Ovládání přes PC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Popopo » čtv 06 lis, 2008 9:42 am

JOHNZ: ono to vyslovene po oddelenych vodicich jit nemusi (v boosteru je to stejne propojeno) - napr. vestavny dekoder pro vyhybku, ktery nabizi Roco si bere signal primo z koleji.
Popopo

Příspěvekod mnitka » čtv 06 lis, 2008 10:43 pm

zajímalo by mě co vlastně dovede ROCOMOTION? rád bych začal s digitálem trošku víc než jen MM. chtěl si raději hrát na výpravčího.....dispečera, chtěl bych stavět vlakové a posunové cesty, rád bych aby se hnaci vozidla chvala jako ve skutečnosti reagovala na návěsti návěstidel....., lze s digitalem tohle realizovat, dokáže tento systém např. řídit lokomotivu tak aby projela stanicí, sníženou rychlostí když je postaveno na vjezdu a odjezdu odbočkou? lze realizovat lokální snížení rychlosti na které budou reagovat všechny vlaky? co posun? je možné ho automatizovat?
mnitka

Příspěvekod mnitka » čtv 06 lis, 2008 10:46 pm

co český návod a manuál? je k dispozici?
mnitka

Příspěvekod Houmr » pát 07 lis, 2008 4:44 am

mnitka píše:zajímalo by mě co vlastně dovede ROCOMOTION? rád bych začal s digitálem trošku víc než jen MM. chtěl si raději hrát na výpravčího.....dispečera, chtěl bych stavět vlakové a posunové cesty, rád bych aby se hnaci vozidla chvala jako ve skutečnosti reagovala na návěsti návěstidel....., lze s digitalem tohle realizovat, dokáže tento systém např. řídit lokomotivu tak aby projela stanicí, sníženou rychlostí když je postaveno na vjezdu a odjezdu odbočkou? lze realizovat lokální snížení rychlosti na které budou reagovat všechny vlaky? co posun? je možné ho automatizovat?

Ano dokáže to.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod mnitka » pon 10 lis, 2008 10:34 am

takže....., vezměme to od začátku...., chci li ovládat kolejiště prostřednictvím PC je třeba mít lokodekodéry vybaveny nějajou zvlástní funkcí ( ve vztahu k automatickému brždění a zastavování před návětidly)? mám ny mysli ABC atp. nebo všechny operace řídí PC prostřednictvím SW?
mnitka

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 10 lis, 2008 11:01 am

Jsou už nějaké zprávy od tom "novém" bezdrátovém multimouse a "upraveném" rocomotion od ROCO? Nebo ticho po pěšině a ROCO je tajemné jak Parkanová před radarem?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Popopo » pon 10 lis, 2008 11:55 am

mnitka: ne, lokodekodery nemusi mit nic navic
Popopo

Příspěvekod mnitka » pon 10 lis, 2008 2:51 pm

teď mě napadá...., takže je tohle možném realizovat s dekodéry ze start setů ROCO, ještě by mě zajímalo...pokud je u dekodéru uvedeno že má 4 přídavné funkcem znamená to že má standardní ovládání osvětlení + 4 další výstupy?
mnitka

Příspěvekod Houmr » pon 10 lis, 2008 3:41 pm

mnitka píše:teď mě napadá...., takže je tohle možném realizovat s dekodéry ze start setů ROCO, ještě by mě zajímalo...pokud je u dekodéru uvedeno že má 4 přídavné funkcem znamená to že má standardní ovládání osvětlení + 4 další výstupy?

Ne má jen čtyři funkce.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Houmr » pon 24 lis, 2008 10:12 am

Po zkoušení programu RaiCo jsem objevil to co u programu Rocomotion chybí, v nástrojích položka Indikator (Flagman, contact a virtual contact) čímž se omezují schopnosti programu Rocomotion. Takže pokud budete požadovat složitější vazby, tak budete muset sáhnout po RailCo. Ale na jednoduché řízení lokomotiv stavění vlakových cest, obsazování úseků Rocomotion stačit v pohodě bude, chce si to stáhnout obě dema a vyzkoušet. Pak už jen záleží na tom, co od software vyžadujete.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod michal_n_cz » stř 26 lis, 2008 12:21 pm

mnitka píše:teď mě napadá...., takže je tohle možném realizovat s dekodéry ze start setů ROCO, ještě by mě zajímalo...pokud je u dekodéru uvedeno že má 4 přídavné funkcem znamená to že má standardní ovládání osvětlení + 4 další výstupy?

4 f-ce jsou vč. osvětlení - 1.světla dopředu, 2. světla dozadu, 3.,4. jsou k dispozici navíc. V roco startsetech se vystřídalo více typů dekodéru - některé mají jen 2 f-ce - takže jen světla, některé mají i 4, ale jen třeba chybí příslušný vodič na plošňáku.

Michal N.
michal_n_cz

ovládání přez PC

Příspěvekod KarelV » stř 07 led, 2009 5:34 am

Dobrý den...zakoupil jsem lokomotivu TT + decoder ,digitální lokomotivu a jednoduché kolejiště,Roco 10764 a vše připojil přes RS232 do PC(zapojení jsem našel někde na NETU).Investice nebyla drahá .Komunikace funguje jedním směrem ,jenom z počítače.Šlo mi více o samostatnou tvorbu programu ve Visual Basicu,což se mi celkem povedlo(knihovna MSCOMM1 pro ovládání portu RS232).Mohu ovládat lokomotivu vlastním programem.Cesta však nebyla jednoduchá,neb jsem si musel monitorovat kod prof.programů,který jde pro jednotlivé příkazy do PC.Tento kod však neumím rozluštit,dle DCC kodu.Neznáte to někdo?Další problém je ,že pokaždém ukončení svého programu,musím nastavit dekoder.Tady také nevím co mám špatně,ale bude to asi nějaká softwarevá záležitost.Nemáte tady někdo nějaké zkušenosti ?Rád bych s někým navázal kontakt a vedl diskuzi.Děkuji
KarelV

Příspěvekod Myšpulín » stř 07 led, 2009 7:19 am

H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod MAREKHO » ned 08 úno, 2009 10:39 pm

Poradí někdo zkušený v oblasti PC,jaké by měl mít počítač parametry?
Mám LENZ-set 100, převodník RS232,instal. CD k němu ,panel LA152, 2X kabel na propojení MULTIMOUSE ROCO (funguje dobře) , chci koupit PC,ale moc tomu nerozumím.
Ptám se záměrně- jestli platí to co zde bylo v úvodu- s odstupem času, jelikož se to rychle mění.
Díky všem za odpovědi.
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 08 úno, 2009 11:08 pm

MAREKHO píše:Poradí někdo zkušený v oblasti PC,jaké by měl mít počítač parametry?
Mám LENZ-set 100, převodník RS232,instal. CD k němu ,panel LA152, 2X kabel na propojení MULTIMOUSE ROCO (funguje dobře) , chci koupit PC,ale moc tomu nerozumím.
Ptám se záměrně- jestli platí to co zde bylo v úvodu- s odstupem času, jelikož se to rychle mění.
Díky všem za odpovědi.

No jde o to jaký program chceš používat !!
Jukni spíš do vlákna software. Podle toho jaký si vybereš vyplynou minimální parametry. Řídící program obecně zase nějaké přehnané požadavky nemívá. Paradoxně Tě pak může třeba SW RailCo stát víc než ten komp ;-)
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi