Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Baterfly píše:Zdar zaujal mě tento dekoder serv http://www.modely.biz/p1444-switchpilot ... oder-v1-0/ a chci se zeptat na jestůi umí zaroveň stavet vyhybky jak pomocí digitílu tak pomocí tlačítek když na ně má vstupy. Ajestli se misto tlačítek dají připojit i jazýčkové kontakty, případně obojí paralelně zapojené. Jde mi o to abych mohl zatím řídit vyhybky tlačítky a taky aby se stavěli vlakem po hrotech když nebudou postaveny správně a nedošlo ke zkratu na srdcovce.
Baterfly píše:V zásadě by to mělo umět stavět vyhybky buď tlačítky nebo přes DCC. Jazýčkové kontakty chci kvůli tomu aby se nemusely řezat vyhybky koly a na doladění vlakové cesty při manuálním stavění vyhybek. Budu si je letovat sám a nebudou mít jištění v krajních polohách a stavět bych je chtěl servy. Napájení srdcovek zajistí mikrospínače ovládaná servy. Kolejiště bude z modulů a každý modul bude mít vlastní odpojitelný pult s tlačítky. Jarda.
Baterfly píše:Tak dekodér a dvě serva už mám doma. Už jsem se naučil jak nastavit serva ale nejde mi změnit adresa dekodéru multimausem. Jde to nebo musím měnit adresu přes Esu programátor či ustřednu? Napájení dekodéru mám propojeno společně s kolejí na konektoru napájení. Myš při změně Cv1 napíše prog a pak err1 a dekodéru blikají všechny diody a po restartu dekoderu je adresa pořád původní.
Jinak serva se mi zdají dost slabý,na to že by měli mít 1kg tak mají problémy s přestavením výhybky. Daly by se použít silnější, třeba standard? Zkoušel někdo jiná serva než ty co prodává Esu?96+
Baterfly píše:Díky večer to zkusím přeprogramovat. Jinak teprve začínám a ke zkratu jsem ještě nedošel. Koukal jsi do vnitř jestli tam není něco opálený? A co to vyresetovat na tovární hodnoty a pak to znovu nastavit. Co jsem takhle koukal na serva tak buď to má moc velký odběr nebo výrobce ani nepíše co to žere. Zatím jsem vytipoval jen Hitec HS-81.
dan píše:Stavím i rc modely letadel doporučuji použít standartní serva hitec hs 422 jsou sice trošku větší než mikro hs 81 ale maj velkou sílu a proudový odběr ve špičce max 1A ale v letadle kde opravdu musí vykonat nějakou práci z výhybkou si poradí jako nic takže pošítám max 500 Ma ve špičce.
Mám dotaz ohledně dekodéru funguje na tlačítka zcela analogově? Tedy mám namysli, že bych připojil k dekodéru pouze trafo a serva a mohl přehazovat pomocí dvou tlačítek? Konektor pro digitál by zůstal neobsazený.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků