Moderátor: Michal Dalecký
Hloubkar píše:A ještě jeden dotaz. Při brouzdání jsem se dočetl, že některý starší modely mají problémy s výškou "traverz" nových kolejí oproti starším U-profilům. Mají moc veliký průměr obruče a potom poskakují po pražcích, a ta se proto u nich musí zbrousit. Nemá podobný problémy i ta Krysa od PIKA? Nebo je to jen u kolejiva některé firmy a u jinýho kolejiva se tenhle problém nekoná? Tady to je ten článek:
http://www.zababov.cz/index.php?id=416
Zdenek Valter píše:MaHa píše:Mňo víš Zdenále nechci se tady vytahovat, ale jeden z mých modelů je (nebo byl pokud galerii předělávali) v galerii spolku na webu. Ten tvůj jsem tam ale neviděl.
![]()
![]()
![]()
Pokud se mýlím tak mě oprav!![]()
![]()
![]()
Jak by tam mohl být Tvůj model když Tě nikdo pod Tvým Nickem v Brně nezná ????
George V. píše:...ovšem za předpokladu přerochání dvojkolí na správný průměr. Jinak je BR290 pod brejlovcem (zamračenou) o ničem.
MaHa píše:Zdenek Valter píše:Jak by tam mohl být Tvůj model když Tě nikdo pod Tvým Nickem v Brně nezná ????
Ale zná!![]()
![]()
Jen Ivoš si asi tropí šašky (on je vcelku veselá kopa) anebo má velké starosti kde sehnat peníze na ukrutný nájem klubovny což mu, ale vůbec nezávidím(zahrada za posečení je určitě lepší) anebo (což by bylo uplně nejhorší) má prostě sklerózu.
Navíc se vyměnili v klubu lidi, takže ti nově příchozí určitě nevědí.
Tady je ten model: http://www.maha.ic.cz/foto/T6690.jpg
Fotka je ještě z Bratislavské někdy z roku 1996. Poslal mi ji autor buď E-mailem nebo na disketě.
Hloubkar píše:Jen takovej možná offtopic, ale myslím, že by se to někomu z nás mohlo hodit. Snad teda nebudu nařčenej z reklamy, ale v úterý se mi povedlo v Práglu zjistit, že v Černý růži u Václaváku (myslím, že se to tam menuje Zerba) měněj vodivý soukolí Marklin za nevodivý. Stačí to tam vzít a když je maj skladem, tak vám je čenžnou grátis. Dokonce jsme se tam zrovna sešli dva se stejným problémem
Zdenek Valter píše:Hloubkar píše:Jen takovej možná offtopic, ale myslím, že by se to někomu z nás mohlo hodit. Snad teda nebudu nařčenej z reklamy, ale v úterý se mi povedlo v Práglu zjistit, že v Černý růži u Václaváku (myslím, že se to tam menuje Zerba) měněj vodivý soukolí Marklin za nevodivý. Stačí to tam vzít a když je maj skladem, tak vám je čenžnou grátis. Dokonce jsme se tam zrovna sešli dva se stejným problémem
To se týká vozů i lokomotiv ?
Hloubkar píše:Zdenek Valter píše:Hloubkar píše:Jen takovej možná offtopic, ale myslím, že by se to někomu z nás mohlo hodit. Snad teda nebudu nařčenej z reklamy, ale v úterý se mi povedlo v Práglu zjistit, že v Černý růži u Václaváku (myslím, že se to tam menuje Zerba) měněj vodivý soukolí Marklin za nevodivý. Stačí to tam vzít a když je maj skladem, tak vám je čenžnou grátis. Dokonce jsme se tam zrovna sešli dva se stejným problémem
To se týká vozů i lokomotiv ?
Já jsem se ptal jenom na vagóny, ale nevím, jestli to na loko pude. Pracujou na ten střídavej proud (aspoň tak nějak mi to říkal) a tak by to byl asi problém. Ale třeba se pletu. Určitě se tady nejde někdo znalejší.
Hloubkar píše:Prodavač povídal, že když to budu chtít vyměnit, tak ať tam vezmu ty kola, nebo třeba celej vagón a dal by mi místo toho kola s tím samým rozměrem (pokud je tam bude zrovna mít), takže když teda ten se současnýma bez proudu nedělá na Vašich kolejích problémy, tak by to po výměně za stejný rozměry mělo bejt v pohodě. Ale třeba by šly i vyměnit za nějaký menší/větší. Ale jen podotýkám, že s tím začínám a koukám na to chvílema jak tele jako na nový vrata. takže kdybych napsal nějaký kraviny, tak prosím, do hlavy neee![]()
![]()
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník