Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
hopeter píše:Tak nějak sleduju vývoj tohoto projektu. Nedá mě to abych nepřipoměl svoje rčení "nejhorší je pro železničního modeláře moc místa"![]()
Dnes už bych nedělal nikdy velký panel ale vždy segmentové kolejiště a nejlépe podle zdi. Ať je místnost jakkoliv veliká tak jde o nejlépe využité místo. Pod segmenty se vejde spousta věcí a střed místnosti zůstává volný. Práce na úzkých panelech je radostí a né akrobacií. V krajině není nutné se tolik trápit , že je něco moc blízko u sebe. Odpadají ostré oblouky. Jízda vlaku je při vhodném pozadí mnohem hezčí. Nakonec ta nejlepší výhoda , při postupné realizaci je k dispozici hotová část na které si můžu zajezdit. Rozhodně to dodá více elánu k další práci než pohled na stále rozestavěný velký panel , kde se i zručný modelář dostane k ježdění za několik let...
Nikomu nic nevnucuji ale zkus zvážit i tuto alternativu.
hopeter píše:Tak nějak sleduju vývoj tohoto projektu ...
vaclavtt píše:Přeji všem hezké vánoce!
Přeměřil jsem prostor a obávám se, že z něj více nedostanu. Naopak jsem musel původní délku zmenšit na 3560. Také jsem přemýšlel udělat kolejiště do L. Potrubí (žlutý obdélník) musí zůstat. Kolejiště se musí vždy zvednout nad otevřené dveře a pod potrubí. Na protáhnutí člověka pootevřené dveře stačí, ale na vyndání materiálu to nestačí. Jak jsem již zmínil, tak místnost musí sloužit nadále jako provozní skládek. Uložený materiál a regály s provozními věcmi.
Možná někoho něco napadne.
Václav
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků