od HonzaM » stř 06 čer, 2018 7:57 am
Tak jsem si vyzkoušel na LocoNetu možnosti ovládání z více míst. Použil jsem ovladače DT402, jiné vhodné pro LocoNet momentálně nemám. Centrála DR5000. O ovládání lokomotiv z několika míst už jsem psal. Pokud jde o příslušenství, lze ho ovládat z více ovladačů nezávisle, zvolím-li adresu výhybky (nebo jiného prvku), mohu volit její polohu dvěma tlačítky, označenými c a t (přímo a odbočka). Pokud zvolím adresu téžy výhybky na druhém ovladači, mohu rovněž měnit její polohu, na prvním ovladači jsem zvolil třeba polohu c, na displeji tohoto ovladače to vidím, na druhém ovladači se ale takto zvolené poloha nezobrazí, pokud na nšm předtím byla poloha rovně, zůstane tam zobrazena, pokud zvolím odbočku, zobrazí se tato poloha na displeji, výhybka ale samozřejmě zůstane ve zvolené poloze odbočka.
Jak to funguje s Multimausem nemohu zkusit, centrála by to uměla, ale Multimausy nemám. Jak to tedy je v případě XpressNetu - budu-li mít připojeny dva Multimausy a na prvním zvolím polohu, objeví se na tom druhém takto zvolená poloha, přestožě tam byla původně zobrazena opačná?
Na DR5000 lze současně používat jak LocoNet, tak Xpressnet. mohu tedy výhybku přehazovat ovladačem DT402 a tutéž výhybku přehazovat Multimausem.