820(Ex M240) + 020(Bix) od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 820(Ex M240) + 020(Bix) od MTB

Příspěvekod vvitty » stř 21 srp, 2019 7:55 pm

sidlo píše:Přiznám se, že diskutovat o modelu který ještě nikdo neviděl neumím.

Já už ho viděl :wink:

PS: Budou i stavebnice.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod look23 » čtv 22 srp, 2019 12:01 pm

Když to tady tak čtu, tak mám pocit, že jsem ve škole z předmětu ekonomie něco promeškal.
To že projekt skončí z nějakého důvodu ve ztrátě, tak to chápu. Ale že se jde do projektu, který bude ztrátový, tak to nějak nechápu. Nebo je to celé trochu jinak?!
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod Pepek » čtv 22 srp, 2019 12:30 pm

Na kolik by mě vyšel vůz když bych si ho postavil z odlitku od
Čiže. S interiérem podvozkem kolečkama kynematikou osvětlením. + třeba využitím bočníc z mm?
Podle počtu jsme v tom tak za 1200kc.
Pak ještě očistit odlitky barvy čas atd..
Vemte si to před X lety na burze popř na model bazarech ty vozy staly od 1800 víc a kvalita jak od koho..
Pepek

Příspěvekod Colonel32 » čtv 22 srp, 2019 1:18 pm

look23 píše:Když to tady tak čtu, tak mám pocit, že jsem ve škole z předmětu ekonomie něco promeškal.
To že projekt skončí z nějakého důvodu ve ztrátě, tak to chápu. Ale že se jde do projektu, který bude ztrátový, tak to nějak nechápu. Nebo je to celé trochu jinak?!

No třeba projekt, který je sám o sobě ztrátový (služení nebo jídelní vůz) podpoří prodeje osobních vozů, které jsou ziskové.
Colonel32

Příspěvekod viky » čtv 22 srp, 2019 1:39 pm

mikinko píše:
Pepek píše:Na kolik by mě vyšel vůz když bych si ho postavil z odlitku od
Čiže. S interiérem podvozkem kolečkama kynematikou osvětlením. + třeba využitím bočníc z mm?
Podle počtu jsme v tom tak za 1200kc.
Pak ještě očistit odlitky barvy čas atd..
Vemte si to před X lety na burze popř na model bazarech ty vozy staly od 1800 víc a kvalita jak od koho..

Toto porovnanie (ktoré sa tu mimochodom objavuje stále dookola - a zaujímavé že len pri modeloch MTB) je úplne mimo. Ako môže niekto porovnávať kusovú ručnú výrobu s výrobou továrenskou. To by potom kľudne IKEA mohla nejaký drevený stolík dovážaný z Číny kľudne predávať za 500 € - však aj šikovný stolár ktorý ho vyrába na zákazku ho predsa predáva za 500 €. A len by ma zaujímalo, či všetci, ktorí tak prehliadajú chyby MTB sú rovnako tolerantní aj v iných oblastiach ... pri kúpe auta, nábytku, elektroniky, oblečenia, obuvi ... A ak by sa týmto princípom (však čo bolo na burze) riadilo Roco, PIKO, ani nechcem vidieť, čím by nás kŕmili (a len dúfam, že nezačnú kŕmiť, keď vidia, aký je český kupujúci neskutočne tolerantný) .....
A kľudne, nech si MTB za ten vozeň vypýta tých 2350 CZK. Ale len ak :
- model bude bez akýchkoľvek tvarových nedostatkov, maximálne tak zanedbateľné a nepostrehnuteľné detaily
- čistá forma bez nejakých deliacich rovín
- čisté číre okná, krásne lícované s karosériou
- všetky detaily v danej cene už aj vrátane "nýtov" - ako na kasni, tak aj na spodku vozňa a maskách podvozkov
- vynikajúce jazdné vlastnosti
- detailne prevedený interiér - správne sedadlá s madlami, police na batožinu, tampónované zariadenie - tesnenia, ....
- čistý a presný nástrek
- detailné a správne prevedené, ostré popisy
- vnútorné osvetlenie + komplet koncové svetlá. Malo by byť už aj DCC, lebo to predraží DPS minimálne ...
Môj názor je taký, že vyššie uvedené by malo byť v danej cenovej kategórii samozrejmosťou. Už nech si každý zhodnotí sám, či model MTB bude dané atribúty za tú cenu spĺňať. Z môjho pohľadu (a doteraz dostupných fotiek) je už aj predtým avizovaná cena 1900 CZK na hranici tolerancie, a nie to ešte skoro o "petikilo" viac .... A to tu v iných vláknach mnohí nadávali, akými cenami nás "potešuje" PIKO ... len si povzdychnem ... zlaté PIKO .... :-)

Naprosto ve všem souhlasím s mikinkem.

Co se týče stavebnic tak bych dal max. 700 kč za přívěšák a 2500 kč za motorák.
Větší modelovou hodnotu to pro mne nemá.
Naposledy upravil viky dne čtv 22 srp, 2019 1:52 pm, celkově upraveno 1
viky

Příspěvekod look23 » čtv 22 srp, 2019 1:42 pm

Colonel32 píše:
look23 píše:Když to tady tak čtu, tak mám pocit, že jsem ve škole z předmětu ekonomie něco promeškal.

No třeba projekt, který je sám o sobě ztrátový (služení nebo jídelní vůz) podpoří prodeje osobních vozů, které jsou ziskové.

Nebylo by v tom případě lepší je prodávat v setu? Služební/jídelní + třeba 2 obyčejné vozy?
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod vvitty » čtv 22 srp, 2019 2:38 pm

Stavebnice už je možné i objednávat ...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod hummus » čtv 22 srp, 2019 2:52 pm

Hmm, stavebnice za 750,- to není vůbec špatné.
Tak snad stihnu dát dohromady vlastní ČSD Balm dřív, než bude v obchodech přímo od MTB.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod hummus » čtv 22 srp, 2019 3:06 pm

vvitty má u stavebnice napsané: "Stavebnice obsahuje všechny plastové díly pro sestavení modelu přívěsného vozu Balm/Btx 020."
Tak já předpokládám, že vše co je na modelu z plastu ve stavebnici bude (možná kromě pružinek kinematiky, ty by tam být také mohly).
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod vvitty » čtv 22 srp, 2019 3:53 pm

Až budu mít stavebnice tak tam dám fotku, ta je za tisíc slov... protože ať napíšu jakkoliv dlouhý výčet, vždy tam bude něco chybět :-)
Takže vše plastové a zřejmě závaží. Žádná madla, žádná krabička, žádné PCB, dvojkolí za příplatek.

P.S. : Desky s osvětlením a dekodérem dělám podstatně déle než PeLi a že už jsou na stole a čekají na osazení součástkami je napsáno v popisu na eshopu ... přišly mi někdy v lednu, čekal jsem až bude model na trhu... cenově cca 600,- za komplet DCC osvětlení včetně koncových světel.
vvitty

Příspěvekod marwin » pát 23 srp, 2019 10:25 am

vvitty píše:Stavebnice už je možné i objednávat ...

Skvělé, už mám dvě objednané. Ještě kdyby šel objednat albín 820tka, klidně za plno cenu, tak jsem úplně spokojen.
H0-ČSD, Rozpracováno: Lokálka 2. epocha, Hlavní trať 3./4. epocha, Hotovo: Loket, 456.0, 524.13
marwin

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 23 srp, 2019 12:48 pm

Mám doma dva Balmy odlitkové, ale nabídka stavebnice zní zajímavě. Jsou tam čelní okna?
Pro mě asi největší ořech, každé jsem do odlitku dělal na několikrát a s průhledností - žádná sláva.
A k diskuzi o ceně hotového vozu jen malá poznámka. Taky se mi zdá vysoká, ale rozdíl ceny stavebnice a hotového modelu celkem výstižně ukazuje hodnotu lidské práce (montáž zřejmě probíhá v ČR). Já si oproti výrobci sám sobě za stavbu modelu účtuju nulovou sazbu, ale jinak bych vyšel dráž :).
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod vvitty » pát 23 srp, 2019 2:20 pm

M.S.: Na otazku stran oken lze nejlepe odpovedet otazkou zda jsou ta okna plastova? :-)

... az bude cas tak nabidku doplnim jeste o obtisky od Martina Palascaka, obtisky od Jacka by tam uz mely byt.
Naposledy upravil vvitty dne pát 23 srp, 2019 6:16 pm, celkově upraveno 1
vvitty

Příspěvekod Jacek » pát 23 srp, 2019 2:38 pm

Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod Brejla » pát 23 srp, 2019 2:42 pm

Michal Šuhajda píše:Mám doma dva Balmy odlitkové, ale nabídka stavebnice zní zajímavě. Jsou tam čelní okna?
Pro mě asi největší ořech, každé jsem do odlitku dělal na několikrát a s průhledností - žádná sláva.
A k diskuzi o ceně hotového vozu jen malá poznámka. Taky se mi zdá vysoká, ale rozdíl ceny stavebnice a hotového modelu celkem výstižně ukazuje hodnotu lidské práce (montáž zřejmě probíhá v ČR). Já si oproti výrobci sám sobě za stavbu modelu účtuju nulovou sazbu, ale jinak bych vyšel dráž :).

Já podobná okna vyřezal z nějaké krabičky od čokolády (tuším od Ferrera-plast je krásně průhledný) a ohnul po zahřátí horkovzdušnou pistolí přes dřevěnou kulatinu.
Brejla

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)