sidlo píše:fulda píše:Nebo, pokud má výhybka detekci reálné polohy, pak může přijít odpověď:
Ovladač: "centrálo, já ovladač 27 chci vědět, v jakém stavu je výhybka 10"
Centrála: "zpráva pro ovladač 27, výhybka číslo 10 hlásí směr rovně"
To je o dost jiný charakter dialogu, než jaký používá LocoNet, ten vůbec neřekne o jaké výhybce mluví.
Nejsem odborník ani na Loconet ani na Xpresnet, ale toto přeci Loconet musí umět. Protože kdyby to neuměl, tak by Digitrax nemohl vyrábět tyto výrobky http://www.digitrax.com/products/detection-signaling/.
Ono je to tak - pokud se bavíme o případu, kdy všichni neustále poslouchají, pak je to v pořádku. Změní se obsazenost úseku a KZH odešle zprávu, všichni si jí přečtou a vědí. Dokonce je řešitelná i situace, kdy přijde jedno zařízení později, pak si vystačí s tou odpovědí, jaká je ("dej mi stav výhybky 10", "ta výhybka, na kterou se někdo před chvílí ptal je rovně"), ale v případě, že máš několik zařízení, které se ptají na různé výhybky ve stejnou dobu, tak se to do sebe zamotá.
Proto v podstatě start sety fungují dobře, ale nemůžeš si jen tak říci, že k setu Digitrax připojíš KZH Uhlenbrock. Už třeba proto, že ho ani nenastavíš. Uhlenbrock nastavuje svoje KZH pomocí LNCV programování, zatímco Digitrax používá SV programování. Každé je jiné a nekompatibilní.
Takže pokud například na LocoNetu řekneme, že není hot plug (což tvrdím dávno), tak je možné, že celá řada případů nenastane. To je možná ten špatný pohled, který mám, protože moje děti prostě ty ovladače nosí sem tam a občas si jeden zahodí a vezmou jinej a tak. Jsou prostě neorganizované.