MP1

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: MP1

Příspěvekod HonzaM » úte 09 črc, 2019 11:29 am

Brejla píše:Původních tříšroubových MP1 mám více jak 150 kusů a až na maličkosti jsou naprosto bezproblémové, jen už pomalu při výstavbě kolejiště docházejí. Zdá se, že MTB zinovovalo (=zkurvilo) i jejich jediný produkt, který za něco stál.

Co jsou ty “maličkosti”?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1927
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod vvitty » úte 09 črc, 2019 12:36 pm

fulda píše:
brzda píše: Záver? REKLAMOVAŤ.
Zajímavá informace. Zdá se, že inovace přinesla novou verzi "kurvítka" se špatným poločasem rozpadu. Se závěrem se nedá než souhlasit. Zejména pokud je chyba systematická.

Bohužel zádné dvoušroubové nemám.


Ja bych asi mohl par najit v krabici posledni dodavky...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, osvětlení modelů, DCC - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 2065
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod fulda » úte 09 črc, 2019 1:14 pm

belgarat píše:Nechcete ty ne-zumpove prispevky zas presunout do normalni casti fora ?
V žádném případě. Pořád je tu moc lidí, kteří se příliš soustředí na hledání chyb na jednom diskutovaném a jednom diskutujícím subjektu.


vvitty píše:
fulda píše:Bohužel zádné dvoušroubové nemám.
Ja bych asi mohl par najit v krabici posledni dodavky...
Jako že si je mám vyzkoušet?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4579
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod belgarat » úte 09 črc, 2019 1:22 pm

fulda píše:
vvitty píše:
fulda píše:Bohužel zádné dvoušroubové nemám.
Ja bych asi mohl par najit v krabici posledni dodavky...
Jako že si je mám vyzkoušet?


No jasne -- protoze mas zmereny "vychozi korektni stav" ;) tak jsi ten nejpovolanejsi k zjisteni nejakeho rozdilu, pokud existuje :)
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1246
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: MP1

Příspěvekod TTmili » úte 09 črc, 2019 1:42 pm

fulda píše:
belgarat píše:Nechcete ty ne-zumpove prispevky zas presunout do normalni casti fora ?
V žádném případě. Pořád je tu moc lidí, kteří se příliš soustředí na hledání chyb na jednom diskutovaném a jednom diskutujícím subjektu.


Zajímavé, ono se ukáže že je to skutečně chyba přestavníku, a že ani jediný certifikovaný dekodér si s tím problémem bez mechanického popostrčení neporadí, ale onen diskutovaný a diskutující subkekt se stále cítí napadán a ukřivděn, přesto že je to právě on, kdo tuhle diskuzi celkem nevybiravým způsobem začal označením jiného než svého certifikovaného výrobku za nevhodný a celkem okatě podstrčil právě ten svůj. Měl by to být tedy ten diskutující a diskutovaný subjekt, který diskuze zanechá, a připojí i omluvu vzhledem ke spoustě nařčení a nepravd které uvedl.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1608
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

Re: MP1

Příspěvekod fulda » úte 09 črc, 2019 2:10 pm

TTmili píše:Zajímavé, ono se ukáže že je to skutečně chyba přestavníku, a že ani jediný certifikovaný dekodér si s tím problémem bez mechanického popostrčení neporadí,
Tak zatím jsme se posunuli k tomu, že existuje nějaká pravděpodobnost systematické chyby. Pokud přestavník nefunguje, není možné s ním pracovat a reklamace je jediné řešení co s ním dělat.

TTmili píše: ale onen diskutovaný a diskutující subkekt se stále cítí napadán a ukřivděn
Byl bych nerad, aby toto bylo vztahováno k mé osobě, skutečně se necítím napadán a ani ukřivděn. Na to jsem moc velkej.

BTW: Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4579
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod brzda » úte 09 črc, 2019 2:35 pm

Hoši, ja by som sa venoval problému, ak to nevadí a nie osobným sporom. Prestavníky MTB MP1 - 3 skrutkové mali v mojom prípade len jeden neduh, u niektorých nešla spätná väzba, teda sa nedali napájať srdcovky. Tie som použil na ovládanie niečoho iného, kde to nebolo potrebné, napr. angličanov. Spoľahlivosť 100%. Ja som modelár a tento " výzkum" s prestavníkmi nemá účel poškodzovať a nadávať na výrobcu, pre mňa sú MP1 riešením a dík za ne. Že sa v druhej várke niečo nepodarilo, hold, stane sa aj Boeingu.......
brzda
 
Příspěvky: 128
Registrován: stř 13 srp, 2014 12:17 pm

Re: MP1

Příspěvekod vvitty » úte 09 črc, 2019 3:48 pm

vvitty píše:
fulda píše:Bohužel zádné dvoušroubové nemám.
Ja bych asi mohl par najit v krabici posledni dodavky...
Jako že si je mám vyzkoušet?[/quote]
Jako ze je muzu zkusit az/jestli mi deti daji volno :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, osvětlení modelů, DCC - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 2065
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod fulda » úte 09 črc, 2019 4:26 pm

vvitty píše:
fulda píše:
vvitty píše:Ja bych asi mohl par najit v krabici posledni dodavky...
Jako že si je mám vyzkoušet?

Jako ze je muzu zkusit az/jestli mi deti daji volno :)
Lepší
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4579
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod Brejla » úte 09 črc, 2019 5:08 pm

HonzaM píše:
Brejla píše:Původních tříšroubových MP1 mám více jak 150 kusů a až na maličkosti jsou naprosto bezproblémové, jen už pomalu při výstavbě kolejiště docházejí. Zdá se, že MTB zinovovalo (=zkurvilo) i jejich jediný produkt, který za něco stál.

Co jsou ty “maličkosti”?


Tradičně odfláklá montáž a absence jakékoliv výstupní kontroly (pokud vůbec firma ví, co to je).
Brejla
 
Příspěvky: 1060
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » úte 09 črc, 2019 5:19 pm

Jen bych chtěl podotknout, že v mém případě to nemusí být jednoznačně chyba přestavníku, ale skutečnost, že struna je příliš tuhá (0,8 mm) a vzdálenost mezi přestavníkem a vlastní výhybkou příliš krátká (11 mm) a tím pádem se jazyk opře o kolejnici a nedovolí přestavníku, díky tužší struně, ani při zdvihu 3 mm (TT) dojet do krajní polohy. Stačí ale trochu zatlačit na strunu a přestavník se rozjede i když před tím na nic nereagoval. Teď to ale bohužel nemohu otestovat. Jen pro upřesnění, mám novější 2 šroubkové provedení.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 618
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod brzda » úte 09 črc, 2019 5:34 pm

Trixt píše:Jen bych chtěl podotknout, že v mém případě to nemusí být jednoznačně chyba přestavníku, ale skutečnost, že struna je příliš tuhá (0,8 mm) a vzdálenost mezi přestavníkem a vlastní výhybkou příliš krátká (11 mm) a tím pádem se jazyk opře o kolejnici a nedovolí přestavníku, díky tužší struně, ani při zdvihu 3 mm (TT) dojet do krajní polohy. Stačí ale trochu zatlačit na strunu a přestavník se rozjede i když před tím na nic nereagoval. Teď to ale bohužel nemohu otestovat. Jen pro upřesnění, mám novější 2 šroubkové provedení.

0,8 ja na takú vzdialenosť moc, jednoznačne, vyskúšaj 0,6 a uvidíš, je to jeden z možných dôvodov. On v každom prípade po zatlačení sa rozbehne, ale 0,6 na 11mm ja fakt dosť.
brzda
 
Příspěvky: 128
Registrován: stř 13 srp, 2014 12:17 pm

Re: MP1

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 09 črc, 2019 6:49 pm

Podobnou zkušenost s mrtvou pozicí přestavníků mám též. Ovládám je analogově. Pomohlo zvýšení pružnosti struny od přestavníků k výhybkám. Stačilo provést dvojitý ohyb,aby měla struna tvar N. Upravené přestavníků fungují bez potíží.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1663
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » úte 09 črc, 2019 7:55 pm

Určitě zkusím pořešit strunu, jakmile přijedu domů. On ten problém se projevuje jen velmi zřídkakdy, takže testování bude asi chvíli trvat, než člověk bude moci prohlásit, že byl problém stoprocentně vyřešen.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 618
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod HonzaM » úte 09 črc, 2019 9:40 pm

Trixt píše:Určitě zkusím pořešit strunu, jakmile přijedu domů. On ten problém se projevuje jen velmi zřídkakdy, takže testování bude asi chvíli trvat, než člověk bude moci prohlásit, že byl problém stoprocentně vyřešen.

Mohu na vyzkoušení nabídnout strunu 0,6 mm a 0,5 mm. Jak velký je pohyb výhybky a jaký krok máš nastaven u MP1?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1927
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků