Ovládání přes PC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 19 úno, 2008 10:37 am

Tak ted dorazil ROCOMOTION. Pripravim recenzi do magazinu, teste se :)
Michal Dalecký

Příspěvekod kvasha » úte 19 úno, 2008 11:33 am

Michal Dalecký píše:Tak ted dorazil ROCOMOTION. Pripravim recenzi do magazinu, teste se :)

Tak na tu se těším. Zatím se mi zdá, že Rocomotion je pouze ořezané RailCo tak, aby fungovalo jen na centrálu Roco?!
kvasha

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 19 úno, 2008 12:04 pm

Mylis se :) Je to plnohornotna centrala s vystupem na PC, programovaci kolej, sbernici a zpetnou vazbou :)
Michal Dalecký

Příspěvekod kvasha » úte 19 úno, 2008 12:25 pm

Michal Dalecký píše:Mylis se :) Je to plnohornotna centrala s vystupem na PC, programovaci kolej, sbernici a zpetnou vazbou :)

á-há, takže test bude na celej set multiZENTRALE-PRO; multiMAUS-PRO a Rocomoution ... já myslel, že budeš testovat jenom ten SW :-) tak to se omlouvám :oops:
kvasha

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 19 úno, 2008 12:41 pm

Ne. ne. Popisu ti, co obsahuje set ROCOMOTION kat.c. 10785. 1. Centrala s vystupem na prog. kolej, vystupem na pc a sbernicovymi vstupy a vystupy. 2. pc seriovy kabel, 3. kabel pro programovaci kolej. 4. Propojovaci kabel s ostatnimi systemy ROCO. 5. CD se softwarem ROCOMOTION 5.8 (alias Railco) 6. Hooooooooodne strucny navod.
Michal Dalecký

Příspěvekod kvasha » úte 19 úno, 2008 4:22 pm

Michal Dalecký píše:Ne. ne. Popisu ti, co obsahuje set ROCOMOTION kat.c. 10785. 1. Centrala s vystupem na prog. kolej, vystupem na pc a sbernicovymi vstupy a vystupy. 2. pc seriovy kabel, 3. kabel pro programovaci kolej. 4. Propojovaci kabel s ostatnimi systemy ROCO. 5. CD se softwarem ROCOMOTION 5.8 (alias Railco) 6. Hooooooooodne strucny navod.

tak už to snad chápu :-) sice se tím pádem těším o něco méně, ale stejně se těším :-)
kvasha

Příspěvekod Papa.smurf » ned 26 říj, 2008 9:36 am

Možná budu vypadat jakou trouba, ale muísm položit otázku. Mám centrálku Roco 10764 s multimouskem. Jakým způsobem a s využitím čeho se mi tohle podaří propojit s PC, bych mohl stavět vlakové cesty. Jízdu bych ovládal multimoušákem. Díky za info a prosím nekamenujte mě :roll:
Papa.smurf

Příspěvekod cZip » ned 26 říj, 2008 10:57 am

Papa.smurf píše:Možná budu vypadat jakou trouba, ale muísm položit otázku. Mám centrálku Roco 10764 s multimouskem. Jakým způsobem a s využitím čeho se mi tohle podaří propojit s PC, bych mohl stavět vlakové cesty. Jízdu bych ovládal multimoušákem. Díky za info a prosím nekamenujte mě :roll:

Zkus se podivat sem k Houmrovi:
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00001.htm

Bohuzel jeho resume zni takto: "Zapojíme booster Roco jak jsme zvyklí, ale bez ovladačů Multimause, ty nejdou spolu s PC používat!"

Jinak se nemusi nikde nic vrtat staci si udelat kabel...
cZip

Příspěvekod Papa.smurf » ned 26 říj, 2008 11:38 am

cZip píše:
Papa.smurf píše:Možná budu vypadat jakou trouba, ale muísm položit otázku. Mám centrálku Roco 10764 s multimouskem. Jakým způsobem a s využitím čeho se mi tohle podaří propojit s PC, bych mohl stavět vlakové cesty. Jízdu bych ovládal multimoušákem. Díky za info a prosím nekamenujte mě :roll:

Zkus se podivat sem k Houmrovi:
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00001.htm

Bohuzel jeho resume zni takto: "Zapojíme booster Roco jak jsme zvyklí, ale bez ovladačů Multimause, ty nejdou spolu s PC používat!"

Jinak se nemusi nikde nic vrtat staci si udelat kabel...

Přesně tohle jsem udělal, ale výsledkem je, že ovládat jde pouze jízda mashinek, nikoli však stavění vlakových cest - ovládání přestavníků - si myslím, páč mi to nešlo :(
Papa.smurf

Příspěvekod JOHNZ » stř 05 lis, 2008 12:53 pm

papa.smurf,cZip... Ľudia boží ... z cesty, úplne z cesty ...

To kam Houmr pripojoval počítač je DCC výstup z master-mausu do koľají, takže tým už z princípu idú ovládať len vlaky. Ovládanie výhybiek a podobne sa pri Roco systéme realizuje úplne inak, dekodéry sa pchajú do XpressNET tak ako mausy a ovládajú sa inými žilami v tom kábli.

Takže ak chceme ovládať jazdu vlakov mausami, necháme všetko tak ako je a PC nikam priamo nepripájame ...

A kto chce ovládať jazdu výhybiek z PC, môže buď použiť výhybkové dekodéry ROCO a Rocomotion/Multicentrálu (to sa v zásade chová ako maus ovládaný z PC), alebo na ovládanie výhybiek použiť nejakú inú zbernicu (na trhu je toho požehnane, a to nie len v modelárskom sortimente) ...
JOHNZ

Příspěvekod Popopo » stř 05 lis, 2008 1:04 pm

Z PC jde ovladat jak vyhybky (resp. prislusenstvi) tak vlaky - zaroven. Vse ovsem musi byt napojeno na vystup z boosteru.
Popopo

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 05 lis, 2008 3:53 pm

JOHNZ píše:papa.smurf,cZip... Ľudia boží ... z cesty, úplne z cesty ...

To kam Houmr pripojoval počítač je DCC výstup z master-mausu do koľají, takže tým už z princípu idú ovládať len vlaky. Ovládanie výhybiek a podobne sa pri Roco systéme realizuje úplne inak, dekodéry sa pchajú do XpressNET tak ako mausy a ovládajú sa inými žilami v tom kábli.

Takže ak chceme ovládať jazdu vlakov mausami, necháme všetko tak ako je a PC nikam priamo nepripájame ...

A kto chce ovládať jazdu výhybiek z PC, môže buď použiť výhybkové dekodéry ROCO a Rocomotion/Multicentrálu (to sa v zásade chová ako maus ovládaný z PC), alebo na ovládanie výhybiek použiť nejakú inú zbernicu (na trhu je toho požehnane, a to nie len v modelárskom sortimente) ...

Jenže si asi nedodal , že tedy i jinou centrálu ne ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 05 lis, 2008 3:55 pm

Popopo píše:Z PC jde ovladat jak vyhybky (resp. prislusenstvi) tak vlaky - zaroven. Vse ovsem musi byt napojeno na vystup z boosteru.

???? z boosetru vychází DCC signál pro loko.
Jak si to vlasně myslel ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Popopo » stř 05 lis, 2008 4:34 pm

Myslim to tak, ze z meho boosteru (jako centralu pouzivam PC) vychazi DCC signal pro loko i prislusenstvi. Tedy ovladam cele kolejiste z jednoho boosteru.
Popopo

Příspěvekod JOHNZ » čtv 06 lis, 2008 8:59 am

Zdeněk Valter: Načo inú centrálu? To čo tam ROCO má si s pripojením PC poradí hravo. Treba len dokúpiť Rocomotion a pripojiť ho ako ďalší maus (do niektorej z vetví Slave, idú použiť rozdvojky). Pokiaľ nechcem automatizáciu jazdy vlakov z PC, nemusí ísť riadenie výhybiek vôbec cez centrálu.

Popopo: Ano, všetko to musí byť na booster ale oboje ide z toho boostera po svojich vlastných žilách a nie je to prepojené. Na systéme ROCO sa štandardne výhybky neprestavujú DCC signálom.
JOHNZ

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi