H0 - Slaný předměstí 3950x5700

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Můj první pokus o kolejiště

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 7:54 am

Edys píše:Předně bych chtěl všem poděkovat za názory a návrhy. Děkuji
Hodně se mě líbí úprava od Michal_n_CZ Takhle bych to viděl jako optimalní. S tím že segment budou koleje v nádraží bez výhybek. Tedy až na ty dvě mezi 1 a 2 kolejí.

Může být za předpokladu,že umíš zvládnout stavebnici výhybky,protože já musím napasovat výhybky na ty staniční oblouky.
Edys píše:Uhlí a elektrárna je blbost, beru byl to jen návrh.

O.k:
Edys píše:Ten velký díl vpravo byl hezčí v první studii. i když zase na druhou stranu se v této studii snažil Milan udělat vetší oblouk na hlavní trati.

Mohu přehodit směr hlavní trati do původní I.verzi,ale to znamená upravit nově pravé zhlaví ve stanici.V hloubce 60,0 cm na viditelném prostoru povedou vedle sebe tři tratě.
Edys píše:Ještě by se dala dat do rovného úseky mezi oblouky vedlejší tratě vlaková zastávka. To by snad ničemu nevadilo.

Může být.
Edys píše:Co se týká levé strany tak tam mě to nějak pořád nesedí ale nevím co s tím.

Přál jsis kamenolom místo hradu.Není problém doupravit nebo zrušit některé vlečky.
Vladimír_B píše:Možná (budu se rouhat) bych nádraží nacpal do jednoho rohu, aby bylo celé v oblouku s krátkými přímými, než "zlomená" zhlaví za cenu rovných kolejí. Podobně jako má Tombart (nové), ale tady na to není dost místa...

Jenže Edys není Tombart :wink: .Taky jsem nad tím uvažoval,dokud jste nezačli s tím malováním místnosti :D .
Vladimír_B píše:K depu: zvážit jestli to má cenu, k čemu. Štokra tam stejně neotočí, tak bych spíš navrhl obdélníkovou remízu vedle záhlaví k lokálce a točnu MOŽNÁ na vložený díl dovnitř mimo kolejiště, ale v H0 by to byl "kravsky velký" díl 300*300, aby to za něco stálo... Má to cenu?

Má ji koupenou a chce ji tam.Kdyby točna stála pár stovek,tak ji sám tam nedám,jenže stála určitě kolem 8000,-Kč.
Vladimír_B píše:Pozn. 1: ano, kdybych se chvilku snažil, tak si vzpomenu na jednokolejnou úpravnu uhlí a jednokolejnou elektrárnu :D ale...

Tak si vzpomeň.Stále jsem ve fázi studiu projektu.

Další poznámka je na prostor místnosti.Když se pořádně podíváte,tak na levé straně máte 3,0 m,nahoře 4,0 m a napravo jen 3,7 m.Zapomína se na koncovou stanici,která je hotova.Defacto pro kolejiště je jen prostor 3,0 (3,7) x 4,0.

Prosím další připomínky.
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 8:26 am

Edys píše:
Předně bych chtěl všem poděkovat za názory a návrhy. Děkuji
Hodně se mě líbí úprava od Michal_n_CZ Takhle bych to viděl jako optimalní. S tím že segment budou koleje v nádraží bez výhybek. Tedy až na ty dvě mezi 1 a 2 kolejí.

Může být za předpokladu,že umíš zvládnout stavebnici výhybky,protože já musím napasovat výhybky na ty staniční oblouky.

Myslel jsem tak jak je to na jeho obrázku že se s výhybkami hýbat nebude. Zkus vymyslet aby se nemusely dělat speciální výhybky. Prosím.
Naposledy upravil Edys dne stř 27 zář, 2017 8:28 am, celkově upraveno 1
Stavím pro zábavu ne pro 100% věrohodnost. Zábava je to oč tu běží.
http://www.moje-vlacky.cz
Edys

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 8:27 am

Edys píše:
Ten velký díl vpravo byl hezčí v první studii. i když zase na druhou stranu se v této studii snažil Milan udělat vetší oblouk na hlavní trati.

Mohu přehodit směr hlavní trati do původní I.verzi,ale to znamená upravit nově pravé zhlaví ve stanici.V hloubce 60,0 cm na viditelném prostoru povedou vedle sebe tři tratě.

Omlouvám se ale nerozumím, jak tři tratě?
Edys

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 8:32 am

Další poznámka je na prostor místnosti.Když se pořádně podíváte,tak na levé straně máte 3,0 m,nahoře 4,0 m a napravo jen 3,7 m.Zapomína se na koncovou stanici,která je hotova.Defacto pro kolejiště je jen prostor 3,0 (3,7) x 4,0.

Říkal jsem že kdyby to bylo ku prospěchu věci koncovou stanici obětuji ku prospěchu díla. Stejně je podle mých současných vědomostí (které jsem v době její stavby neměl) dost spatně navržená. Na příklad ta první kolej je slepá a mohl by na ní zajíždět max hurvajs.
Edys

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 8:41 am

Edys píše:
Edys píše:
Předně bych chtěl všem poděkovat za názory a návrhy. Děkuji

Myslel jsem tak jak je to na jeho obrázku že se s výhybkami hýbat nebude. Zkus vymyslet aby se nemusely dělat speciální výhybky. Prosím.

Zkusím.
Edys píše:
Edys píše:
Ten velký díl vpravo byl hezčí v první studii. i když zase na druhou stranu se v této studii snažil Milan udělat vetší oblouk na hlavní trati.

Omlouvám se ale nerozumím, jak tři tratě?

Od zdi.Nahoře hlavní s vedlejší a dole hlavní trať mířící do skryťáku.
Edys píše:

Říkal jsem že kdyby to bylo ku prospěchu věci koncovou stanici obětuji ku prospěchu díla. Stejně je podle mých současných vědomostí (které jsem v době její stavby neměl) dost spatně navržená. Na příklad ta první kolej je slepá a mohl by na ní zajíždět max hurvajs.

Ty ji chceš zbourat?Tak to se nabízí další varianty.Měl jsem za to,že se koncové stanice nechceš zbavit.

A co s tou točnou?Zůstává?
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 8:49 am

Koncové: pokud to pomůže tak ano není tam nic co bych nemohl použít znovu jinde kromě trávy. Takže náklady nula. A nebo ji nechám bokem a někdy k ní jinde něco dostavím :). Ale pila by se měla někam umístit. Pilu bych chtěl mít. (jojo je to klišé no a co :D )
Ale jak říkám koncák rušit jen v případě že to bude mít smysl pro plánování.
Edys

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 8:53 am

Milan píše: Od zdi.Nahoře hlavní s vedlejší a dole hlavní trať mířící do skryťáku.

Tak jedno z toho šoupneme do zářezu aby se to opticky oddělilo? například. Nebo oddělit budovami?
Edys

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 8:57 am

Edys píše:Koncové: pokud to pomůže tak ano není tam nic co bych nemohl použít znovu jinde kromě trávy. Takže náklady nula. A nebo ji nechám bokem a někdy k ní jinde něco dostavím :). Ale pila by se měla někam umístit. Pilu bych chtěl mít. (jojo je to klišé no a co :D )

Ale ten podklad stanice 2,0 m x 0,6 m nevyhazuj.Bude se hodit.Pila,hluboce se zamyslím :lol: .Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 8:58 am

Edys píše:
Milan píše: Od zdi.Nahoře hlavní s vedlejší a dole hlavní trať mířící do skryťáku.

Tak jedno z toho šoupneme do zářezu aby se to opticky oddělilo? například. Nebo oddělit budovami?

Ale dolní trať bude i tak v zářezu.Uvidíme co tužka dovolí :wink: .Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 9:01 am

Proč je zde všeobecně takový odpor k točnám? pčitom třeba Zde je jedna pěkná.
Edys

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 9:02 am

milan ferdián píše:
Edys píše:Koncové: pokud to pomůže tak ano není tam nic co bych nemohl použít znovu jinde kromě trávy. Takže náklady nula. A nebo ji nechám bokem a někdy k ní jinde něco dostavím :). Ale pila by se měla někam umístit. Pilu bych chtěl mít. (jojo je to klišé no a co :D )

Ale ten podklad stanice 2,0 m x 0,6 m nevyhazuj.Bude se hodit.Pila,hluboce se zamyslím :lol: .Milan

Je to jen překližka bez rámu bez styroduru, takových mám u zdi hafec :)
Edys

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 9:07 am

Edys píše:Proč je zde všeobecně takový odpor k točnám? pčitom třeba Zde je jedna pěkná.

Protože točna musí mít provozní zdůvodnění.Byla součástí jen parního provozu a lokomotivní depo u tvé stanici patří provozně k vedlejší trati.Na to ale bohatě stačí jednokolejná remíza,jak poukazoval Vladimír_B.Stanice Lipová je jiné kafé,ale mohu zakomponovat do tvého kolejiště.Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » stř 27 zář, 2017 9:14 am

milan ferdián píše:
Edys píše:Proč je zde všeobecně takový odpor k točnám? pčitom třeba Zde je jedna pěkná.

Protože točna musí mít provozní zdůvodnění.Byla součástí jen parního provozu a lokomotivní depo u tvé stanici patří provozně k vedlejší trati.Na to ale bohatě stačí jednokolejná remíza,jak poukazoval Vladimír_B.Stanice Lipová je jiné kafé,ale mohu zakomponovat do tvého kolejiště.Milan

Tak já nevím pro mě jednokolejná trať jako jednokolejná trať. Podle mě je to stejné. Ježiš to si to zase schytám :)
Edys

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 zář, 2017 9:20 am

Edys píše:
milan ferdián píše:

Tak já nevím pro mě jednokolejná trať jako jednokolejná trať. Podle mě je to stejné. Ježiš to si to zase schytám :)

Obrazně ano,provozně ne. :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod HonzaM » stř 27 zář, 2017 11:34 am

Nádraží podle Michal_n_CZ vypadá o třídu líp.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště