Tak přišlo správné období na ozeleňovaní modulu.
Oproti ostatním modelářům tady na tomto diskuzním fóru já mam svůj systém .
Většina tady ukazuje systém vyplňovaní modulu jako drahý systém a pak relativně levný systém ozeleňovaní. (flokováni)
Já moduly dělám opačným systémem, levně vyplň polystyren odpad z ,, fasád ,,. Ozeleňovaní relativně dráhy systém ,, foliáže,, Model scene, Polak a samo-domo.
Zahájím ukázkou úpravou výplně modulu.
Modul vyplním obyčejným polystyrenem EPS 70 fasádní k dispozici při zateplování RD odpad tuny.
Lepím to obyčejným DUVILAXEM. v řadě plechovka za 120Kč.Na všechný moduly.
Nalepím to ,,halabala ,,moc tomu pozornosti nevěnují. Račí polystyrénu přidám abych měl co ubírat . Mimochodem tady v tomto místě bude jednou vodní mlýn HEXENLOCH. Někdo má vinné sklípky já budu mlynář.
Až DUVILAX zaschne ,nechávám to do druhého dne ,vezmu velkou stolařkou rašpli ta moje už má asi 100 let. No a polystyrén vyrašplují do potřebných tvaru .
Při tom ,,rašplovaní ,,se cítím jako stvořitel jak tvaruje terén do pořádovaných tvaru. Akorad , používám při tom rašplování vysavač. Kuličky z polystyrénu hned vysávám.
Když dosáhnu ,,rašpli,, požadovaného tvaru a požadovaného budoucího terénu ,nalepím na polystyrén a ostatní materiál (překližka) z pevňovací sádrokartonářskou siťku.Za, x peněz asi v řádě 100kč.na všechny moduly.