Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Michal Dalecký píše:Mylis seJe to plnohornotna centrala s vystupem na PC, programovaci kolej, sbernici a zpetnou vazbou
Michal Dalecký píše:Ne. ne. Popisu ti, co obsahuje set ROCOMOTION kat.c. 10785. 1. Centrala s vystupem na prog. kolej, vystupem na pc a sbernicovymi vstupy a vystupy. 2. pc seriovy kabel, 3. kabel pro programovaci kolej. 4. Propojovaci kabel s ostatnimi systemy ROCO. 5. CD se softwarem ROCOMOTION 5.8 (alias Railco) 6. Hooooooooodne strucny navod.
Papa.smurf píše:Možná budu vypadat jakou trouba, ale muísm položit otázku. Mám centrálku Roco 10764 s multimouskem. Jakým způsobem a s využitím čeho se mi tohle podaří propojit s PC, bych mohl stavět vlakové cesty. Jízdu bych ovládal multimoušákem. Díky za info a prosím nekamenujte mě
cZip píše:Papa.smurf píše:Možná budu vypadat jakou trouba, ale muísm položit otázku. Mám centrálku Roco 10764 s multimouskem. Jakým způsobem a s využitím čeho se mi tohle podaří propojit s PC, bych mohl stavět vlakové cesty. Jízdu bych ovládal multimoušákem. Díky za info a prosím nekamenujte mě
Zkus se podivat sem k Houmrovi:
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00001.htm
Bohuzel jeho resume zni takto: "Zapojíme booster Roco jak jsme zvyklí, ale bez ovladačů Multimause, ty nejdou spolu s PC používat!"
Jinak se nemusi nikde nic vrtat staci si udelat kabel...
JOHNZ píše:papa.smurf,cZip... Ľudia boží ... z cesty, úplne z cesty ...
To kam Houmr pripojoval počítač je DCC výstup z master-mausu do koľají, takže tým už z princípu idú ovládať len vlaky. Ovládanie výhybiek a podobne sa pri Roco systéme realizuje úplne inak, dekodéry sa pchajú do XpressNET tak ako mausy a ovládajú sa inými žilami v tom kábli.
Takže ak chceme ovládať jazdu vlakov mausami, necháme všetko tak ako je a PC nikam priamo nepripájame ...
A kto chce ovládať jazdu výhybiek z PC, môže buď použiť výhybkové dekodéry ROCO a Rocomotion/Multicentrálu (to sa v zásade chová ako maus ovládaný z PC), alebo na ovládanie výhybiek použiť nejakú inú zbernicu (na trhu je toho požehnane, a to nie len v modelárskom sortimente) ...
Popopo píše:Z PC jde ovladat jak vyhybky (resp. prislusenstvi) tak vlaky - zaroven. Vse ovsem musi byt napojeno na vystup z boosteru.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků