vaclavtt píše:Při každém pohledu na zatravněný obrázek se mi vrátí úsměv.

Námět v pohodě. Ten výklovek po pravé straně být nemusí (viz můj poslední nákres). S menší šikminkou po pravé straně také asi problém nemám. Mám trochu starosti s tím SN pod hlavní stanicí. Tento prostor se k tomu vyloženě hodí, ale......... Na hlavní stanici budu mít spoustu elektroniky a čidel. Přestavníky, vodiče, rozpojovače (všechny loko nebudu osazovat aut spřáhly), lampičky, mechanická návěstidla se servy. Prostě bych potřeboval mít naprosto pohodový přístup pod kolejištěm na hlavní stanici.
Mohu poprosit o placatý obrázek. Třeba jako minule. PDF nebo JPEG. Kouknu se na rádiusy a délky kolejí. Na hlavní stanici si dal všude EW3?
Hezký den!

Den byl hezký, díky, ale k PC jsem se dostal až teď.
Posílám placaté obrázky a ještě jeden 3D. Min. poloměr všude je 353mm skrytý, viditelný 396mm, výhybky EW3. Původně jsem použil několik obloukových vekslí - v malé stanici a v SN, ale už je to opraveno.
Výklovek jsem nechal, stejně všechny koleje směřují k zadnímu okraji kvůli lepšímu využití prostoru vlevo (pod oknem).
Vpravo se rozumné SN (s rozumnou délkou a počtem kolejí) nevejde, podívej kolik zabere smyčka. Počet kolejí ve smyčce zase limituje šířka. Stoupání je max. 26 promile u hlavní trati pro skryté části, pro viditelné cca 20, 31 promile u lokálky - stoupání na most ze stanice.
SN je nyní cca 10 cm pod stanicí, přidáním "tobogánu" se ten rozdíl dá zvětšovat za cenu prosloužení tratí. Třeba nakonec zjistíš (jako já

), že nejlepší přístup je k otočenému dílu na pracovním stole ( lépe na kozách) a uděláš ho samostatně vyndavací - zastamdací.
Je to jen návrh. Někdo by třeba odkryl zadní trať ve větší délce pod oknem (a třeba ještě udělal stanici), ale podle mě je hustý provoz v mezistaničním úseku docela šichta a společně s velkou stanicí zaměstná obsluhu až až., Obočnou trať mám navrženou vlastně jen k zvýšení provozu ve velké stanici. Úmyslně nekončí, ale vede dál, aby tam mohly být provozovány pestré směsice vozů na Mn vlacích )bez nutnosti vysvětlovat co dělají v koncové stancie lokálky. Možná by tam mohl jet i nějaký ten Pn vlak a třeba s nezavěšeným postrkem ze stanice na most