Dnes jsem vletěl do místnosti a začal "řádit". Úklid byl nekompromisní. Lítalo vše. Prostor se začal "prosvětlovat" a rýsovat. Vyrobil jsem kartonové kusy kolejiště a společně s dřevěnými tyčkami a tavnou pistolí jsem si udělal 3D model 1:1. Pro lepší představu. Není to vůbec špatný. Také jsem vyrobil podvozky s kolečky pro europřepravky. Všechny věci pro vláčky a i pro činnost budou v přepravkách se stejným rozměrem. Další přepravky bych umístil na police, které budou nad kolejištěm. Levá strana místnosti je celá pokryta vitrínami s modely. Tam nebude nic. Také jsem se rozhodl umístit do levého zadního rohu prostor pro otočení. Myslím si, že nyní je železniční prostor celkem dobrý. Střed místnosti musí zůstat celý volný. Od března na něm budu stavět novou cnc frézku a i tak ho používám jako manipulační plochu pro nové výrobky.
Otvor v kolejišti po pravé straně jsou vertikálně vedené trubky. Tento prostor by se dal oplácat třeba kopcem nebo horou. Rámy bych vyráběl z hliníkových profilů a mezi jednotlivými sekcemi bych nechával 5mm dilatačku. Ta by posloužila pro případný řez při rozebírání kolejiště (nikdy neříkej nikdy

) Povrch kolejiště by byl jednolitý bez dilataček. Vše by bylo na konzolkách na zdi a pomocí stavěcích nožiček se dají rámy do roviny. Nechci nohy na podlahu - chci mít volný prostor pro přepravky na podvozcích.
Zítra bych se pokusil položit v PC koleje. Schválně co to udělá.

Pokud by měl někdo něco zajímavého v hlavě, tak to vítám.