co bude ta velká šedá plocha za frontou domů?
Michal Šuhajda píše:Fajn podklad, neco mě napadlo, tak zkusím něco vytvořit. Nadjezd zůstane a přibude druhy - poloviční namísto tunelu. Trať povede skryta za domy nebo aspoň pod kamennou opěrnou zdí, tak snad bude spokojen i Honza. To zahradnictví za trati je výborný přechod města do venkova. Rozhodně ho zachovej.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků