MULTIMAUSE

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod hopeter » pon 14 led, 2019 10:03 am

Míro pokud můžu poradit tak bych taky šel do DR5000 než laborovat s kabelem. Samozřejmě je taky cesta přes z21+kód+router nebo jiná centrála+wifi ale po sečtení nákladů vychází DR 5000 nejlépe a v jedné krabici. Pak už je jen na úvaze zda telefon nebo bezdrátový MM. Já mám z21+kód+router ale dnes bych už bral raději DR5000. Volba je samozřejmě na tobě. :)
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1969
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 14 led, 2019 1:55 pm

Chlapi,vtip je v tom,že já to mám opravdu vše pár centimetrů od sebe.Vkročím do pokoje a 1,5 m mám po jedné straně jeden panel, 80 cm naproti panel druhý.Za panely je cca 50 sm a jsem u hrany kolejiště.Problém je v tom,že se v tom místě točím jako korouhvička,abych viděl na obě stany a mohl sledovat jízdu vlaku,případně stavět vlakovou cestu atd. a v ten moment se mi tan kabel začne motat pod nohy a kroutit se.Takže k vůli tomu investovat cca 6 tícek se mi opravdu nechce. :D To spíš bude elegantnější řešení koupit druhou MM a mít na každé straně jednu a předávat si vlak z jedné do druhé.Nebo koupit Minimaus od kluků z Digi-CZ.
Přílohy
IMG_20190114_144420.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3420
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod milan ferdián » pon 14 led, 2019 2:05 pm

A co tak pověsit přívod nad sebe?A pěkně točivou pohodlnou ušanku ?
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10505
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 14 led, 2019 2:16 pm

No teda. :D Milane,tobě se nedá napsat SZ? Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3420
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod milan ferdián » pon 14 led, 2019 2:19 pm

miroslav lengyel píše:No teda. :D Milane,tobě se nedá napsat SZ? Míra

O.T.
Je to preventivně,z důvodu aby mi nebylo tímto způsobem SZ zasílaný objednávky.
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10505
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » pon 14 led, 2019 4:41 pm

Pěkná zašívárna... Musíš pouštět vlaky i v opačném směru, aby si se zase rozmotával :mrgreen: .
Ta kroucenka by to mohla vyřešit. Měla by stačit klasická telefonní 4m nebo 6m a jenom na jedný straně nacvaknout znovu konektor, aby nebyly přehozený piny (což je "vlastnost" těch telefonních šňůr) a nebo si přidělat rovnou na panel konektor, kde to bude otočený. Celé se to dá pořídit určitě do 100 Kč. Taky se chystám na tohle řešení.
http://www.isccz.eu/kroucena-snura-k-te ... 19273.html
http://www.isccz.eu/kroucena-snura-k-te ... 19275.html
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 398
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 14 led, 2019 5:41 pm

Vím,mám možnost i zde od kolegy. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3420
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod fulda » pon 14 led, 2019 7:31 pm

... a kdo je spořivý, pořídí si ROZKRUCOVÁTKO :mrgreen:
S tím si můžeš sednout i na tu točící židli (když si to naroubuješ na strop :) )
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4579
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod jirkan » čtv 17 led, 2019 5:23 am

Míro, pokud budeš někdy v Praze, tak ti nějakou myš přenechám, nebo se ozvi a pokusím se to poslat. Jen budeš asi muset přemazat databází lokomotiv.
jirkan
 
Příspěvky: 726
Registrován: stř 16 bře, 2011 9:47 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod marwin » čtv 28 bře, 2019 9:51 pm

Ahoj,
zkusil jsem updatovat svojí starou Multimaus. Připojil jsem jí ke své Z21čce do R-bus dle návodu a stisknul update tlačítko v Z21-mantanence (verze 1.14. build 1663). Bohužel proces updatu skončil s chybou: Error writing segment (číslo, přesně nevím)! Opětovné pokusy o znovu spuštění aktualizace končí chybou. Buď se aktualizace ani nerozjede a zobrazí se chyba viz Multi_err02.png nebo se aktualizace rozjede a během přenášení dat do MM viz Multi_err01.png (pokaždé na jiném segmentu), nejvíc jsem to dotáhnul na segment 170. Během aktualizace na myši svítí BOOST a bliká blesk. Bohužel když aktualizace skončí nebo jí připojim do X-Bus, tak svítí Err 99 a klíč.
Stalo se to někomu? Dá se myš nějak resetovat, aby se aspoň vrátila na původní verzi.
Díky
Marek
Přílohy
Multi_err01.png
Multi_err02.png
H0-ČSD
Uživatelský avatar
marwin
 
Příspěvky: 573
Registrován: úte 28 lis, 2006 10:09 am
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod marwin » čtv 28 bře, 2019 10:03 pm

marwin píše:Ahoj,
zkusil jsem updatovat svojí starou Multimaus. Připojil jsem jí ke své Z21čce do R-bus dle návodu a stisknul update tlačítko v Z21-mantanence (verze 1.14. build 1663). Bohužel proces updatu skončil s chybou: Error writing segment (číslo, přesně nevím)! Opětovné pokusy o znovu spuštění aktualizace končí chybou. Buď se aktualizace ani nerozjede a zobrazí se chyba viz Multi_err02.png nebo se aktualizace rozjede a během přenášení dat do MM viz Multi_err01.png (pokaždé na jiném segmentu), nejvíc jsem to dotáhnul na segment 170. Během aktualizace na myši svítí BOOST a bliká blesk. Bohužel když aktualizace skončí nebo jí připojim do X-Bus, tak svítí Err 99 a klíč.
Stalo se to někomu? Dá se myš nějak resetovat, aby se aspoň vrátila na původní verzi.
Díky
Marek


Teď se mi rozsvítilo, Z21čku jsem měl připojenou přes wifi. Napadlo mě, že to může s tím souviset a zkusil jsem jí připojit napřímo přes kabel (PC<->Z21) a aktualizace proběhla bez problémů. Přenos segmentů byl mnohem rychlejší než přes wifi a MM opět funguje, takže problem solved. :-)
H0-ČSD
Uživatelský avatar
marwin
 
Příspěvky: 573
Registrován: úte 28 lis, 2006 10:09 am
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 19 dub, 2019 8:21 am

Ahoj,
dnes se mi stalo totéž co Marwinovi, akorát na z21s MM. Aktualizace nedoběhla, došlo k přerušení. Na Mm je teď Err99.
Bohužel se mi nedaří znovu připojit - jsem napojen přímo kabelem. Při pokusech mi na Monitoru vyskočí, ze spojení není možné.
Není nějaký “trojhmat” pro restart?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1663
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: 201, knavi a 1 návštěvník